Beharangozó – a Torino elleni meccs

torino.pngElérkezett az idény első Derby della Mole-ja, ahol most a Juventus játszhat az Allianz Stadiumban, és ahol egy közepesen teljesítő Toro lesz az ellenfél, de hát egyelőre a Bianconeri sem pörög 100%-on. A csatársor ma is foghíjas lesz, valószínűleg az edzői elképzelések sem sokat változnak, így csak az ilyen derbik tüzében bízhatunk, hogy a csapat jobban fog teljesíteni, mint máskor. Egy dolog lenne fontos, egy bármilyen, bárhogyan bekotort góllal megnyerni a mérkőzést. A tabella eleje rendkívül szoros, így bármelyik csapat pontvesztése sokba kerülhet. Bebizonyosodott, hogy az Inter sem verhetetlen, így a legjobb négybe vezető koncepció még él. A mérkőzés kezdete 18:00 óra, a televízióban a SPORT2 tűzi műsorra, a játékvezető pedig Davide Massa lesz. 

A Bikák a 11. helyet foglalják el a tabellán, 2-3-2-es győzelem-vereség mutatóval, a gólarányuk 6:7. A legutóbbi három meccsükön nyeretlenek maradtak, de előtte kétszer győzni tudtak. Komolyabb ellenfelük a két római csapat volt, a Lazio megverte őket, de a Roma ellen X-elni tudtak. Keretük értéke 175 millió euró, az átlagéletkor 25,2 év, válogatottakat 14-et adnak.

A holland középhátvéd, Perr Schuurs a legértékesebb játékosuk, aki a piacon 25 milliós árcédulával rendelkezik. Két győzelmüket a Salernitana és a Genoa ellen érték el. a két csapat legutóbb februárban találkozott ebben a párosításban, és akkor a hazaiak 4:2-re diadalmaskodtak, bár a gránátvörösek kétszer is vezetést szereztek. De előbb Cuadrado, majd Danilo egalizált, a második félidőben pedig Bremer és Rabiot kivívták a győzelmet. 

A sérültek listáján elég meggyőző nevek a hazaiak részéről, hiszen jó esetben Paul Pogba, Federico Chiesa és Dušan Vlahović is kezdő lenne, mellettük Alex Sandro és Mattia De Sciglio sem elérhető, a túloldalon Alessandro Buongiorno, Koffi Djidji, Brandon Soppy és Mihai Popa maródi, míg Mergim Vojvoda játéka kétséges.

A kezdőcsapat a Sky Sport Italia szerint a következő lehet: 

Szczęsny-Gatti-Bremer-Danilo-McKennie-Fagioli-Locatelli-Rabiot-Cambiaso-Yıldız-Kean