PannonZebra

2022.09.30. Hollóka

Pastorello: "Arthurnak el kellett hagynia a Juvét"

arthur_pool.jpgA Juventustól a nyáron két szezon után kölcsönben távozó, jelenleg pedig a Liverpoolnál szereplő brazil középpályás, Arthur ügynöke, Federico Pastorello a minap rövidebb interjút adott az olasz médiának a játékos helyzetével kapcsolatban, melyben arról beszélt, hogy képviseltje nagyon kevés lehetőséget kapott az Öreg Hölgynél, ami miatt mindenképpen el kellett hagynia az alakulatot, ezen felül pedig szót ejtett a futballista sérüléseiről, illetve a formája visszanyerésének érdekében tett lépésekről is. 

"Arthur a tavalyi idényben rendkívül kevés lehetőséget kapott a Bianconerinél, egy régebb óta tervezett, súlyosabb sérülést megszüntető műtét okán pedig a nyári felkészülés egy részét is ki kellett hagynia, ebből kifolyólag pedig véleményem szerint a legkevésbé sem hibáztatható a jelenlegi helyzet miatt" – jelentette ki a Calciomercato munkatársának. 

More:

hírek nyilatkozat mercato kölcsön játékosok

2022.09.30. Hollóka

Pogba: "Az én helyem mindig is Torinóban volt"

pogba_juve.jpgA Juventushoz nyáron visszatérő, ám gyakorlatilag azóta folyamatosan sérülésekkel bajlódó francia klasszis, Paul Pogba a minap terjedelmes interjút adott a GQ Magazine munkatársának, melynek keretében hosszabban beszélt Max Allegriről, a vezérszerep súlyáról, a Bianconerinél való ismételt szerepvállalásáról, valamint arról, hogy milyen módon készül a felépülés utáni időszakra. Az alábbiakban e szavak magyar fordítását tesszük közzé. 

"Szeretem úgy gondolni, s azt mondani, hogy a Juventusba való visszatérésemről szóló döntést a szívem hozta meg, s talán ez is volt a legmegfelelőbb pillanat arra, hogy ismét magamra öltsem a Zebrák szerelését. Az elmúlt három idényem nem úgy alakult a Manchester Unitednél, ahogy azt szerettem volna, s bár ebben a sérülések is nagy szerepet játszottak, nem titok, hogy elégedetlen voltam a helyzetemmel. Úgy vélem, hogy ha ehhez hozzávesszük, hogy a Juventus az előző két szezonban nem tudta megnyerni azt olasz bajnokságot, mindenki számára egyértelműnek kell lennie, hogy visszatérésem a klubnak, valamint nekem is nagy kihívást jelentett és jelent. 

More:

játékosok nyilatkozat játékos nyilatkozat

2022.09.29. Hollóka

Christillin: "Nem helyes ilyen gyakran váltogatni az edzőket"

christillin-agnelli.jpgAz ismert Juve-drukker hírében álló UEFA-megbízott, Evelina Christillin a minap exkluzív interjút adott a Bianconeri helyzetével kapcsolatban a TuttoJuve stábjának, melynek keretein belül kinyilvánította álláspontját a torinói edzőkérdésről, mérlegre téve Paolo Montero és Antonio Conte kinevezésének lehetőségét is, emellett pedig szót ejtett a klub hatalmas, 254 millió eurós gazdasági veszteségéről, valamint a szurkolók érzéseinek helytállóságáról. 

Vajon Allegri Juventusa példát vehetne a Roberto Mancini által vezényelt olasz válogatottól ahhoz, hogy visszataláljon a helyes útra? 

"Egyértelműen, mivel az olasz válogatott igazi csapatként dolgozik annak érdekében, hogy elérjék a kívánt eredményeket, nem úgy, mint a sztárokkal teletűzdelt Juventus, mely ugyan egyénileg kiváló, azonban együttesként a legkevésbé sem hatékony. A mostani Öreg Hölgyben nem látom a korábbi bátorságot, a tenni akarást, s lehet, hogy még a megfelelő játékmód sincs meg az alakulatnál."

