Elhalasztották a Napoli fellebbezését

birsag_varhat_a_juventus_jatekosaira.jpgOlaszországi sajtójelentések szerint a szövetség elhalasztotta a Roma és a Napoli fellebbezésének ítéletét, melyeket a déli csapatok a Verona és a Juventus elleni találkozók megállapított eredményei miatt nyújtottak be a liga bírósági szerveihez. 

A Giallorossi és a Partenopei összecsapásai kapcsán mindkét esetben 3-0-ás vereséget állapított meg a Serie A erre szakosodott bizottsága, hiszen a rómaiak a Hellas Verona elleni találkozó előtt szabálytalanul regisztrálták Amadou Diawarát, míg a nápolyi együttes a csapatnál felmerülő koronavírusos esetek miatt nem utazott el a Bianconeri elleni, október 4-én lejátszandó torinói mérkőzésre, a város egészségügyi szerveinek aggályai, majd egyértelmű visszatartása miatt, mely azonban ellentmondott a szövetség által megalkotott protokollszabályoknak. 

"A Napoli és a Roma Nemzeti Sportbírósághoz benyújtott fellebbezési kérelmeinek tárgyalásai elhalasztásra kerültek" –magyarázza a FIGC hivatalos közleménye. 

"A Napoli fellebbezése az alapértelmezés szerint az október 4-i, Juventus elleni mérkőzésre, illetve annak le nem játszása miatt automatikusan megállapított 3-0-ra, valamint a tabellát befolyásoló pontbüntetésre vonatkozik, mivel a mérkőzés kapcsán vitás kérdések merültek föl. 

A Giallorossi kérelme pedig a Hellas Verona elleni, szintén 3-0-ban megállapított eredményére vonatkozik, melyet a Sportbíróság szeptember 19-én állapított meg a vendégcsapat javára. 

Az ügyekben döntő két bíró, Piero Sandulli, valamint Lorenzo Attolico össze fog ülni az ügyekben döntő tanács kamarájában, a végleges ítéleteket pedig azok meghozatala után közölni fogják."

Az egyik legrangosabb olasz sportújság, a Sky Sport Italia értesülései szerint a döntés holnap, vagy a következő napokban megszülethet, ezzel lezárva az idestova több mint egy hónapja húzódó vitát. 

A Juventus jelenleg a tabella ötödik helyét foglalja el 13 megszerzett ponttal, míg a Hellas Verona a nyolcadik 12 egységgel. A fellebezést benyúktó klubok, azaz a Napoli és a Roma a pontvadászat harmadik és negyedik helyén állnak, 14-14 ponttal.