Folynak a tárgyalások a Juventus és Sarri között

sarri_targyalas_szerzodes.jpgA Juventus ügyeiben mindig jól értesült újságíró, Romeo Agresti a goal.com oldalán megjelentetett cikkében arról ír, hogy folynak az egyeztetések a Bianconeri klub és volt edzője, Maurizio Sarri között a hatvanegy éves olasz mester szerződését illetően. 

A korábban a Napoli és a Chelsea csapatainál is tevékenykedő szakembert a Lyon elleni BL-búcsút követően, augusztus 8-án menesztette Andrea Agnelli, Andrea Pirlót kinevezve helyére, a tréner pedig mindezek után szeretne visszatérni a futball világába, ehhez azonban fel kell bontania még két esztendőig érvényben lévő kontraktusát. 

Az Öreg Hölgy sem szeretné a továbbiakban fizetni Sarri bérét, melynek elengedése újabb kisebb tehertől szabadítaná meg a klubot az egyébként is nehéz gazdasági helyzetben, az edző pedig a Juventusszal kötött, s mind a mai napig életben lévő megállapodása következtében nem vállalhat munkát más együttesnél, pedig korábban több csapattal, például a Fiorentinával kapcsolatban is emlegették a nevét. 

A tárgyalást ekképp mindkét fél egyaránt szorgalmazza, és nem valószínű, hogy hosszasan egyezkednének a pénzbeli kérdéseket illetően, mivel mielőbb pontot szeretnének tenni az ügy végére, végleg búcsút intve a másiknak. 

A Juventusnál 51 mérkőzésen 34 győzelmet felmutató edző, aki egy Scudettóval járult hozzá a torinói klub dicsőséglistájának gyarapításához, korábban kétszer lett ezüstérmes a Serie A-ban, valamint a londoni kékek alakulatával az Európa-ligában is diadalmaskodott a 2018/2019-es szezon végén.