Del Piero: "A Juvénak a 4-2-4 felel meg"

del_piero_pirlo_barca.jpgA Juventus egyik legnagyobb, talán elsőszámú legendája, Alessandro Del Piero úgy véli, hogy a Bianconeri trénerének, s egykori klub- és válogatottbeli csapattársának, Andrea Pirlónak a szerdai, Barcelona elleni meccs előtt változtatnia kellene a felálláson, és 4-2-4-es hadrendben kellene pályára küldenie együttesét. 

Az összecsapás kimenetele a majdani csoportelsőség szempontjából is jelentősnek számít, azonban jelenleg mind az olasz, mind pedig a spanyol sztárcsapat alakulóban van, annak ellenére, hogy a Bajnokok Ligája 2020/21-es kiírását mindketten győzelemmel kezdték, a Juventus ugyanis 2-0-ra verte idegenben a Dinamo Kijevet, a Blaugrana pedg 5-1-re gyűrte le a Camp Nou-ba látogató Ferencvárost. 

A találkozó a szurkolókból és a szakértőkből egyaránt óriási érdeklődést vált ki, ám ennek ellenére egyik csapat sem tudott nyerni legutóbbi meccsén, hiszen a barcelona hazai pályán szenvedett 1-3-as vereséget a Real Madridtól, míg az Öreg Hölgy 1-1-es döntetlent játszott a Hellas Veronával. 

Del Piero szerint a szerkezetváltás ezúttal elengedhetetlen, és a támadókra kell fektetni a hangsúlyt, mert míg ebben a harmadban számos variációs lehetősége akad a Maestrónak, a háromvédős rendszerből az utóbbi héten két kulcsember, a csapatkapitány Giorgio Chiellini, valamint Leonardo Bonucci is kidőlt. 

"Pirlo megoldásokat keres, az ellenfelekhez alkalmazkodva változtatja a csapatot, és nem kizárt, hogy formációt is fog cserélni" –kezdte mondanivalóját a Juventust 1993 és 2012 között erősítő egykori zseniális támadó a Sky Sportsnak adott nyilatkozatában a Verona elleni meccset követően. 

"A Juve a büntetőterületen kívül Dejan Kuluševski és Federico Chiesa révén nagy potenciállal rendelkezik a nyomás alá helyezést illetően, egyik lábról a másikra. Látom annak lehetőségét is, hogy két középső középpályással játszhassanak, akár egy lehetséges 4-2-4-es felállásban.

Ha sok támadó áll rendelkezésedre, akkor azt ki kell aknázni. A 4-2-4 ebben a helyzetben megteremtheti a lehetőséget négy elöl szereplő játékos pályára küldéséhez, akik elég erősek és szabadok."

Del Piero szerint a Zebráknak nem kell feltétlenül ragaszkodniuk Cristiano Ronaldóhoz, mivel úgy véli, hogy Paulo Dybala és Álvaro Morata kettőse jobban működhet, ha az egész pálya egyensúlyát vesszük figyelembe. 

"Kuluševski a jobb oldalon, Chiesa a bal oldalon, és Dybala-Ronaldo, vagy Dybala-Morata középen. A Bajnokok Ligájában minden bizonnyal így kell lennie" –tette hozzá. 

"Figyelembe kell vennünk az Álvaro Morata-üzletet is, ha emlékezni szeretnénk rá, hogy a madridi Ronaldónak Karim Benzema sok piszkos munkát végzett"–összegezte gondolatait a fekete-fehér mezben mindösszesen 290 gólt szerző játékos. 

 Cikkünk fordítása a goal.com írása alapján készült.