More:

edző játékosok értékelés

2022.09.29. Hollóka

Több hátvédet is figyelhet az Öreg Hölgy

ndicka_juve.jpgAz utóbbi időben több alkalommal is felmerült a portugál, valamint az olasz sportsajtóban, hogy a Juventus hamarosan felerősítheti érdeklődését a Benfica spanyol balhátvédje, Alejandro Grimaldo iránt, a minap pedig a klub ügyeiben általában jártasnak számító Romeo Agresti is arról értekezett, hogy a klub valóban lehetőségként tekinthet a játékosra abban az esetben, ha a poszt megerősítése mellett döntenek, még akkor is, ha jelenleg nem mutatnak komolyabb szándékot arra, hogy leigazolnák a huszonhét esztendős kiválóságot. 

Marco Conterio később szintén arról beszélt, hogy a torinóiak érdeklődnek Grimaldo iránt, akit szükség esetén akár már januárban is megpróbálnának leigazolni, mivel abból fakadóan, hogy a labdarúgó szerződése 2023 nyarán lejár, később minden bizonnyal nagyobb konkurenciával kellene szembenézniük. Kérőkből valószínűleg nem is lenne hiány a balhátvéd tekintetében, hiszen az elmúlt mercato során a Barcelona, továbbá az Arsenal is kiértékelte a spanyol helyzetét, a két csapat pedig várhatóan jövőre is megpróbálja majd kötelékébe csábítani a játékost. 

More:

hírek pletyka mercato kiszemeltek

2022.09.28. Hollóka

Helyzetjelentés a válogatott szünet után

miretti_italy_u21.jpgMiután tegnap hivatalosan is megrendezték a Nemzetek Ligája-csoportmeccsek utolsó fordulóit, Európában egészen november közepéig ismét a klubfutball veszi át a főszerepet, melynek keretein belül természetesen a Juventus labdarúgói is visszatértek a Continassára, ahol néhány, eddig sérültnek számító játékos is megkezdte a közös munkát az alakulattal. 

A Sky Sport Italia hírei szerint a lengyel válogatottban két teljes találkozót teljesítő Wojciech Szczęsny hosszú idő után a Bologna ellen ismét visszatérhet majd a kezdőcsapatba, ahol az eddig remek teljesítményt nyújtó Mattia Perint válthatja, mellette pedig az eltiltott Arkadiusz Milik és Juan Cuadrado is Max Allegri rendelkezésére áll majd, elvégre a mester a kirúgásáról szóló számtalan pletyka ellenére is megkapta az újabb bizonyítási lehetőséget a vezetőségtől. 

Ami a többi sérültet illeti, Alex Sandro, Manuel Locatelli, illetve Adrien Rabiot újra a keret többi tagjával együtt edzhetett a napokban, miközben egyes pletykák szerint hamarosan Federico Chiesa is pályára léphet majd az együttesben, s akár a kispadon is helyet foglalhat, amennyiben a szakmai stáb úgy ítéli meg. A La Gazzetta dello Sport mindennek kapcsán egyébként arról írt, hogy Locatelli azért szenvedhetett sérülést hetekkel ezelőtt, mert Allegri még akkor is a pályára küldte őt, mikor az orvosi stáb a pihenést javasolta az olasz tekintetében, ha pedig a hír igaz, ez ismét súlyos kérdéseket vethet fel a szakvezető felelősségét illetően. 

More:

hírek helyzetjelentés játékosok válogatott szünet

2022.09.28. Hollóka

Milik: "Megtiszteltetés egy ilyen klubban játszani"

milik_vs_salernitana.jpgA Juventus lengyel támadója, a nyáron szerződtetett Arkadiusz Milik a minap terjedelmes interjút adott hazája egyik legnagyobb napilapjának, a Meczykinek, melynek keretein belül számos más téma mellett kijelentette, hogy mennyire jól érzi magát Torinóban, s hogy már régóta szeretett volna csatlakozni a Zebrákhoz, ezen felül pedig szót ejtett arról, hogy miként élte meg azt, hogy a klubnak korábban dönteni kellett közte, valamint a végül a Barcelonánál maradó Memphis Depay között. 

