Allegri: "Fontos győzelem egy erős csapat ellen"

image_2023-12-01_234811130.pngŐrült végjátékban hozta el a három pontot a Juventus Monzából. Sokáig úgy tűnt, hogy Rabiot 12. percben szerzett fejesgólja lesz az egyetlen találat, azonban a hosszabbításban Carboni egyenlített a második félidőben félpályát is alig átlépő Juventus ellen, majd pár perccel később Gatti megszerezte a győztes gólt. A győzelemmel így ismét a tabella élére állt ideiglenesen az együttes, és ott is fog maradni legalább a vasárnap este kezdődő Napoli-Inter mérkőzésig. Massimiliano Allegir interjút adott a DAZN-nak és a Skynak egyarántkiemelte a győzelem fontosságát, illetve említette milyen pontokon szükséges még fejlődni a csapatnak.

DAZN: Fontos győzelmet sikerült aratni.

Massimiliano Allegri: Fontos győzelem igen, melyet egy erős csapat ellen arattuk, amely nagyon jól játszik. Az első félidőben jól játszott a csapat, agresszívak voltunk, volt lehetőségünk 2-0-ra, aztán a második félidőben sokat tartottuk a labdát, minimális kockázatot vállaltunk, aztán sajnos annál a lövésnél hibáztunk, szabadon hagytok Carbonit, aki egy ó játékos, és ez a gól kicsit furcsán jött ki. Aztán rögtön jött a reakció, és a srácok jól tették, hogy mentek a győzelemért.

D: Tényleg igaz, hogy ez egy más Juve idén.

MA: Amikor dolgozol, és van pozitivitás a csoportban, a környezetben, van akarat, az összes srác, aki ki veszi a részét, ki játszik, ki lép pályára, ez az, aminek végig kell vinnie minket, mert tudjuk, hogy meccseket nyerni nem könnyű, sőt nagyon nehéz, ismerjük a határainkat, melyeken dolgoznunk kell, vissza kell szereznünk néhány olyan játékost is, akiknek gyengébb a kondíciójuk. Danilo már régóta kiesett, Alex Sandro ma kiválóan játszott, reméljük, hogy Locatelli fájdalmai gyorsan elmúlnak, de van egy csoportom, amely fontos dolgokat hajt végre. Egyáltalán nem szabad megállnunk, ellenkezőleg, dolgoznunk kell, hétről hétre javulnunk kell, hogy megpróbáljunk minél közelebb maradni a tabella élmezőnyéhez.

D: Gatti gólja után viccesen civakodott Landuccival.

MA: Én csak azt mondtam neki, hogy egy elkerülhető gólt kaptunk, azért is. Jobban kellett volna Carbonin védekezni, amikor ilyen típusú játékosok vannak. De nincs szemrehányásom a csapatnak, mindenekelőtt a labdakezelésben kell javulnunk, főleg a második félidőben, amikor kicsit nyomás alatt voltunk, de mindenki odatette magát, hogy ezt az eredményt hazahozzuk.

D: Mi állt a döntés mögött, hogy Danilo a középpályára került?

MA: Abban a pillanatban Locatelli volt még bevethető, akinek ma kicsit jobban fájt a bordája, talán a hideg vagy a páratartalom miatt. Így, hogy ne kockáztassam őt, betettem Danilót, aki épp sérülésből tért vissza. Védekező pozícióban a középpályások előtt egy függőleges labdánál, ahol kicsit fedezetlenek voltunk, jól avatkozott be, majd a végén beállítottam Locatellit, mert Cambiaso kicsit fáradt volt, és Danilo mellé tettem. De ha ilyen csapatszellem van, akkor könnyebb eredményt elérni.

D: Vlahović fogja rúgni a következő büntetőt?

MA: Nézze, nem arról van szó, hogy ha az ember egy büntetőt, akkor legközelebb nem ő lesz. Dušan jó meccset játszott, javul a kondíciója, és technikailag is jobban teljesített.

D: A játékosok szerettek volna az első helyre lépni.

MA: A győzelemmel mindenkit megelőzünk, meglátjuk, mit csinálnak a többiek. Nagyon fontos volt a mai győzelem, egy olyan csapat ellen, amely tavaly hat pontot elvett tőlünk.

D: Visszatérhet a Napoli?

MA: A Napoli visszajöhet, akárcsak a Milan. Egy győzelmi sorozat elég ehhez, a bajnokság pedig hosszú. Ezeknek a srácoknak segítségre van szükségük, fontos dolgokat csinálnak. Az a célunk, hogy visszatérjünk a Bajnokok Ligájába.

D: A héten megérkezett a klub bizalma.

MA: November környékén mindig beszélünk a jövőmről, ez fontos a klub jövője szempontjából. A klubnak terveznie kell a következő évekre, így könnyebb.

D: Nagyszerű párbeszéd a klubbal?

MA: Jó a légkör, mind Giuntolival, mind Mannával és Scanavinóval. Egyértelmű célunk a Bajnokok Ligájába való visszatérés, sok fiatal van, akik itthon nőttek fel, és a Juve számára ez nagyon fontos.

Sky: Milyen az Ön lelkiállapota most?

Massimiliano Allegri: A döntetlen egy igazi csapás lett volna, főleg, hogy egy ilyen gólt kaptunk úgy, hogy alig engedtünk helyzetet az ellenfélnek. A csapat jól teljesített, jó volt a hozzáállásuk, normális, hogy dolgoznunk kell, hogy javítsunk bizonyos helyzeteken, de ha megvan ez a mentalitás és ez a vágy, hogy keményen dolgozzunk és szenvedjünk, akkor csak javulni tudunk.

S: Lehet ez tanulság a jövőre nézve?

MA: Dolgoznunk kell rajta, D'Ambrosióval indítottak, mi pedig nem tudtunk kijönni. Elvesztettünk néhány gyors labdát, és javulnunk kell, de jó meccset játszottunk.

S: A középpályán levő vészhelyzetből a lehető legjobbat hozza ki?

MA: Elégedett vagyok, mert jó a légkör, az öltözőben a fiúk egymás rendelkezésére állnak, ez a legjobb, nézzük csak meg a 2-1-es gól utáni ujjongást, ahogy korábban is történt. Ezt fenn kell tartanunk, mert a 14. játéknapon vagyunk, és ez egy nagyon rizikós meccs volt, mert utána ott van a Napoli, van két közvetlen hazai összecsapásunk, az utolsó három meccsünk pedig idegenben lesz, ezzel együtt négy, és fontos volt a győzelem.

S: Rabiot ismét tündökölt?

MA: Ma remek első félidőt produkált, aztán egy kicsit elbóbiskolt, de a megfelelő időben felébredt. Adrien egy rendkívüli játékos, más motorja van, gyönyörű fejesgólt szerzett, nagyon boldog vagyok.

S: Giuntoli szavai a jövőjéről?

MA: Boldog vagyok, folyamatosan azon dolgozunk Giuntolival és Mannával, a teljes klubbal, hogy a Juventus jövőre a Bajnokok Ligájában játszhasson, a földön kell maradnunk, nem szabad elszállnunk, és keményen kell dolgoznunk, akkor a Juventus mindig Juventus marad, a DNS-ében benne van a fejlődés, a tervezés és a vágy, ami a legfontosabb.