Helyzetjelentés – Az utánpótlás és a többi csapat

juve_logo.jpgHajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy imádott klubunk nem csak egy felnőtt férfiegyüttesből áll, hanem van egy tartalék, egy ifjúsági és egy hölgyek által alkotott gárda is, akikről általában igencsak keveset hallhatunk. Ezt a hiányt szeretnénk pótolni  sorozatunkkal, ami mindig az aktuális hét eseményeit fogja bemutatni.

Az utánpótlás gárda immáron másodszor győzött egyhuzamban, ezúttal a Fiorenzuola gárdáját múlta felül Torinóban 2:1 arányban. Az első félidőt mindkét csapat lehozta kaput eltaláló lövés nélkül, az összefoglalóba is csak egy-egy kisebb helyzetet sikerült bele tenni, annyira laposra sikerült ez a játékrész. Aztán a 49. percben is szinte helyzet nélkül szerezte meg a vezetést a csíkos gárda, hiszen Marley Aké egy jól eltalált 19 méteres lövéssel szerezte meg a vezetést. Aztán a 75. percben újra ő, és újra szinte ugyanonnan szánta el magát lövésre, immáron laposan, és a labda újra csak utat talált a kapuba. 3 minutummal később aztán egy sorfalról levágódó labda után a vendégek közelről szépítettek, Davide Arrondini lévén, mi több a 89. percben kis híján egyenlítettek is, de elmondhatjuk, hogy a látottak alapján a Zebrák megérdemelt győzelmet arattak.  Lamberto Zauli 7. helyezett csapata a következő fordulóban a 12. helyen tanyázó Virtus Verona együttesét fogadja majd.

A tabella alsó fokára felkapaszkodó Primavera csapat a 17. helyezett Milan vendégeként lépett pályára, és szenvedett teljesen váratlan 3:1-es vereséget. Marco Nasti éles szögből leadott löketével már a 8. percben vezetéshez jutottak a piros-feketék, talán egy kicsit nagyobb szerencsével Senkó Zsombi védhette volna a lövést. Aztán a 34. percben egy mesteri passzolgatás folyományaként Leonardo Cerri elé került a labda, és ő közelről nem hibázott. Aztán az 54. minutum meghozta Nasti 2. gólját, egy szépen kivitelezett emeléssel, sőt a 74. percben Andrea Capone 20 méteres zseniális tekerésével a milánóiak bebiztosították a győzelmüket. A hátralévő időben már nem változott az eredmény, így a fiatalok az 5. helyre csúsztak hátra, és legközelebb a listavezető Roma látogat a Pó partjára, akik eddig veretlenek, és már 8 pont az előnyük a Bianconerivel szemben, úgyhogy egy esetleges vereség óriási különbség kialakulását jelentené.

A legfiatalabbak, akárcsak a felnőtt gárda, a Chelsea vendégei voltak a korosztályos BL-ben, és értek el velük ellentétben 3:1-es győzelmet. Andrea Bonatti legényei, 4-4-2-ben álltak fel, és Matías Soulé már a 2. percben megkezdte a gólgyártást, amit a félidő második felében egy Nicolò Turco-show követett, hiszen a 31. percben kiosztott egy gólpasszt Fabio Mirettinek, majd a 44.-ben ő volt eredményes Angel Chibozo átadása után. Soulé a második, Miretti az első, Turco pedig a harmadik gólját érte el a sorozat idei kiírásában. A hazaiak a 90. percben Joe Haigh találatával már csak az eredményt tudták kozmetikázni, és ezzel az eredménnyel biztossá vált a Primavera csapat csoportelsősége is. Az utolsó játéknapon a Malmö csapata látogat majd Olaszországba, a mindkét csapat számára már teljesen tét nélküli találkozó alkalmából.

A mester értékelése: "A csoportban matematikailag is megszerzett első hellyel mindenképpen elégedettek lehetünk, ahogy a több szempontból is nagyszerű teljesítménnyel is. Büszkének kell lennünk a mai eredményre, és optimizmussal kell gondoljunk a következő kihívásra, melynek során egy olyan erős csapattal kell szembenéznünk mint a Roma, mely pillanatnyilag első a tabellán, hét ponttal megelőzve a második helyezettet. A mai mérkőzés  újabb pozitív megerősítést adott számunkra, a követett fejlődési pályán. Néha még mindig kiegyensúlyozatlan a teljesítményünk, és ennek javításán kell dolgoznunk."

