Ferencváros - Juventus: az edzők értékelése

pirlo_juve_barca.pngA Juventus 4-1-es győzelmet aratott a Puskás Arénában, amihez Morata kettő, Dybala pedig egy góllal járult hozzá, emellett a Fradi védője, Lasha Dvali talált be saját kapujába. A hazaik részéről a csereként beálló Franck Boli talált be az olasz rekordbajnok kapujába, így kialakítva a végeredményt.

A fölényes győzelem ellenére a Maestro nem teljesen elégedett, ennek pedig hangot is adott az ilyenkor szokásos sajtótájékoztatón:

"Az eredménnyel elégedett vagyok, de sokkal jobban teljesíthettünk volna. Nagyon sok hibát követtünk el, ezen pedig változtatnunk kell."

Fabio Capello egy olyan kérdést intézett a Juventus edzője felé, hogy el fog-e beszélgetni a csatárokkal, mivel a passzolás helyett inkább a gólszerzés lebegett a szemük előtt. A tréner nem csak erre a kérdésre adott választ, hanem szót ejtett arról is, hogy miért is rotál ennyit. 

"Sokat beszélgetek a játékosaimmal, de a pályán ők hozzák meg a döntéseket. Lehettek volna kevésbé egoisták, és akkor korábban lezárhattuk volna a mérkőzést."

"Mi két csatárral és két szélen szereplő emberrel játszunk. Miután mindenki formába kerül, értékeljük, hogy kiket használhatunk együtt. Eddig nem volt mindenki százszázalékos, szóval normális, ha rotálok, és kihagyok egyeseket."

Arthur kezdőként lépett pályára, azonban ahogy a teljesítményén látni lehetett, nem igazán volt jó passzban. Pirlo le is cserélte a félidőben Rodrigo Bentancurra, ezt a húzást pedig meg is magyarázta a mikrofonok előtt.

"Arthur a kezdéstől kezdve nem érezte jól magát, és émelygett. A huszadik percben készen álltunk lecserélni őt, azonban szeretett volna a pályán maradni az első félidő végéig."

"A maihoz képest előrébb fog játszani, de ma nehezen kapott levegőt, és nem tudott futni, ezért mélyebben maradt, hogy pihenjen, és kompenzálja valahogy az állapotát."

rebrov_bef_juve.jpgA Ferencváros vezetőedzője, Serhiy Rebrov a következőképp értékelte a meccset:

"Úgy gondolom, nehéz meccsen vagyunk túl. Az eredmény miatt kicsit szomorú vagyok, nem ezt érdemeltük. Jól dolgoztunk, az első félidőben a védekezés is remek volt. Mennünk kell tovább, vár ránk a következő mérkőzés."

"Ugyanúgy csalódott vagyok az utolsó két bekapott gól miatt, mint voltam a Barcelona elleni meccset követően. Ha az ember ilyen szintű ellenfél ellen találkozik, előfordulnak a hibák. Próbáltunk játszani mind a két szélen, igyekeztünk beadásokkal a Juventus kapuja elé kerülni. Sokat kivett a játékosaimból ez az összecsapás, igazából az utolsó két bekapott gól miatt vagyok bosszús. Teljesen más szintű mérkőzéseket játszik itt a BL-ben a Fradi, mint a magyar bajnokságban. Ugyanez volt igaz, amikor a Dinamo Kijevnél dolgoztam. Az ukrán bajnokság is teljesen más szintű, mint a BL, és ehhez a játékosok ott sem voltak hozzászokva. A középpályánk Sigérrel, Somáliával és Kharatinnal rengeteget dolgozott, sokat futottak, természetes, hogy az utolsó negyedórára elfáradtak, ahogy a Barcelona ellen is"

Az FTC védelme eléggé fel lett forgatva erre a meccsre, Rebrov a következőképp magyarázta ezt a döntést:

"Marcel Heister mostanában végig 90 perceket játszott. Cuadradóról tudtuk, hogy mennyire gyors játékos, az ő semlegesítése volt a célunk Botkával, aki remekül játszott baloldalon a Fehérvár elleni bajnokin Petryak ellen. Emellett szem előtt kell tartanunk, hogy mennyire frissek a játékosaink ebben a megterhelő időszakban."

Végezetül elmondta, hogy a játékosai hogyan reagáltak a vereségre:

"A játékosaim úgy ültek az öltözőben, mintha döntőt veszítettek volna. Csalódottak voltak, hogy a nézőink előtt nem tudták kihozni magukból a maximumot. Remélem lesz még alkalmunk a jövőben ebben a stadionban játszani."

Forrás: Football Italia és a Ferencváros hivatalos oldala