Pirlo: "Olyan csapat vagyunk, amit győzelemre építettek"

pirlo_dinamo_kijev_sajtotajekoztat.pngA Bianconeri vezetőedzője, Andrea Pirlo a holnapi, Dinamo Kijev elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-összecsapás előtt tartott sajtótájékoztatót, melyben többek között arról is beszélt, hogy milyen helyzet áll fönn a klub argentin támadójával, Paulo Dybalával kapcsolatban, miután a sajtóban több, egymásnak ellentmondó hír látott napvilágot, hiszen egyes értesülések szerint a Zebrák tízese nem volt elégedett, miután egy percet sem játszott a Crotone ellen. 

"Tegnap beszéltem vele. Úgy kommunikálok vele, mint bárki mással. Ideges volt, mivel nem lépett pályára szombaton, de három hónapig nem volt játékban, majd Argentínában gyomorproblémái is támadtak. 

Játszhatott volna Crotonéban, de miután tíz emberre fogyatkoztunk, lehetetlenné vált a bevetése. 

Most elérhető, és előbb-utóbb pályára kell lépnie. Még egyetlen percet sem játszott, meglátjuk, mi a teendő. Egyértelműen kulcsjátékos számunkra, egy bajnok, és most nem veszem figyelembe, hogy én vagyok az edző. 

Nem játszott, mert nem érezte jól magát, illetve nem edzett folyamatosan. Azonban Dybala bárhol bevethető, hiszen a jó játékosok önmaguktól megtalálják a számukra megfelelő pozíciót. Ő egy csatár, minél közelebb kell lennie a kapuhoz. Lehetőséget kaphat elöl, vagy a sorok között is."

A Maestro szót ejtett arról is, hogy holnap első felnőtt edzőjével, Mircea Lucescuval kell szembenéznie, aki most az ukránok együttesét irányítja, mindezt pedig trénerként való Bajnokok Ligája-debütálásán teheti. 

"Úgy teszek, mint a játékosaim, alszom, eszem, elutazom a mérkőzésre. Nem fogok játszani a Play Station-ön, viszont nem változtatok a szokásaimon."

"Lucescu volt az első edzőm, tizenöt éves koromban hívott fel az első csapatba, majd tizenhat évesen mutatkozhattam be. Még mindig beszélünk egymással, rendkívül hálás vagyok neki. Tapasztalt edző, jól ismerem őt. Mindketten arra törekszünk, hogy megfelelően éljünk a lehetőségeinkkel. A holnap jó alkalom az erőnk összemérésére. "

Az Öreg Hölgy kerete néhány sérülés, és főként a koronavírus-fertőzések miatt igen felforgatott állapotban van, továbbra sem elérhető Weston McKennie és Cristiano Ronaldo, azonban örvendetes, hogy Ukrajnába tarthatott a csapattal Aaron Ramsey, Federico Bernardeschi, illetve a már említett Paulo Dybala, valamint a napokban már a keret többi részével készülődhetett a nyáron válműtéten áteső holland védő, Matthijs de Ligt.

"Cristiano sajnos pozitív tesztet produkált, ezért hiányozni fog, akárcsak szombaton. Rendelkezünk más játékosokkal is, akik az ő pozíciójában játszhatnak, mint például Álvaro Morata, ahogy azt Crotonéban is tette. A támadóharmad további összeállításáról holnap fogunk dönteni. 

Jól érzem magam, de én sajnos már nem tudom vállalni a játékot, így több feszültséget helyezek a játékosaimra. Nyugodt vagyok, ez lesz az első mérkőzésem edzőként a Bajnokok Ligájában, de ezekben a versenyekben és csoportokban az első játék az alapvetően meghatározó. "

"Fontos lesz a győzelem elérése, hogy magabiztosan induljunk el, három ponttal indítva a szezont. Tudjuk, hogy mit kell tennünk, nyugodtak vagyunk, de elengedhetetlen, hogy győzelemmel kezdjünk."

"Ramsey jól van, az elmúlt két napban már a csapattal edzett, bízunk benne, hogy holnap bevethető állapotban lesz. A két középpályást alkalmazó felállás a legjobb négy középpályásunk számára is, ők ebben az esetben tudják a legjobb teljesítményt nyújtani. "

Pirlo továbbá kiemelte, hogy a Juventus számára változatlanok a célok, és ismételten kiemelte a türelem és az idő fontosságát is. 

"Olyan csapat vagyunk, amit győzelemre építettek. Minden versenyben azért játszunk, hogy nyerjünk, és a végsőkig küzdjünk.

Pontokat vesztettünk a Crotone ellen, de továbbra is épülő csapat vagyunk, időre van szükségünk a munkához és azon  elképzelések gyakorlatba való átültetéséhez, melyeket a héten kidolgozunk"–összegzett az egykori középpályás.