Koeman: "A Juventus Európa egyik legjobb csapata"

koeman_before_juve.jpgA Barcelona trénere, Ronald Koeman a mérkőzés előtt adott sajtótájékoztatójában többek között arról is beszélt, hogy bár nem tudja, hogy a torinói klub egyik legnagyobb sztárja, s Lionel Messi pályafutásának legjelentősebb riválisa, Cristiano Ronaldo pályára lép-e holnap, ezt nem érzi saját gondjának, illetve hogy kollégáját, Andrea Pirlót túl korai lenne edzőként megítélni. 

A katalánok nem túl jó formában látogatnak a Juventushoz, ugyanis legutóbbi két bajnoki mérkőzésükön vereséget szenvedtek, ezek közül az egyiket ráadásul a Real Madrid elleni klasszikuson bukták el hazai pályán, ennek ellenére az európai kupaporondon 5-1-es sikert arattak a Ferencváros fölött. 

"A Real Madrid elleni meccs az első hatvan percben teljesen rendben volt, tiszteletben tartom mindenki véleményét, de egy órán át nagyon jól játszottunk. Egy ambíciózus csapatot láttam, ennyi problémát nem tapasztaltam az edzések során. 

Amikor a szezon elején beszéltem az igazgatósággal, tudtam, hogy az összes folyamatban lévő változás kieszközölése nagy kihívást jelent. A COVID mindenkit befolyásol, ez mindenki számára kihívással jár. Nagy változások vannak folyamatban, időre van szükségünk."

A Bianconeri elleni mérkőzés új tapasztalatszerzési lehetőség a Barcelona csapatát idén átvevő holland tréner számára is, a találkozót pedig ennek fényében is kezeli. 

"Olyan, nagyszerű csapatok közötti meccsről van szó, melyek mindketten hosszú utat szeretnének bejárni a sorozat idei kiírásában, fontos, hogy jó eredményt érjünk el. Olyan futballt kell játszanunk, amilyet szeretnénk, és a legjobb oldalunkat kell mutatnunk. A lehető legtöbbször gólszerzési lehetőséget kívánunk teremteni, magas szintű összecsapásra számíthatunk. Fontos találkozó mindannyiunk számára, mindegyikünk a legjobbat akarja nyújtani a pályán. 

Egy edzőnek minden mérkőzésen az a fontos, hogy a csapata győztesként fejezze be az adott találkozót. Más a történet, ha mindennemű védekezés nélkül kizárólag a támadásra koncentrálunk. Védekeznünk kell, azonban meg kell próbálnunk irányítani  a meccset, hogy a játékosok képesek legyenek elérni az áttörést, és minél hátrányosabb helyzetbe hozzák az ellenfelet.

Sok, különböző tulajdonságokkal bíró labdarúgó áll rendelkezésünkre, főleg a támadóharmadban. Jó formában lévő játékosokat kell választanom, de sok mindent figyelembe kell vennem."

Az argentin zseni, Lionel Messi minden bizonnyal kezdőként lép pályára, ellenben Cristiano Ronaldo helyzete továbbra is bizonytalan. 

"Ronaldo nagyszerű játékos, nem tudom, hogy játszhat-e ezen a meccsen, ez nem az én problémám. Rendkívül tisztelem őt, ha a pályán lesz, örülni fogok neki. Mindent megteszünk, hogy a lehető legjobb módon készüljünk fel a találkozóra."

Az edző ellenfele ezúttal Andrea Pirlo lesz, aki mindössze második BL-meccsét fogja dirigálni szakemberként. 

"Úgy vélem, hogy nyilvánvalóan könnyebb Pirlót játékosként számontartani. Az edzői tevékenységéről nem mondhatok semmit, mivel még kevés ideje dolgozik trénerként, ez pedig egy nagy lehetőség számára, megvan az ok arra, hogy miért őt választották a pozicióra. Mindketten újak vagyunk az ezekhez hasonló topcsapatok kispadján, és a Juventus szezonkezdete hasonló ahhoz, ahogy mi játszunk a spanyol bajnokságban. Mindkét csapat változásokon megy keresztül, ezekhez idő és türelem szükségeltetik, viszont a futball világában nincs mindig idő.

A Juventus Európa egyik legjobb csapata, védekezés terén tapasztalt játékosokkal rendelkezik, de néhány kulcsembert nélkülözni kényszerülnek majd. 

Tudják, hogyan kell uralni a mérkőzéseket a támadók által, az olyan játékosok pedig, mint Paulo Dybala vagy Álvaro Morata, okozhatnak gondokat, mivel mindig készen állnak a gólszerzésre, illetve vannak náluk jelentős középpályások is, akik nagyon jó meccseket képesek lehozni" –állította végezetül a korábban a holland válogatott szövetségi kapitányaként tevékenykedő egykori védő.