Boldog születésnapot, Paolo De Ceglie!

 80336624e9fbfe6a7dc3f07517d93964.jpgTegnap töltötte be 34. életévét a Conte-éra baloldali mindenese, Paolo De Ceglie.

1986. szeptember 17-én született az olaszországi Aosta-ban, Valle d’Aosta tartomány székhelyén, Torinótól valamivel több mint 100 kilométerre.

Ennek fényében nem véletlen, hogy az ifjú Paolo a Juventus akadémiáján kezdett el pallérozódni, majd 18 évesen be is mutatkozott az ifjúsági csapatban.

A felnőttek között az első mérkőzését 2006. november 6-án, a Napoli ellen játszotta, első gólját nem sokkal később, a Lecce elleni 4-1-es győzelem alkalmával szerezte meg.

Mivel Olaszországban ekkoriban slágernek számított fele játékjogot adni és venni, ezért a következő idényt fele jogért cserébe a Sienaban töltötte, ahol 29 meccsen 2 gólt és egy gólpasszt szerzett.

A pálya bal oldalán, védő és középpályás poszton is szerepeltethető, bár inkább a védőmunka az igazi erőssége.

2008-ban, 3,5 millió euró fejében tért vissza nevelőegyesületéhez, de további három alkalommal is kölcsön lett adva. Ezen alkalmakkor megfordult Genovában, Parmában, illetve Marseilleben is.

Miután elhagyta Torinót,  játszott a svájci Servettben, valamint  az Amerikai Egyesült Államok amatőr ligájában szereplő Miami Beach FC-ben is.

Egyéni mutatóit tekintve legjobb idényét a 2014/15-ös szezonban, a Parma színeiben játszotta, amikor is 3 gólt ért el együttesében, azonban ennek ellenére a Sonkások az idény végén búcsúztak a Serie A küzdelmeitől. 

Teljes pályafutása során összesen 10 gólig és 11 gólpasszig jutott. Ha róla beszélünk, nem a csillogás jut azonnal eszünkbe, hanem sokkal inkább a megalkuvást nem ismerő, hajtós játék, képességbeli hiányosságait ugyanis szorgalommal és alázattal igyekezett kompenzálni.

Tagja volt hazája válogatottjának a 2008. évi nyári olimpiai játékokon, mely Pekingben került megrendezésre. 

Felnőtt karrierje során 4 olasz bajnoki címet és 2 olasz szuperkupát nyert, természetesen mindegyiket zebra mezben. 

Jelenleg még mindig a Miami Beach FC játékosa.

Sok boldogságot továbbra is, Paolo!

 

KÉSZÍTETTE: EDY77