Pirlo értékelte a Dinamo Kijev elleni mérkőzést

pirlo_uefa_interview.pngAndrea Pirlo a Dinamo Kijev ellen 2-0 arányban megnyert mérkőzés után elmagyarázta a taktikai elképzeléseit, beleértve Dejan Kulusevski és Federico Chiesa sokoldalúságát is.

A Bianconeri ideális Bajnokok Ligája rajtot vett, hiszen idegenben sikerült győznie Alvaro Morata duplájának köszönhetően.

"Fontos volt, hogy szilárdabb, egységesebb teljesítményt nyújtsunk a Crotone elleni mérkőzéshez képest." -utalt Pirlo a szombati 1-1- es döntetlennel végződő meccsre.

"A hétfői edzésen számos dolgot  kipróbálhattunk, és ma este már szervezettebbek voltunk. Az első félidő lehetőségeiből ugyan többet is kihozhattunk volna, de a vezetés megszerzése után már jól irányítottuk a játékot."

Volt egy érdekes taktikai elképzelés,miszerint Giorgio Chiellini a háromvédős rendszer közepén játszik, míg Danilo a bal oldalon. Ez azonban a játékos sérülése miatt csak 18 percig tartott.

"Ez egy olyan forgás ötletéből származott amelyet a jobb oldalon akartunk megvalósítani. Kulusevski befelé húzott volna, így megnyitva a területet Juan Cuadrado előre töréseinek a jobb szélen. Leonardo Bonuccira fokozottan figyeltek, gátolva az előre játékát, ezért aztán Giorgio került a középpontba. Az Ő sérülése megváltoztatta az elképzeléseinket, de Merih Demiral nagyon jól teljesített."

"Chiellini már a válogatott meccsek alatt is érezte ezt az izomsérülést, ezért pihent a Crotone ellen. Most kiértékeljük az állapotát."

Chiesa lenyűgözte Pirlót a bal oldalon, Cuadrado a jobb oldalon, de ahogy a Maestro esetében megszokhattuk a taktikai rendszerek folyamatosan változnak.

"Azt akartam, hogy minél több játékos csatlakozzon a támadásokhoz. Chiesa mindkét szélen bevethető, Kulusevski vagy Ramsey a csatár mögötti pozícióban, trequartistaként is tud játszani. Ne feledjük el, hogy Cristiano Ronaldo még nem áll rendelkezésünkre, illetve Paulo Dybala  nincs jó formában, tehát támadásban még tudunk variálni."

"Chiesa alkalmas arra amit játszani akarunk. Ő nem ötödik középpályás, hanem szélső támadó, aki védekezéskor visszalép negyedik középpályásnak. Bármelyik oldalon képes játszani, és mindkét szélen nagyon jó teljesítményt tud nyújtani."

Paulo Dybala a kispadról szállt be a szezonbeli bemutatkozása alkalmával, de elég rozsdásnak tűnt.

"Mondhatni, hogy nem volt 100%-os formában. Szüksége van a játékra, hogy lassan visszanyerje a formáját."

A zebrák jövő héten szerdán a Barcelona ellen szaporíthatják tovább a pontjaik számát, ezúttal hazai pályán.