A játékosok közül Iling-Junior nyilatkozott: "Nagy izgalom volt számomra ezen a pályán játszani a Chelsea ellen. A mai napon egy nagyon bonyolult meccset nyertünk meg, és arra, hogy egy fordulóval a vége előtt csoportelsők lettünk, feltétlenül büszkék leszünk, mint ahogy a fejlődésünkre is. Remekül játszottunk az első félidőben, és ott építettük ki a győzelmet."

A női gárda Bajnokok Ligája mérkőzés keretében Németországba látogatott, a továbbjutás szempontjából nagyon fontos meccset lejátszani a Wolfsburg vendégeként, ami a torinói 2:2 fényében nem ígérkezett könnyű feladatnak. A lányok viszont rácáfoltak minden várakozásra, és 2:0-ás győzelemmel a tarsolyukban indulhattak haza. Az első 30 percben gyűrte egymást a két csapat különösebb veszély nélkül, ám a 31. percben női pályán ritkán látható cseleket mutatott be a tizenhatoson belül Barbara Bonansea, de a lövését már blokkolták. Ezzel együtt a hazaiak az első félidőben uralták a játékot. Aztán a második játékrészben mindkét csapat még magasabb fokozatba kapcsolt, és ennek folyományaként, az 54. percben Lina Hurtig szorításában, Kathrin-Julia Hendrich a saját kapujába pörgetett. Innentől kezdve a zöld mezes hazaiak mindent egy lapra feltéve, őrült tempót diktálva kezdtek támadni, de az utolsó negyedórára fordulva, saját tempójuktól teljesen kipukkantak, és a fekete sereg szinte percenként került helyzetbe. A négy perces hosszabbítás utolsó előtti percében ennek meg is lett a jutalma, mert Bonansea passzából Andrea Stašková beállította a végeredményt. Két fordulóval a csoportkör vége előtt a Juventus előnye 2 pont német riválisa előtt, így a két csapat párharcában a Chelsea lehet a mérleg nyelve. A piemontiak előbb Londonba látogatnak, majd az utolsó fordulóban a Servette gárdáját fogadják.

Joe Montemurro mester így nyilatkozott a mérkőzés után: "Betartottuk a meccstervünket, tudtuk, hogy hogyan zajlanak majd az első percek, ügyesek voltunk ennek a menedzselésében, főleg a labdakezelésben, szerintem ez jelentette a különbséget. Számunkra ez egy fontos meccs volt, el kellett hinnünk, hogy meg tudjuk játszani ezeket a meccseket, és sikerült. Most nagy esélyünk van továbbjutni, fantasztikus csapatok ellen, nyílt minden, a csoportkör további része nagyon érdekes lesz."

Barbara Bonensea szavai: "Rendkívüli szenzáció, szinte senki nem hitt volna bennünk a meccs előtt, és nagyon-nagyon büszke vagyok a csapatra. Meglepett az erőnk, a szenvedélyünk, a vágyunk, hogy soha ne adjuk fel, hogy mindig a célt keressük, még a döntő szituációkban is. Nem akarunk itt megállni."

A hölgyeknek a Coppa Italia keretein belül is volt egy fellépésük a Roma otthonában, és megsemmisítő, 8:1-es verést mértek riválisukra. A szokásos 4-3-3-as hadrendet választó csapat gólszerzői: Arianna Caruso (2), Lina Hurtig (2), Andrea Stašková (3) és Agnese Bonfantini voltak. A rómaiak becsületgólját Rola Badawiya nevéhez fűződik. A lányok a 17. és a 23. perc között 4 találatot is elértek, így nagyon hamar rövidre zárták a mérkőzést.Természetesen a mester ez után a meccs után is mikrofon elé állt: "A Coppa Italia egy nagyon fontos torna, és megpróbáljuk megnyerni, mint minden sorozatot ahol játszunk. Fontos volt, hogy jól kezdjük a mérkőzést. A november nagyon intenzív volt, örülök, hogy jól sikerült. Nagyon jók a lányok."