A Juve információt kért Sanchóról

sancho_romano.jpgAz általánosságban véve a legmegbízhatóbb átigazolási újságírónak tartott Fabrizio Romano a tegnap esti órákban kijelentette, hogy a Juventus a napokban információt kért a Manchester Unitedtől Sadon Sancho helyzetéről, ezzel megerősítve a már hetek óta szárnyaló, azonban eddig hiteles források által nem igazán hangoztatott pletykákat. 

A transzferguru szerint az angol szélső biztosan el fogja hagyni a Vörös Ördögöket januárban, az Öreg Hölgy pedig egyértelműen érdeklődik iránta, ugyanakkor csak kölcsönben lenne képes leigazolni a labdarúgót, s fizetésének is csak egy részét tudná magára vállalni. A manchesteri alakulat éppen ezért mindeddig nem kezdett konkrét tárgyalásokba a Zebrákkal, elvégre a klub inkább egy állandó átigazolásról szóló megkeresésre vár Sandchóval kapcsolatban. 

Az angol Independent újságírója, Miguel Delaney eközben arról írt, hogy a rengeteg sérüléssel küzdő Tottenham Hotspur játékofmegfigyelői nemrég kiszemelték a Juventus futballistáját, a mostani szezonban igen kevés lehetőséget kapó Samuel Iling-Juniort, akit már januárban megszereznének a torinóiaktól. Bár a forrás szerint a fekete-fehérek alapvetően nagyra tartják a fiatal labdarúgót, a vezetőség tisztában van vele, hogy az angol 2025-ig szóló kontraktusa miatt legkésőbb 2024 nyarán el kell majd adniuk őt, amennyiben nem kívánnak hosszabbítani vele, a Sarkantyúsokkal ápolt gyümölcsöző üzleti kapcsolat pedig akár már most télen is előrevetíthet egy klubváltást. 

Romeo Agresti szerint a már bejelentett, vagy közlésre váró hosszabbítások mellett a Bianconeri Dušan Vlahović környezetével is megbeszéléseket folytat, akivel kapcsolatban ugyancsak a kontraktus kiterjesztése a cél. A Juventus ezzel párhuzamban csökkentené is a szerb támadó fizetése által jelentett éves költséget, ami már a mostani megállapodás megtoldása által is kieszközölhető lenne. 

Fabrizio Romano az utóbbi időszakban maga is beszámolt arról, hogy a Napoli a menesztésre váró Rudi Garcia helyére a Juve egykori másodedzőjét, s a Max Allegri egyik potenciális jövőbeli utódjaként emlegetett Igor Tudort nevezheti ki, ugyanakkor a szakíró mai hírei szerint a délolasz együttes végül Walter Mazzarrit fogja leültetni a kispadra, aki egy rövid távú, 2024 júniusáig szóló szerződést fog kötni a klubbal. 

A tervek megváltoztatása mögött az állhat, hogy a Partenopei Tudornak is csak egy 8 hónapos kontraktust ajánlott fel, ám a horvát szakember elutasította az ajánlatot, mivel továbbra is egy hosszú távú projekt mellett szeretné elkötelezni magát. Nicolò Schira mindeközben leszögezte, hogy a Salernitana a napokban hivatalosan is megkereste a Juve sportigazgatóját, Giovanni Mannát, aki azonban nem fogadta el a gárda ajánlatát, lévén, hogy az elkövetkezendőkben is az olasz rekordbajnoknál kíván tevékenykedni.