Allegri: "Felül kell emelkedjünk azon, hogy kifütyülnek minket, és vissza kell hoznunk a szükséges lelkesedést"

kepernyokep_2022-09-02_215954.pngA tegnap este hazai pályán lejátszott, Bologna elleni találkozót követően a Bianconeri mestere, Massimiliano Allegri megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát az olasz sajtó munkatársai előtt.  Mint ismert, az Öreg Hölgy 3-0 eredménnyel záruló mérkőzésen aratott diadalt aktuális ellenfelével szemben, mindezt egy egy hónapon át tartó nyeretlenségi szériát követően sikerült elérniük. A Mister szavai az alábbiakban olvashatók.

Működött a Milik - Vlahović páros?

"Jól játszottak össze, de nem csak őket kell fejleszteni, hanem az egész csapatot. Egy hónapos negatív szériánk volt, nem sikerült győzelmet aratnunk ezidő alatt, ennek okán nagyon nagy volt a feszültség, azonban a fiúk remekül teljesítettek, kompakt, intelligens és türelmes játékot játszottak. Az első félidőben nem kockáztattunk semmit. Megtettük az első lépést, azonban szerdán egy nehéz mérkőzés vár ránk, ahol jól kell majd játszanunk."

Kezd felcsillanni a fény...

"Arra kértem a fiúkat, hogy egyszerű játékot játsszanak, és ne gondolják túl a dolgokat. Kellően kiszolgálták egymást a meccs alatt, Miliknek és Rabiot-nak is jó meccse volt a mai, utóbbi 2-3 alkalommal még lövésre is elszánta magát. Mostanra kifejezetten éretten játszik, mind technikailag, mind fizikailag remekül érzi magát, és amint majd sikerül gólt szereznie, technikai szempontól még jobbá fog válni. Ma este mindenki nagyon jó volt. Jelenleg tizenkét meccs áll előttünk, melyeken az utolsó fél órában lehetőségünk lesz az öt cserével változtnunk a játék képén."

Ismét kifütyülték a csapatot...

"Úgy gondolom, hogy ebben a pillanatban ezt is le kell küzdenünk, és vissza kell hoznunk a szükséges lelkesedést. Kilenc év győzelem után, amikor újra bekövetkezik a nyeretlenség, mindenkinek többet kell tennie. Lehetetlen minden évben győzedelmeskedni, de ez nem azt jelenti, hogy nem kell szenvedéllyel dolgoznunk és nagy erőfeszítéseket tennünk azért, hogy a Juve minél hamarabb visszatérjen a győzelem útjára. Nagy kihívás ez számunkra, és egyáltalán nem könnyű, mert nagy a konkurencia. Ez az élet része, és ez egy ciklikus dolog. A fiúk jól teljesítettek, a szurkolók pedig értékelték a győzelmet és a csapat teljesítményét. Számunkra ez kell, hogy legyen a norma."

Ma nem volt görcsös a kezdés.....

"Szerencsére valóban nem volt az, azonban, ha nem tudsz gólt lőni, akkor görcsössé válhatsz. Ilyen szempontból is nagy érettségről tett tanúbizonyságot a csapat. Azok után, hogy egy hónapja nem sikerült nyerned, úgy akarsz kimenni a pályára, hogy megtörd ezt a sorozatot, és ez hatalmas teher. Ehelyett ma a csapat megtartotta a szükséges sebességet és tempót. Sokat kell javulnunk, és amikor majd minden játékos visszatér, lehetővé válik számomra az, hogy azok, akik többet játszottak, pihenhessenek."

Mi a helyzet a futómennyiség terén, hogy teljesített a csapat?

"Mi futottuk a legtöbbet a bajnoki címért küzdő csapatok közül, ami azt jelenti, hogy rosszul teljesítettünk e téren. Ma este jobban beosztottuk az erőnket, nem estünk át a ló túl oldalára, és mindezzel a csapattársainkat szolgáltuk."-zárta szavait a Mister.