Beharangozó – a Hellas Verona elleni meccs

loghi400x400hellas-verona-blu.pngA múlt hétvégi, AC Milan elleni nagyon fontos győzelem után ezúttal egy könnyebbnek ígérkező feladat vár Massimiliano Allegri fiaira, ugyanis a Juventus ma este a mezőny alsó végében elhelyezkedő Hellas Verona csapatát fogadja majd a Serie A 10. fordulójában. Bár az Öreg Hölgy az idény eddigi részében mindössze egyetlen kisiklást produkált a Sassuolo ellen, jelenleg pedig a bajnokság harmadik helyén áll (mindössze két ponttal lemaradva a listavezető Intertől), a csapat szerelmesei az utóbbi években megszokhatták, hogy sose mehetnek biztosra, s mindig fenntartásokkal kell kezelniük egy-egy találkozót. Az, hogy ezúttal is érvényesül-e majd a papírforma, 20 óra 45 perctől fog kiderülni az Allianz Stadium gyepén, Ermanno Feliciani bíráskodása mellett, míg a tévénézők a SPORT1-en keresztül követhetik a megmérettetést. 

A szerelmesek városának első számú csapata nehézkesen kezdte a bajnokságot, melyet 2 győzelem mellett 2 döntetlennel és 5 vereséggel nyitott, ebből kifolyólag pedig e pillanatban csak a tabella 16. helyét foglalhatják el, két egységet számolva a már kieső pozícióban lévő Udinese alakulatára. Keretük piaci értéke 89 millió eurót tesz ki, legértékesebb játékosuk pedig a svéd középhátvéd, Isak Hien, akit 9 millió euróra kóstál a Transfermarkt. A Gialloblu együttesének átlagéletkora egyébként 25,7 év, s 7 válogatott futballista erősíti soraikat. 

A felek legutóbbi találkozóján 1-0-ás Juventus-győzelem született, mely összecsapás egyetlen találatát a minden bizonnyal ma is főszerephez jutó Moise Kean szerezte az 55. percben, Manuel Locatelli indítását követően: 

Az Öreg Hölgy mestere, Massimiliano Allegri továbbra is nélkülözni kényszerült majd a sérült Mattia De Scigliót, Aley Sandrót, illetve Danilót, valamint az eltiltott Nicolò Fagiolit és Paul Pogbát, míg a Hellas trénere, Marco Baroni nem számíthat Isak Hien és Jayden Braaf szolgálataira, míg Juan David Cabal és Ajdin Hrustic játéka kérdéses. 

Gianluca Di Marzio szerint a Zebrák az alábbi kezdővel fognak kifutni a gyepre: 

(3-5-2): Szczęsny; Gatti, Bremer, Rugani; Weah, McKennie, Locatelli, Rabiot, Cambiaso; Kean, Vlahović.