Juve-Hellas – Az edzők értékelései

pirlo_vs_hellas_verona.pngA Juventus és a Hellas Verona tegnap este 1-1-es döntetlent játszottak egymással Torinóban, s ugyan a Bianconeri játékának képe némileg jobb volt, mint az ezt megelőző találozókon, a döntetlennek sokkal inkább a masszív játékfelfogásban pályára lépő Gialloblu örülhetett jobban. Az apró részleteken múló eredményt követően az Öreg Hölgy és az ellenfél szakvezetői is nyilatkoztak a sajtónak. 

Andrea Pirlo szerint az eredmény ellenére a Juventus jó úton halad, mindazonáltal továbbra is kihangsúlyozta az idő, illetve annak hiányának fontosságát. 

"Az első félidőben nem voltunk eléggé agresszívek, vártuk őket, de mégis mi teremtettük a nagyobb lehetőségeket"–mondta a Maestro a Sky Sport Italia tudósítójának. 

"Jól reagáltunk, miután megszerezték a vezetést, de nem lenne szükségünk pofonra ahhoz, hogy felébredjünk és intenzíven játszunk. 

Amikor a Verona vagy az Atalanta ellen lépsz pályára, nehéz dolgod van, mivel egy az egyben támadnak a mezőny egészében, és sok párharcot kezdeményeznek. Azon dolgoztunk, hogy elkerüljük a nagy nyomást, ez pedig jobban működött a második félidőben. Nehéz volt ellenük, jobban is csinálhattuk volna. 

Arthur nagyon jól irányította a labdát, és végigjátszotta a mérkőzést, de ő is javulhat, ahogy mindenki más. 

Tudtuk, hogy nehezebb lesz, mint Kijevben, mert a Verona rendelkezik ezzel az intenzitással. A letámadás fejlesztésén, valamint az egy az egy elleni szituációkon dolgozunk."

Paulo Dybala három kihagyott hónap után kezdőként tért vissza a Juventus együttesébe, de a csapat egyenlítő gólját a csereként beálló svéd tehetség, Dejan Kuluševski szerezte. 

"Kuluševski pihenőt kapott, mivel zsinórban hét mérkőzésen játszott, és ő volt az egyetlen igazi opció, aki beállhatott a padról. Nem számítottunk arra, hogy Dybala 90 percet fog játszani, de keményen dolgoztunk, és odatette magát."

Cristiano Ronaldo még mindig pozitív koronavírus-tesztet produkál, azonban remélhetőleg rövidesen visszatérhet, ebben az esetben pedig a Bianconeri trénerének is nagyobb lehetősége lesz variálni a támadósort. 

"Ronaldót Moratával vagy Dybalával együtt játszathatjuk, a jellemzőitől függően. Ronaldo klasszikus helyzete az, hogy kissé balról húzódik befelé, ezt pedig Dybala és Kuluševski is megtehetik. 

Ma nem volt meg a Federico Chiesa által képviselt széljáték, ezért megpróbáltuk Federico Bernardeschit visszahúzni ide, mivel egy ideje nem játszott. 

A pozíciók felcserélhetők a mérkőzés során, a fontos az, hogy bizonyos zónákon belül mozogjunk, hogy ezzel okozzunk problémákat az ellenfél védekezésében."

A csapat szurkolóinak és szakmai stábjának egyaránt aggodalmára adhat okot, hogy Leonardo Bonuccinak serülés miatt le kellett jönnie a pályáról, így Giorgio Chiellini után már a második középhátvéd dőlt ki a szezon elején. 

"Bonucci már érzékelt némi problémát a Dinamo Kijev elleni meccsen, ez ma újra fellángolt, így holnap értékeljük majd ki"–mondta Pirlo. 

A Hellas Verona vezetőedzője, Ivan Jurić a Pirlo által elmondottak ellenére sajnálta, hogy együttese csak 1-1-es döntetlent ért el a Juventus otthonában, mellyel 1988 óta először szerzett pontot a torinói fekete-fehérek hazai pályáján. 

A Verona Andrea Favilli révén jutott előnyhöz, azonban a támadót le kellett cserélni, a mester meglátása szerint pedig a Hellasnak nincs elég ereje ahhoz, hogy a vezetés megléte után is kontrollálja a találkozót. 

"Úgy vélem, a vezetés megszerzését követően már nem volt megfelelő energiánk, nem tehettünk eleget azért, hogy a kiharcolt előnyt meg is tartsuk. Ez kiábrándító, mivel megkaptam a szenzációt, amit a három pont megszerzése jelentett volna, és ezt egy ideig meg is tudtuk őrizni."

"Egy órán keresztül jobban játszottunk. Inkább jobb, ha nem beszélek az átigazolási időszakról, máskülönben elbocsátanak, de ezek a srácok 2000-ben és 2001-ben születtek, akik valóban óriási erőfeszítéseket tesznek, ezért pedig köszönettel tartozom nekik."

"Kalinić messze jár a legjobb formájától, de már láttuk, hogy sokat adhat nekünk. Vérzik a szívem Favilli miatt, hiszen annyira balszerencsés gólt szerezni, és ezután megsérülni. Nagyszerű dolgokra képes."

A horvát mester eléggé dühösnek tűnt a hármas sípszót követően, majd egyből bevonult az öltözőbe, ennek okairól is kérdezték a szakembert. 

"Valaki sértegetett engem, én pedig azonnal reagáltam, ez természetes. Balkáni ember vagyok, ezért rögtön vissszavágok!"– fejezte be mosolyogva a tréner.