PannonZebra

Utolsó kommentek:

rockitbaby 2024.07.25. 06:53:50

@Rikoo: Percassiék sem jobb tárgyalópartnerek, mint Saputóék. Koopmeinersért sem működik a kölcsön + opció, szerintem. Így Giuntoli kérdése, hogy Calafiori vagy Koopmeiners, nem pusztán annyit jelentett, hogy ki kell jobban, hanem azt is, hogy kettőből csak egyet engedhetünk meg magunknak. Magyarán ha a hollandra van 50 misink, akkor az olaszra is lett volna, csak kettejükre együtt nem.

Cabal nagy fogás lehet, de azt kétlem, hogy az a tervekben lenne, hogy játsszon a védelem közepén. Azt hamarabb látom, hogy szükség esetén Cambiaso vissza jobbra, Cabal meg marad a balon. Amúgy érdekes, mert te Loca helyét nem látod, én viszont Danilóét. Ő Motta játékába a védelem szélére már kevés, középre meg elviekben lesz jobb opció.

A felállással én még azért várnék. Az, hogy érdeklődünk, szép dolog, de max akkor jelent is valamit, ha már ufficiale. Addig egyelőre ennyi szélsővel és középpályással okosabb lenne egyelőre más felállásban is gondolkozni, és gyakorolni, hogy ha mégse jönne össze, akkor is legyen mihez nyúlni.

Bejegyzés: Szabad pálya

Rikoo 2024.07.25. 03:50:14

@rockitbaby: Hát azóta jött Cabal, aki szintén mind a két poszton tud játszani. De a lényeg, hogy úgy néz ki Koopmeiners mellett érkezhet még egy belső védő is Bremer mellé.
Gyanítom, hogy kb. esélytelen volt Calafiori megszerzése értelmezhető áron. Ráadásul ilyen kölcsön+opciós megoldásokban gondolkozunk Todibonál is, na elképzelném a Bologna sportigazgatójának a fejét, amikor Giuntoli ezt benyögte volna neki.XD

Én már az évszámra sem emlékszem, hogy mikor volt utoljára olyan mercato, amikor koncepció szerint jöttek az új igazolások.

Gyakorlatilag biztos vagyok benne, hogy 4-2-3-1 lesz a felállás. Most ugye Adeyemivel kezdődtek meg a tárgyalások, ő pedig mindkét szélen tud játszani. Gondolom Soulé helyére ő érkezhetne.
De a Porto 3 szélsője iránt is érdeklődünk.
Milik távozásában nem vagyok biztos egyedül. Jelen állás szerint hülyeségnek tartanám azt, hogy tőle megszabaduljon a klub.

Bejegyzés: Szabad pálya

rockitbaby 2024.07.23. 07:47:45

@Rikoo: Utólag nyilván okosabb az ember, de Adzic és Miretti eddigi teljesítményét figyelembe véve, lehet bölcsebb döntés lett volna a Calafiori vs Koopmeiners kérdésben az olaszt választania Mottának. Tudom, akkor ezt nem lehetett tudni, de egy bal lábas belső védő, aki szükség esetén tud szélen is játszani, valami egészen durva hiánycikk nálunk.

De most legalább még ha valaki nem is ért egyet a célpontokkal vagy az érkezőkkel, azt nem lehet vitatni, hogy az egész mercato tökéletes összhangban van az edző elképzeléseivel, kéréseivel. Ez úgy alapvetően kukcsfontosságú dolog, nem csak a mostani nyárra érvényes dolog. Én ezt tartom az eddigi nyár legfontosabb dolgának.

Én úgy gondolom, hogy ha és amennyiben nem sikerül megfelelő szélsőket szerződtetni, akkor a jelenleg tapasztalható középpályás túltelítettség, és az ehhez párosuló jó telnesítmények még akár ahhoz is vezethetnek, hogy nem 4-2-3-1 lesz a formáció, hanem akár valami karácsonyfa szerű 4-3-2-1, de még az én személyes kedvenc gyémánt középpálya is benne lehet a pakliban: Locatelli - Douglas Luiz - Khéphren Thuram - Koopmeiners, a cseresorban meg a fiatalok, Miretti, Nicolussi, Fagioli és Adzic; Yildiz meg mehet Vlahovic párjának visszavont csatárnak. Ha nem is A tervként, de érdemes elgondolkozni egy ilyesmi felálláson, mert a szélső kiszemeltjeink egyelőre úgy néz ki, nem itt kötnek ki, cserébe mi még 2 szélsőt is el akarunk adni a csapatból.

