Búcsúzik a PannonZebra

pz_logo2.jpgKedves PannonZebra Olvasók!

Először is szeretnénk megköszönni mindenki türelmét, amit az elmúlt több, mint egy hónapot tekintve mutattatok felénk! Külön köszönjük a támogató és folytatásra buzdító szavakat, nem beszélve a felmerült probléma megoldására felajánlott segítő szándékról! Nagyon fontos dolog, hogy egy jó közösség jött itt létre, és néhány kisebb konfliktust leszámítva, jó hangulat is jellemezett bennünket ezen a felületen.

Az igazság az, hogy rengeteg változás történt a szerkesztők életében, és ez már a pénzbüntetés előtt is jól látszódó időhiányt okozott nálunk. Ez persze minden évben előjött, és általában mindig volt egyvalaki közöttünk, aki ezen időszakok alatt szinte egymaga vállára vette, és vitte az oldalt, írta a cikkeket, hogy ne hagyja cserben az olvasókat. A korábbi években ez Hollókára volt igaz leginkább, az utóbbi időben pedig rockitbaby volt az, aki ezt a nem könnyű, és időigényes feladatot akarva, vagy épp akaratlanul, de csinálta.

Nagyon sokat vívódtunk az elmúlt időszakban azzal kapcsolatban, hogy folytassuk, avagy fejezzük be az oldal működtetését. A legtöbben, akik ezt az oldalt látogatják, olvassák, szerkesztik, azok tudják, hogy mennyire nehéz belátni azt, hogy valami nem megfelelően, vagy egyáltalán nem működik. Ez olyankor még nehezebb, amikor az ember érzelmileg is kötődik valamihez. Valamihez, amit létrehozott, amivel foglalkozott, idejét tette bele, és próbált benne mindent jól csinálni, majd végül megérti, hogy mindez hiába, mert a jelenben erre már nem képes. Fel kell ismernie, ha valami nem működőképes már, vagy csak amolyan tessék-lássék módon sikerül megoldani. Ha teljesen őszinték szeretnénk lenni, akkor be kell azt is vallanunk, hogy az idei évben már semmi nem úgy működött, ahogyan kellett volna, nem tudtunk úgy dolgozni az oldalon, mint tettük azt az elmúlt években. Tudtuk és láttuk ezt mi magunk is, időnként beszéltünk is a problémáról, de igazi megoldás végül sohasem született, és mindezek után jött a pénzbüntetés, ami a mondat végére odabiggyesztette a pontot. Nagyon nehéz kimondani azt, hogy valaminek vége van, mert nemhogy fény, de még reménysugár sem szűrődik be a fény az alagút vége felől. Úgy érezzük, hogy eljött ez a pillanat, amikor már nincs mit tovább húzni. Úgy döntöttünk, hogy az oldal jelenlegi formájában befejezi működését, azonban maga az oldal nem szűnik meg. A PUB, és a SZABAD PÁLYA nyitva marad, így, ha szeretnétek, továbbra is lesz felület, ahol megvitathatjátok álláspontjaitokat, illetve reményeink szerint a HANGÁR újra aktív lesz a későbbiekben. Ez utóbbi folytatásáról Edy77 és Norbis85 beszélgetnek, tervezgetnek, amennyiben minden a helyére kerül, úgy cikk formájában jelentkezni fognak.

Köszönjük Mindenkinek az elmúlt éveket, FINO ALLA FINE és FORZA JUVENTUS!