Vlahović hosszabbíthat, Pogba szerződését felbonthatják

gatti_dusan.jpgA Lazio elleni győzelmet követően máris új, az Öreg Hölgy szerelmeseinek szempontjából pedig minden bizonnyal örömteli hírek láttak napvilágot az olasz sportsajtó képviselőinek részéről, ugyanis megbízható források szerint több játékos is közel áll szerződésének meghosszabbításához, akik között kulcsemberek is megtalálhatóak. 

Nicolò Schira a minap arról értekezett, hogy a következő napokban megkezdődhetnek a tárgyalások Dušan Vlahović képviselői és a Juventus között a támadó kontraktusának esetleges kiterjesztéséről, mivel a klub mindenképpen szeretné hosszabb ideig magához láncolni a szerbet, akinek fizetését is okosabban oszthatnák el a szerződés megtoldásával. 

Az újságíró úgy tudja, hogy a balkáni center – aki 4 meccsen 4 gólt szerzett a szezon eddigi részében – maga is boldog a Juventusnál, s arra kérte ügynökét, hogy kezdjen tárgyalásokat a hosszabbításról. A felek jelenlegi akarata szerint Vlahović 2027-ig, vagy 2028-ig írhat majd alá, ami minden szempontból jelentős elköteleződést és garanciát jelentene a Bianconeri számára. 

Schira mindemellett arról is beszámolt, hogy Federico Gatti ugyancsak új szerződést köthet a klubbal a hónap végéig, melynek értelmében 2028-ig kötelezheti el magát a torinóiak mellett, az olasz védő után pedig Federico Chiesa, továbbá Wojciech Szczęsny környezetével is megkezdődhetnek a tárgyalások, akikkel a Zebrák szintén hosszabb távon számolnának. 

Fabrizio Romano szerint a Bianconeri éles figyelemmel követi a Paul Pogba doppingbotrányával kapcsolatos fejleményeket – amit egyébként Cristiano Giuntoli is elismert legutóbbi nyilatkozatában –, a francia szerződésének felbontása pedig konkrét lehetőséget jelent a klubnál, azonban a további lépések a vizsgálat eredményétől függenek, a Juve pedig alaposan kiértékeli majd az előtte álló opciókat. 

Romeo Agresti ezzel párhuzamban kijelentette, hogy Timothy Weah utóbbi meccseken látható mellőzése tudatos lépésnek számít Max Allegri részéről, mivel a mester szeretné, ha az amerikai szélső alkalmazkodna a Serie A légköréhez, lévén, hogy álláspontja szerint a játékosban óriási potenciál lakozik, amit a jövőben minél jobban ki akar majd aknázni. A nyáron érkező labdarúgó helyett egyelőre honfitársa, Weston McKennie játszik a jobb szélen, aki remek produkciót nyújtott a hétvégi bajnokin, szerepeltetése ráadásul taktikai egyensúlyt biztosít a csapatnak, melyben így időnként Filip Kostić is helyet kaphat. 

Érdekesség gyanánt megjegyzendő, hogy a napokban Adrien Rabiot-val kapcsolatban is újabb fejlemények történtek, elvégre a francia középpályás rövidebb nyilatkozatot adott a Sky Sport Italiának, melyben arról beszélt, hogy ismét azt a Juventust akarja látni, ami képes harcba szállni a Scudettóért, nyári maradásának egyik oka pedig éppen ez volt állítása szerint. 

"Nagy győzelmi vággyal rendelkezünk, mivel szeretnénk ismét jól teljesíteni, és a sikerek útján haladni. Az elmúlt idény nagyon nehéz volt számunkra, most pedig arra törekszünk, hogy örömet szerezzünk a szurkolóknak, s hogy jó hangulatot varázsoljunk az öltözőbe. Ezzel a hozzáállással minden bizonnyal elérjük majd céljainkat. Személyes tekintetben csak annyit mondhatok, hogy egy olyan kiemelkedő szezon után, mint amilyen a tavalyi volt számomra, nem akartam elhagyni a klubot, főleg, hogy a csapatnak a BL-ben való szereplés ellehetetlenülése miatt segítségre volt szüksége. Fontosnak tartottam, hogy itt maradjak, s hogy megtaláljam azt a Juventust, melyről mindenki tudja, hogy folyton győzelmeket arat, s állandóan harcban van a Scudettóért" – fogalmazott a gall futballista.