Bejegyzés: Szabad pálya

Rikoo 2024.07.22. 20:52:35

@rockitbaby: Barbierire volt kivásárlási opciója a Pisa-nak, amivel éltek is. Szóval érdekük volt játszatni.
Facundo González pedig Pirlo kérése volt, érthető hogy beépítette.
A legjobb az lenne, ha sikerülne feljuttatni a Next Gen-t a másodosztályba, de tényleg jó lenne 1-2 klubbal kialakítani egy ilyen viszonyt.

Szerintem Miretti maradni fog. Ha jön Koopmeiners, akkor kell alternatíva is a keretbe. Mondjuk Adzic megkavarhatja a szálakat. Ő jó lehet csatár mögött és a 2 fős középpályán is.

Áhh, így is totál telítve van a középpálya...

Bejegyzés: Szabad pálya

Rikoo 2024.07.22. 20:41:43

@rockitbaby: Albanese információi, hogy kik teljesítenek jól és kik nem. YouTube csatornáját követem minden nap. 2x sebességen átpörgetem. XD
Adzic elvileg kiemelkedő nagyon.
www.youtube.com/watch?v=ov_hMukZGFY
7:28-nál szép gól, 7:40-nél üvöltés Miretti góljánál.XD
Motivált az biztos. Nekem a fizikuma és a technikája tetszik nagyon.
Én továbbra is Locatelli helyét nem látom itt, ő és Nicolussi Caviglia akik lassú középpályások. Támadó szélső védők nélkül szerintem a gyors, agilis középpályásokra fog építeni Motta, akik a pálya minden részén ott lesznek.
Pont ilyen Douglas Luiz, Khephren Thuram és Koopmeiners is.

Bejegyzés: Szabad pálya

rockitbaby 2024.07.22. 20:33:56

@Rikoo: Hát, Barbieri is kapott szépen szerepet Aquilanitól a Pisánál, vagy Facundo González Pirlótól a Sampnál. De részben igazad van, azonban ezért is lenne vagy lett volna jó, ha a kis és közép csapatokkal törekszünk a jó viszonyra. Bár én még mindig azt csinálnám, mint a City a Gironával, csak mi egy Serie B-s csapattal és lehet elég lenne kisebbségi tulajdon is, nem ilyen City Group vagy mint a Red Bull, nagy csoportosulás.

Pl én simán belemennék abban, hogy Tek menjen a Monzába és álljuk a bére egy részét - nekünk már ez is segítség -, cserébe ha úgy látják Mottáék, hogy Mirettinek kell a kölcsön, menjen Nesta csapatához és az alku részeként vállaljanak garanciát a szerepeltetésére.

Amúgy lehet ezzel csak én vagyok egyedül, de speciel engem nagyon érdekelne, hogy Rovella mire lenne képes Motta rendszerében. A Lazio úgy se nagyon játszatja ilyen olyan okból kifolyólag, Allegri ugye már nincs.

Nem tudom mennyire igaz a Gazzetta állítása, hogy pl Loca, Miretti, Nicolussi mind mind nagyon jól teljesítenek, de érdekes kis versenyhelyzet alakulhat itt ki még adott esetben. Ebből persze a klub csak profitálhat természetesen.

Bejegyzés: Szabad pálya

Rikoo 2024.07.22. 19:32:59

@rockitbaby: A kölcsönnel van bajom. Szerintem nem fogják játszatni a játékosokat a klubjaik, ha nem érdekük, mert nem a saját játékosuk.

Bejegyzés: Szabad pálya

rockitbaby 2024.07.22. 07:22:05

@Rikoo: Ebben nem értünk egyet, de ez nem újdonság. Van még legalább 4 játékos, akinek most kölcsönbe kellene menni, hogy fejlődjön és visszatérve akár használni is lehessen.

Bejegyzés: Szabad pálya

Rikoo 2024.07.21. 19:53:53

@rockitbaby: Igazából ő az egyedüli játékos, akire lehetne ezt mondani.

Bejegyzés: Szabad pálya

rockitbaby 2024.07.21. 19:36:28

@Rikoo: Száraz kölcsönbe csak olyanokat küldenék, akiket mindenképp használni akarnánk még a csapatnál, mint pl Miretti, hogy fejlődhessen. Másoknál semmiképp sem.

