Játékosok a mérkőzésről

danilo_barca.pngA két csapat edzőin kívül bizonyos játékosok is értékeltek a 0-2-re végződő mérkőzést követően. A Juventus ma esti csapatkapitányaként pályára lépő olasz védő, Leonardo Bonucci állt elsőként a kamerák elé az összecsapás után, ahol a Bianconeri számos problémával volt kénytelen szembesülni: a két kapott gól mellett Merih Demiral piros lapot szerzett, Paulo Dybala és Dejan Kuluševski nem játszottak jól, Álvaro Moratának pedig három találatát is elvették les miatt, így a torinóiaknak nem sok esélyük maradt az egyébként végig domináló Barcelonával szemben. 

"Ez az a pillanat, amikor össze kell szorítanunk a fogainkat, és együtt kell működnünk, így kihozva magunkból a lehető legtöbbet" –vágott bele mondanivalójába a 33 éves hátvéd a Sky Sport Italiának adott nyilatkozatában. 

"Az eredményeink az utóbbi időben nem felelnek meg az általunk megszokottaknak. Tudtuk, hogy ez az összecsapás nehéz lesz, még úgy is, hogy mindkét együttesből sok játékos hiányzik, azonban túl sok technikai hibát követtünk el, ezzel megkönnyítve a Barcelona dolgát.

Hosszú út áll előttünk, tudjuk, hogy ezen az estén sokkal többet is megtehettünk volna, beleértve a saját teljesítményemet is, még akkor is, ha küzdöttem. 

Ami reményt kelt bennem, az az, hogy mikor birtokoljuk a labdát, tükröződnek az elképzeléseink is. Ez azt jelenti, hogy több kockázatot vállalsz, és újabb lehetőséget adsz magadnak, de ennek elérésén még dolgoznunk kell."

Giorgio Chiellini és Cristiano Ronaldo, a Juventus talán két legnagyobb harcosa rendkívül hiányzott a találkozóról, mivel a Bianconeri kénytelen volt nélkülözni mentalitásukat, és a kezdő tizenegyből pedig sokan tapasztalatlan, fiatal játékosok voltak. 

"Ez természetes, hiszen új, nemzetközi tapasztalattal még nemigen rendelkező játékosaink vannak, ezért meccsről-meccsre fejlődnünk kell. Hiányzott néhány fontos játékosunk, háromnaponta játszunk, a fáradtság pedig kezdi éreztetni magát. 

Mint mondtam, most össze kell zárnunk, egyesülnünk kell, majd néhány nap múlva újra elkezdenünk mindent."

A másodikként megszólaló Danilo szerint a Juventus önmagához képest még egy mérkőzésen sem játszott jól az idei szezonban, a katalánoktól elszenvedett kudarc pedig az eddigi mélypontot jelenti, és a csapatnak eredményekre van szüksége. 

"Szervezettek voltunk, de nem volt meg bennünk a kellő agresszivitás, ez pedig megnehezít egy Barcelona-szintű csapat elleni összecsapást. 

Eddig volt néhány jobb pillanatunk, de ebben a szezonban nem játszottunk le jól egy teljes mérkőzést. Fejlődnünk kell, előrelépnünk, és mentálisan erősebbé kell válnunk, határozottabban kell viselkednünk egyes helyzetekben. Ez rendkívül fontos az erősebb csapatokkal szemben."

Ahogy azt a vezetőedző, Andrea Pirlo is többször alátámasztotta, előszezon hiányában a Juventusnak kísérleteznie kell az éles mérkőzéseken is, amíg nem áll össze a csapat taktikája és játéka. 

"Kísérletekre szükségünk van, de ezekhez hozzá kell adnunk az eredményeket is. A következő mérkőzés megnyerésére kell összpontosítanunk" –mondta a brazil védő. 

A négy éven át a Juventust, majd idén nyártól a katalán együttest erősítő Miralem Pjanić, összhangban korábbi csapattársaival kiemelte, hogy egyértelműen a Barcelona érdemelte a győzelmet, ugyanakkor természetesen szurkol az Öreg Hölgynek, és további sikereket kíván nekik. 

"Örülök, hogy visszatérhettem ide, és sok barátommal találkozhattam" –jelentette ki a Mediaset riporterének. 

"Nehéz és kemény találkozó volt, de megérdemeltük a sikert egy ilyen nagyszerű ellenféllel szemben. Ez magabiztosságot ad a továbbiakban, s építenünk kell rá. 

Két erős csapat állt szemben egymással, de a Barcelona ezen az estén minden bizonnyal jobban megérdemelte a három pontot, mint a Juve. A pálya minden területén jól játszottunk, és több gólt is szerezhettünk volna, de így is elégedettek vagyunk."

A fekete-fehér mezes alakulat közel sincs jó formában, hiszen három utolsó, ténylegesen lejátszott bajnoki meccsén is döntetlent ért el, ezt pedig csak tetézte a mostani vereség. 

"Minden jót kívánok a Juventusnak, remélem, hogy a szezon végén ismét megnyerik majd a Scudettót. Sok fiatal tehetséggel rendelkeznek, akik fontosak lehetnek majd a csapat számára" –üzent egykori állomáshelyére a bosnyák középpályás.