Zazzaroni: "Allegri a szezon végén távozni akar az Öreg Hölgytől"

allegri_vs_nerazzurri.jpgMiközben egyre inkább erősödnek azon pletykák, melyek szerint Antonio Conte visszatérhet a Juventushoz, az Il Corriere dello Sport főszerkesztője, Ivan Zazzaroni azt állítja, hogy ezzel párhuzamosan Massimiliao Allegri a most futó szezon végeztével távozni akar a Bianconeri kispadjáról.

Conte nemrégiben megnyitotta egy esetleges visszatérés előtt az ajtót, mondván: "Minden kapcsolatnak két oldala van. Mindig van lehetőség az újrakezdésre, a legfontosabb az, hogy az elképzelések és a gondolkodás terén egyetértés legyen.

Jelenleg azonban élvezem a szabadidőmet, melyet további tanulással és a látóköröm bővítésével is töltök. Egyelőre élvezem a családommal töltött időt, szükségem volt már erre a pihenésre. Aztán menet közben természetesen akár minden megváltozhat, de jelenleg élvezem a körülöttem kialakult helyzetet. Ha valami igazán fontos dologgal keresnének meg, valamivel, ami kellő motivációt nyújtana, természetesen visszatérnék a munkához."

A leccei születésű, korábban a Chelsea, az Inter és a Tottenham Hotspur csapatait is irányító egykori kiváló középpályás három sikerekben gazdag évet töltött Torinóban edzőként, mielőtt a 2014/15-ös szezon felékszülési időszaka előtt hirtelen a távozás mellett döntött.

A szakember idén áprilisban közös megegyezéssel felbontotta kontraktusát a Tottenhammel, és a várakozások szerint egészen a 2024/25-ös szezon kezdetéig nem vállal újabb megbízatást. Októberben tárgyalásokat folytatott a Napoli alakulatával, de nem sikerült egyezségre jutnia Aurelio De Laurentiis elnökkel.

Fabrizio Ravanelli, Conte egyik közeli barátja a SportMediasetnek elmondta, hogy Conte  a háttérben gőzerővel készül a visszatérésre: "Most kivett egy kis szabadságot, hogy a családjával lehessen, azonban biztosra veszem, hogy hamarosan visszatér az edzősködéshez. Hogy ez a Juventusnál fog-e megtörténni, azt nem tudhatom."

conte_2.pngA torinói együttes vélhetően azon csapatok között szerepel, méghozzá elékelő helyen, ahol Conte szívesen vállalna munkát, még annak ellenére is, hogy az Öreg Hölgy jelenlegi mesterének még 2025 nyaráig szóló szerződése van, Zazzaroni szerint ugyanakkor a livornói születésű edző a mostani szezon végén távozni akar az Allianz Stadiumból, ami talán megnyithatná az utat a korábbi tréner visszatéréséhez is.

"Nem találtam megfelelőnek Conte szavainak időzítését. Ha fordított esetben ezt tették volna vele, biztosra veszem, hogy nagyon nem vette volna jó néven" – mondta a Corriere dello Sport újságírója.

"Az is biztos, hogy ezt valaki nem éppen pozitívan értékelte. Mindenki tudja, hogy Conte vissza akar térni a Juventushoz. A Napolit is ezért utasította vissza, mert merőben más elképzelései voltak. Ami Allegrit illet, ő el akarja hagyni a Juventust. Valóban úgy gondolod, hogy a maradásához megfelelőek a feltételek? Megkapja a pénzét és elmegy. Ennyi. Ez teljesen normális."

A hírek szerint a Juventus igazgatója, Francesco Calvo a múlt héten találkozott Contéval Vivonóban, ami kifejezetten meglepte a témában megszólaló újságírókat. 

"Én egy olyan Juventushoz szoktam, ahol minden titok hét pecsétes lakat alatt volt. Soha, semmi nem szivárgott ki a klub háza tájáról, azonban az utóbbi időben szinte minden nyilvánosságra került, még olyan dolgok is, amiknek nagyon nem kellett volna. Mindez azt az érzést kelti az emberben, hogy szándékosan akarnak zavart, felfordulást okozni" – mondta Zazzaroni.

"Allegri egy olyan Juventushoz tartozik, ami sajnálatos módon már nem létezik. Ha sikerül a legjobb négyben végezni, vagy netán még ennél is komolyabb dolgot véghez vinnie, szerintem a háttérben nagyon sokan bánnák a dolgot. Meglátjuk júniusban. De valószínűleg Allegrinek is nehezére esik a jelenlegi Juventusban hosszú távon elképzelnie magát. Szerintem a szezon végén távozni fog" – összegzett a szakíró.