Locatelli és Danilo nyilatkozatai az Empoli elleni meccs után

locatelli_empoli_ellen_mezben.jpegAz Öreg Hölgy megszerezte idei második győzelmét, 0-2-es idegenbeli eredménnyel az Empoli otthonában. A gólokat a Juventus részéről a csapat idén kinevezett csapatkapitánya, Danilo, valamint Chiesa szerezték, ezen kívül Milik és Kean is kapufát talált. Az eredmény ellenére továbbra sem láthattak sziporkázó játékot a Bianconeri szerelmesei, azonban a megszerzett három pont igencsak fontos lehet a későbbiekben. A mérkőzést követően a Zebrák játékosai közül Danilo, valamint Locatelli vállalták a feladatot, hogy a mérkőzésen szerzett tapasztalataikat és élményeiket megosszák a DAZN riportereivel. 

Az újságírókat első sorban az érdekelte, hogy van-e olyan játékos a keretben, aki Locatellit képes lehet pótolni, vagy szükség esetén a posztján szerepelni? Erről az érintett maga így nyilatkozott:

"Van, Hans (Nicolussi Caviglia - a szerk.), a srác, aki a tavalyi évet a Salernitana szolgálatában töltötte, továbbá, aki egy figyelemre méltó ifjú Juventus játékos, és bármikor készen áll arra, hogy játszon, valamint szerintem Fagioli is képes lenne rá, azonban végül az edző fog dönteni."

Pszichológiai szempontból, továbbá a szezonhoz való hozzáállást tekintve, hogy érzed magad? A büntetések árnyéka nélkül könnyebb? 

"Igen, fontos volt, hogy legyen egy végleges vállalati vonal, hogy a dolgok nagyon direktek és egyértelműek legyenek, így ez önbizalmat, valamint nyugalmat ad. Aztán sok fiatalunk van, és nekik időnként megvan az az egészséges könnyedségük, ami miatt gördülékenyebben mennek a dolgok. Azonban amikor ezt a szerelést viseled, az sem jó, ha túlságosan nyugodt vagy, de szerintem ott van az a fajta lelkesedés, ami az alapfeltétele annak, hogy futsz a csapattársadért, felkészülsz, feláldozod magad, szó, mi szó, ez fontos, és biztosan innen kell kiindulnunk." 

Nagyobb a felelősséged a csapatban, hogy éled ezt meg?

"Igen, igazad van, érzem ezt a felelősséget. Ez a harmadik évem, így jobban kell ezt kezelnem, és dolgozom is rajta. Jól érzem magam, és tudom, hogy sokat kell tennem, mert ezt kéri tőlem az edző, ezt kéri tőlem a klub, de ezért is vagyok itt, és ezért dolgozom. Ma boldog vagyok, jó meccset játszottunk, ez az igazán fontos."

Érzel nyomást a válogatottban való szereplés kérdésének irányából?

"Igen, abszolút, van ilyen fajta nyomás rajtam, mindenáron vissza akartam térni a válogatottba, hogy kijussak az Európa-bajnokságra, de minden a pályán dől el, ott kell bizonyítanom azt, hogy mennyit érek, azonban nyugodtnak kell maradnom, mert a túlzott megfelelési kényszer negatív hatással jár a teljesítményre. Minden az energiáról szól, nyugodtnak kell maradnom, készen kell állnom, és a gyepen kell bizonyítanom." 

Mennyire segít neked Magnanelli csatlakozása a stábhoz?

"Nagyon jól ismerem őt, örülök, hogy idejött: először is ő egy kivételes ember, és már akkor is ezt mondtam, amikor a Sassuolóban a csapatkapitányom volt. Olyan dolgokat tud mondani, amelyek megérintenek, ugyanakkor szeretnék köszönetet mondani Paolo Biancónak is, aki tavaly Modenában remekül boldogult, most minket segít, és nagyon tisztelem őt."

Van kisebbségi érzésed az Interrel, a Milannal és a Napolival szemben?

"Amikor ezt a mezt viseled, nem szabad senki mögött érezned magad. Az első cél a Bajnokok Ligája, aztán majd meglátjuk, mi lesz." -zárta gondolatait a középpályás.

danilo_empoli_ellen_mezben.jpeg"Hazudnék ha azt állítanám, hogy nem ez volt az egyik gondolatunk a mérkőzést megelőzően, mert az az este mély nyomot hagyott bennünk, számomra még úgy is, hogy nem voltam ott, otthon a kanapén követtem a mérkőzést, ami miatt még nehezebb volt az az egész számomra. Inkább a pályán szenvedek, még akkor is, ha az egy csúnya vereséget eredményez. Ma viszont büszkeséget, éhséget is mutattunk, véleményem szerint jó futballal, szervezetten, amivel fontos eredményt érhetünk el." -utalt a tavalyi szezonban elszenvedett 4-1-es vereségre a Bianconeri csapatkapitánya. 

Danilo a mérkőzés alatt két gólt is szerzett, és ugyan az elsőt még visszafújták szabálytalanság miatt, azonban a középhátvéd ezt nem hagyta annyiban, és még az első félidőben megszerezte szabályos gólját is. A találatot követően a Zebrák csapatkapitánya látványosan mutatott a mezén viselt 6-os számra, gólöröméről pedig így nyilatkozott: 

"Ma volt 34 éve, hogy Scirea elhunyt, ez volt az oka. Ezt a mezt a fiának fogom adni, mert Scirea túl fontos játékos volt a Juventus történetében, és számomra büszkeséggel tölt el, hogy viselhetem ezt a mezt."

Te is hasonlóan gondolkodsz a megszerezhető pontokról, illetve azok mikéntjéről, mint Allegri?

"A pontok nyilvántartása mindig az edző feladata, én inkább a pályán teszem a dolgom, a számolgatást az edzőre bízom, aki ezeket meccsről meccsre tervezi."

Más a csapattagok egymás közti kémiája az idei szeonban?

"Reméljük igen, még sokat fejlődhetünk, de a legfontosabb a hajlandóság a munkára. Vannak erősebb csapatok idén az olasz bajnokságban, de van bennünk ambíció és éhség, amik szintén a fontos dolgok eléréséhez vezethet."-zárta gondolatait a bajnoksággal kapcsolatban a rutinos középhátvéd.