"Mindig is igyekeztem higgadt maradni az engem érintő átigazolási műveleteknél, mivel úgy vagyok vele, hogy ügynökeim mindig a lehető legjobbat érik el számomra, s maximálisan gondoskodnak arról, hogy minden jól menjen körülöttem. Én magam csak a futballra koncentrálok, hiszen ez a legfontosabb számomra, ezért pedig a mostani transzferablak is előtt közöltem menedzseremmel, hogy ne zavarjon, ha nincs irántam komolyabb érdeklődés, viszont tájékoztasson, ha esetleg konkrét ajánlat futna be" – fogalmazott bevezetőként. 

"A Marseille Nantes elleni, harmadik bajnoki találkozója előtt képviselőim jelezték, hogy a Juventus szeretne leigazolni, a következő napokban pedig már Torinóban is voltak, hogy tárgyaljanak az ügyletről. Ekkor értesültem először arról, hogy az Öreg Hölgy valóban akar engem, ezért pedig el kezdett érdekelni a dolog, mivel ha a klub szándékai nem lettek volna komolyak, nem szerettem volna megbeszéléseket folytatni velük: ebben az esetben egyedül a Marseille-re összpontosítottam volna. 

More:

játékosok nyilatkozat játékos nyilatkozat

2022.09.27. Hollóka

Mauro: "Vlahović nem elég hatékony a kapu előtt"

dusan_vlahovic_1.jpgA Juve egykori középpályása, a televíziós szakértőként foglalkoztatott Massimo Mauro a minap terjedelmesebb nyilatkozattal állt elő az olasz média hasábjain, melyben hosszabban értekezett Dušan Vlahović helyzetéről és eddigi teljesítményéről, ugyanis állítása szerint a szerb támadó nem elég hatékony a kapu előterében, ami miatt több technikai módszert kellene elsajátítania ahhoz, hogy valóban a Bianconeri hasznára lehessen. 

"Dušan Vlahović egy olyan játékos, aki nehézségekkel küzd az utóbbi időben, bizonyára azért, mert a Juventus sincs túlságosan rózsás helyzetben. Aki azt hitte, hogy egy mindössze néhány hónapja érkezett fiatal minden problémát meg tud majd oldani a Zebráknál, az rendkívüli naivitásról tett tanúbizonyságot, azonban a szerbnek még ezzel együtt is van hova fejlődnie, úgy tulajdonságait, mint technikai alapjait tekintve" – szólalt meg a Tuttosport felkérésére. 

"Bár egyértelmű, hogy Dušanban megvannak azok a jellemvonások, melyek csak az igazán nagy centerekben lelhetőek fel, értve ezalatt többek között a sikerek és az eredmények iránti töretlen vágyat, ezeket nem úgy kellene megmutatnia, hogy dühöng a pályán, vagy értelmetlen küzdelmekbe bocsátkozik az ellenfelekkel. Vlahovićnak most igazi vezérré kell válnia, mégpedig a pályán mutatott teljesítménye által: a megfelelő mozdulatokat kell megtennie annak érdekében, hogy több labda jusson el hozzá a középpályáról, ugyanis az a taktika, miszerint háttal a kapunak állva várja a játékszert, eddig nem tűnt túl célravezetőnek. 

More:

játékosok nyilatkozat értékelés egykori játékosok

2022.09.27. Hollóka

Kulusevski: "Nem éreztem jól magam a Juventusnál"

kulusevski_conte.jpgA Juventust a téli átigazolási szezonban elhagyó, s a Tottenham Hotspur szerelésében azóta is kiváló teljesítményt nyújtó Dejan Kulusevski a minap érdekes interjút adott az olasz médiának, melyben beszélt legfőbb motivációiról, Torinóban töltött éveiről, valamint az Antonio Conte és a Max Allegri közötti alapvető különbségről is, kijelentve, hogy bár a Bianconerinél egyáltalán nem érezte jól magát, úgy véli, hogy Londonban ismét otthonra lelhetett. 

