HIVATALOS: Kaio Jorge a Cruzeiro-ban folytatja

A Juventus és Kaio Jorge útjai elválnak.

A 2002-es születésű csatár visszatér hazájába, és a következő szezontól (2024/2025) a Cruzeiro mezét viseli a brazil élvonalban.

A 2021 nyarán Torinóba érkező Kaio Jorge 11 alkalommal lépett pályára a Serie A-ban és a Coppa Italiában a Juventus színeiben, mielőtt 2022 februárjának végén abba kellett hagynia a játékot a jobb térdében lévő patelláris ín szakadása miatt, amelyet a brazil csatár a Juventus második csapatának (az akkori Juventus U23-as csapatának) soraiban játszott mérkőzésen szenvedett el.

Ezután következett a hosszú felépülés és a visszatérés a pályára nem sokkal a 2023/2024-es szezon hivatalos kezdete előtt, az első csapat és a Juventus Next Gen között augusztus 9-én az Allianz Stadionban megrendezett „családi” barátságos mérkőzés alkalmával. A pályára való visszatérést még különlegesebbé tette az általa szerzett mesterhármas.

Augusztus végén pedig egy új kaland kezdődött számára. Kaio Jorge a teljes 2023/2024-es szezonra kölcsönbe a Frosinone csapatához szerződött. Egy év, amelyet a 2002-es születésű játékos minden sorozatot figyelembe véve 22 mérkőzéssel fejezett be, melyeken 3 góllal zárt, az első teljes szezonjában az olasz élvonalban.

Most új állomás következik a pályafutásában, ismét Brazíliában.

Sok sikert a jövőre nézve!

A klub hivatalos közleménye szerint:

Torinó, 2024. június 11. - A Juventus Football Club S.p.A. bejelenti, hogy megállapodás született a Cruzeiroval Pinto Ramos Kaio Jorge játékos regisztrációs jogainak végleges elidegenítéséről 7,2 millió euró ellenében, amely három év alatt fizetendő.
Ez a művelet 3,1 millió EUR pozitív gazdasági hatást eredményezett, a további költségek levonása után (szolidaritási hozzájárulás).