Bejegyzés: Szabad pálya

Rikoo 2024.07.21. 19:30:47

@rockitbaby: A visszavásárlási opció szerintem is jó ötlet. Barbieri is így volt Pisa-ban. Korrekt üzlet, amivel a legtöbb klub jól is jár.
A száraz kölcsönnel nekem vannak problémáim. Esetleg Mirettinél oké.

Bejegyzés: Szabad pálya

rockitbaby 2024.07.21. 19:15:12

@Rikoo: Sokan szidják az egykori közös tulajdont, de a fiatalok érdekében az most nagyon működhetne. Hogy minden fél érdekelt legyen a játékos fejlesztésében. A mostani lehetőségekkel szerintem a részelsülés a továbbértékesítésben nem javítja annyira a mi helyzetünket, mint a visszavásárlási opció, előre rögzített, fix árral. Mint ahogy Morata elsőnek Torinóba költözött. Ez a minimum lenne szerintem, bár a valóban annyira tehetségesek, akiknek lehet esélyük az első csapatba kerülni, csak a száraz kölcsön szabadna, hogy játsszon. A gond az, hogy mi kölcsönbe a selejtet tudjuk csak elküldeni. Legalábbis eddig így volt.

Bejegyzés: Szabad pálya

Rikoo 2024.07.21. 18:56:41

@rockitbaby: Igen, valamilyen opciót érdemes lenni beletenni a szerződésekbe. Legyen az visszavásárlási vagy részesülés a következő igazolásból. Bár ha jól emlékszem Dragusin Tottenhambe igazolása után kapott még 4-5 millió eurót a klub.

Bejegyzés: Szabad pálya

rockitbaby 2024.07.21. 17:49:59

@Rikoo: Ezzel teljes mértékben egyetértek. Ezért is írtam, hogy Rouhi, Savona, Hasa, Comenencia pl mehetnek azonnal kölcsönbe legalább Serie B-s csapathoz.

Muharemovic bemutatkozását a Juventusra értettem. Poli mellett ő a NG kapitánya, de én speciel benne nem látok annyit, mint Huijsenben, bár azt elismerem, hogy egy év kölcsön neki is jót tenne. De illik óvatosan bánni a tehetségekkel, mert látható Dragusin esetében is, hogy lehet érdemes lett volna kicsit kitartani még vele. Az EB-n valami egészen komolyat játszott.

Bejegyzés: Szabad pálya

Rikoo 2024.07.21. 17:44:11

@rockitbaby: Motivált és bemutatkozott már a bosnyák felnőtt válogatottban is, mindenesetre én annak örülnék, hogy akiben tényleg komoly potenciál van, az inkább menjen kölcsönbe.
Semmi értelme elb@szni 1-2 évet a legfontosabb korban, mint ahogy Miretti tette.
Láthatjuk Fagioli vagy Soulé esetét, hogy mennyit számít 1 jó év kölcsönben...

Bejegyzés: Szabad pálya

rockitbaby 2024.07.21. 08:14:45

@Rikoo: Soulé nem azért megy, mert nem lenne pl elég jó, hanem mert kell a pénz másra. Itt egyedül úgy néz ki az eddigi alapemberek közül Chiesa az, akinek azért kell mennie, mert nem illik a tervbe.

A fiatalok közül én úgy látom, hogy akad pár olyan, aki kellemes meglepetés lehet, de én nem erre gondoltam. A NG kapitánya, Muharemovic is utazik, ő eddig ha jól rémlik csupán felnőtt meccskeret tagja volt csupán, de a sok hiányzó miatt most akár szerepet is kaphat akár, és rá kíváncsi vagyok. De az is igaz, hogy van pár név, akikben benne lehet az, hogy villantanak és maradhatnak a szezonra a nagy csapatnál.

Bejegyzés: Szabad pálya

Rikoo 2024.07.20. 22:28:35

@rockitbaby: Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy ki lesz olyan, aki képes lesz bizonyítani és mi pedig nem számítunk rá.
Alapvetően 14 első keretes játékos utazik el, de ebből Soulé a távozás szélén van jelenleg, Miretti és Nicolussi Caviglia helyzete is bizonytalan.
Örülnék, ha lenne pár kellemes meglepetés. Adzicban reménykedem, hogy tényleg sikerül egy gyémántot kifogni. Ránézésre a fizikuma nagyon jó és tetszik ahogy a labdával bánik.

Bejegyzés: Szabad pálya

rockitbaby 2024.07.20. 16:14:07

@Rikoo: Itt azért akad pár név, aki érdekelne, miként teljesít Motta taktikájában

Bejegyzés: Szabad pálya
süti beállítások módosítása