"Nem tudom, hogy miért nem voltam sikeres a Juventusnál, ám a futballban előfordul, hogy a dolgok egyszerűen nem mennek jól, anélkül, hogy ennek különösebb okai lennének. Az elmúlt hónapokban egyetlen dolgon sem változtattam magammal kapcsolatban, azonban mentálisan megerősödtem, így pedig sokkal eltökéltebben lépek ki a gyepre annak érdekében, hogy a tőlem telhető legjobbat nyújthassam. Ugyan korábban az Öreg Hölgynél is ez a szellemiség jellemzett engem, ott egyszerűen nem működött a hozzáállásom, bármennyire is szerettem volna" – fogalmazott a La Gazzetta dello Sport kérdésére. 

"Olyan ember vagyok, aki inkább előre szeretne tekinteni, mintsem visszanézni a múltra. A Juventusnál több okból kifolyólag sem éreztem jól magam, mikor pedig rájössz, hogy a dolgok nem mennek jól, nehéz úgy változtatni a helyzeten, hogy ugyanabban a környezetben maradsz. Emiatt egyértelműen úgy vélem, hogy mikor úgy döntöttem, hogy elhagyom Olaszországot, a lehető legjobb utat választottam, s a legkézenfekvőbb határozat mellett tettem le a voksom, ami csak szóba jöhetett az adott pillanatban. 

More:

nyilatkozat játékos nyilatkozat egykori játékosok

2022.09.26. Hollóka

Marco Rossi: "A Juve válságát a sérülések okozzák"

marco_rossi.jpegA magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a ma esti magyar-olasz Nemzetek Ligája-meccset megelőzően hosszabb interjút adott az Il Messaggero munkatársának, melyben számos egyéb téma mellett a Serie A topklubjainak helyzetéről is kifejtette álláspontját, magasztalva a Bianconeri csapatkapitányát, Leonardo Bonuccit, illetve szót ejtve a Juventust sújtó, már-már állandónak tekinthető sérüléshullámról is. Az interjú vonatkozó részeinek fordítását az alábbiakban tesszük közzé. 

"Az olasz válogatott Anglia ellen játszott abban az időpontban, mikor mi Németországban futballoztunk, azonban a budapesti meccsre való felkészülés érdekében természetesen megtekintettem az Azzurri produkcióját. A mérkőzést elemezve elsősorban két játékos tűnt számomra kiemelkedőnek: Giacomo Raspadori, aki a legmagasabb szintű technikával kivitelezett gólján kívül is remekül játszott, valamint Gianluca Scamacca, aki kitűnő összhangban működött együtt a Napoli támadójával, s remekül mozgott az angolok védvonalai között" – fogalmazott elöljáróban a magyar nemzeti tizenegy sikereinek legfőbb letéteményese. 

More:

nyilatkozat értékelés edzői nyilatkozat válogatott szünet

2022.09.26. Hollóka

Vlahović egyedül a Juventusra koncentrál

vlahovic_goal_vs_roma.pngUgyan az elmúlt napokban több, erősen megbízhatatlannak tekinthető olasz pletykalap, egyebek mellett a Calciomercato, valamint a Corriere della Sera is beszámolt a hírről, miszerint egyes európai topcsapatok, például a Bayern München, vagy az Arsenal érdeklődést mutatnak a Juventus szerb klasszisa, Dušan Vlahović iránt, a sportmédia hitelesebbnek számító fele szinte azonnal cáfolta az erről szóló híreszteléseket, kijelentve, hogy a támadó egyes egyedül az Öreg Hölgyre koncentrál, s nem fogja elhagyni a klubot a közeljövőben.

Fabrizio Romano a tegnap késő délutáni órákban leszögezte, hogy az Arsenalhoz közel álló források egyértelműen kijelentették, hogy a Premier League aktuális listavezetője boldog a jelenleg rendelkezésére álló támadókkal, ezen belül nyáron igazolt centerével, Gabriel Jesusszal, ami miatt semmi esetre sem áll szándékában ajánlatot tenni az ifjú balkániért, még annak ellenére sem, hogy idén januárban a klub élénk érdeklődést mutatott a végül a Zebrákat választó kiválóság iránt. 

More:

hírek játékosok mercato kiszemeltek

süti beállítások módosítása