Chiellini: A szezon befejezése a legfontosabb, az eredmény másodlagos

chiellini_kapitany.jpgGiorgio Chiellini megerősítette, hogy Cristiano Ronaldo jól van, miután pozitív koronavírus tesztet produkált, és úgy a Juventusnak, Olaszországnak, mint mindenki másnak, menni kell tovább.

A Capitano a mai Olaszország-Hollandia mérkőzés előtt nyilatkozott az aktuális helyzetről, és persze a portugál csapattársáról.

 Az elmúlt hetek történései nem meglepőek. Annyit tehetünk, hogy megyünk tovább miközben megtesszük a megfelelő óvintézkedéseket, de nem állhatunk meg. Elsősorban a gazdasági okok miatt, mert a futball hatalmas iparág. Társadalmi igény van a folytatásra, és mi készek vagyunk vállalni a részünket bizonyos kockázatok árán is.

Beszéltem Cristianóval, jól van, éppen napozott. Jelezte, hogy amint lehetséges visszatér hozzánk. Nem aggódunk, de tudjuk jól, hogy az elkövetkezendő hónapok nagyon nehezek lesznek. Viszont meggyőződésünk hogy folytatnunk kell a futball érdekében. 

Az igazi győzelem ebben a szezonban egyszerűen az évad befejezése lesz, az eredmény csak másodlagos.- folytatta a Bianconeri és az olasz válogatott kapitánya.

Roberto de Zerbi, a Sassuolo edzője az NBA mintájára vezetne be "buborékot" a játékosok és a stáb számára.

Ez nehéz ügy, mert még nincs kidolgozva a megfelelő struktúra. Már van egy félbuborék amikor egy teszt pozitív lesz. Meg kell szoknunk ezt, együtt kell élnünk a vírussal, és a minimálisra csökkentenünk a kockázatokat.