Beharangozó – a Monza elleni meccs

monza_400.pngA Derby d'Italián elért, összességében véve nagyon fontos döntetlen után egy idegenbeli kihívás vár Massmiliano Allegri fiaira, ami a tavalyi eredmények fényében még azzal együtt sem tekinthető fáklyás menetnek, hogy az ellenfél ezúttal nem a bajnoki címre törő Nerazzurri, hanem a csupán a tabella 9. helyén álló Monza lesz. A sérültek visszatérésével párhuzamban az Öreg Hölgy a jelek szerint egyre jobb formába lendül, ám az, hogy a csapat most is meg tud-e felelni a várakozásoknak, csak este 20 óra 45 perctől derül majd ki a Stadio Brianteo gyepén, Michael Fabbri sípszava mellett. A fekete-fehérek magyarországi szerelmesei a SPORT2 csatornáján követhetik az eseményeket. 

A tavaly története során először feljutó AC Monza jelenleg 4 győzelemmel, 6 döntetlennel, s 3 vereséggel áll a táblázat kilencedik pozíciójában. A sokak által igencsak tehetséges fiatal szakembernek tartott Raffaele Palladino fiai 18 pontot gyűjtöttek, 14 gólt szereztek, s 12 találatot engedtek be, vagyis tökéletesen megfelelnek a középmezőny elvárásainak. Legutóbbi öt mérkőzésükön 1 győzelem, 3 iksz, továbbá 1 kudarc a mérlegük, ám azt is csak a José Mourinho által vezetett AS Roma ellen szenvedték el, míg további pofonok ugyancsak erős csapatokkal szemben, egészen pontosan az Inter és az Atalanta ellen érték őket az idény során. Érdekesség, hogy az eddigiekben öt alkalommal is 1-1-es döntetlent játszottak, ami számukra minden bizonnyal ma is jó eredmény lenne, ám a Bianconeri biztosan nem lenne kibékülve az egy ponttal. 

A Lombardia tartományban székelő alakulat keretének értéke 101 millió euróra rúg. Legértékesebb játékosuk a 15 millióra taksált, Európa-bajnok olasz középpályás, Matteo Pessina, aki egyben a gárda csapatkapitánya is, legígéretesebb sztárjuk pedig a Juve által is figyelt Andrea Colpani, aki trequartistaként 14 meccsen 6 gólnál jár az évadban. Alakulatuk átlagéletkora kereken 27 év, míg soraikat mindössze 3 válogatott futballista erősíti. 

A felek tavalyi összecsapásai bizonyára nem idéznek fel kellemes emlékeket a Zebráknak, ugyanis az akkor újonc Monza a bajnokságban oda-vissza megverte a rekordbajnokot. Míg az Allianz Stadiumban sima, 0:2-es vendéggyőzelem született, addig hazai pályán 1:0 arányban gyűrték le az Ángel Di María korai kiállítása miatt megfogyatkozó fekete-fehéreket, 2022. szeptember 18-án. 

Palladino érdekes módon ma több játékost kényszerül majd nélkülözni, mint Allegri, ugyanis a Juventus keretéből mindössze Timothy Weah és Mattia De Sciglio fog hiányozni sérülés miatt (természetesen a továbbra is eltiltott Fagioli-Pogba páros mellett), miközben Danilo és Alex Sandro visszatérhettek a keretbe. A hazaiak ezzel szemben nem számolhatnak majd Armando Izzo, Franco Carboni, valamint Gianluca Caprari játékával sem, míg legnagyobb nevük, a nemrég szabadügynökként leigazolt Papu Gómez 2025-ig eltiltását tölti doppingvétség miatt. 

Gianluca Di Marzio szerint a Juventus az alábbi kezdővel állhat fel az összecsapáson: 

(3-5-2)Szczęsny; Danilo, Bremer, Rugani; McKennie, Miretti, Locatelli, Rabiot, Kostić; Chiesa, Vlahović.