Beharangozó – az Empoli elleni meccs

empoli_cimer.pngA mesebeli udinei rajtot követően a Bologna ellen máris visszaköszönt a valóság, és az elmúlt két év focijával örvendeztetett meg minket a csapat úgy, hogy az 1:1-nek hazai pályán is örülni kellett. A mai ellenfélről pedig finoman fogalmazva sem őrizhetünk kellemes emlékeket, mert a toszkánok az előző idényben hazai környezetben 4:1-es csapást mértek Allegri fiaira. Miután tegnap a Napoli meglepetés vereséget szenvedett a Lazio ellen, így kimondottan fontos lenne begyűjteni a 3 pontot. A két csapat erejét tekintve, ez egy domináns játékkal nem lehet lehetetlen, de a bunker védelem felállítása esetén akár egy újabb csúnya meglepetés is érkezhet. 

A mérkőzés 20 óra 45 perctől kerül lejátszásra, a helyszíne a Stadio Carlo Castellani lesz, a TV csatornák közül ezúttal a SPORT 1 tűzi képernyőre, a játékvezető pedig Giovanni Ayroldi lesz. 

 

A toszkánok keretét számos labdarúgó hagyta el a mercato ideje alatt, akik közül a két legnagyobb név minden bizonnyal a Tottenham Hotspurhoz igazoló Guglielmo Vicario, valamint a Fiorentinához szerződő Fabiano Parisi volt. Rajtuk kívül Nedim Bajrami (Sassuolo), Filippo Bandinelli (Spezia), Leo Štulac (Palermo), Andrea La Mantia (SPAL), Gabriel Meli (Recanatese), Tommaso Fantacci (Monterosi), Leonardo Pezzola (Sambenedettese) és Alessio Rizza (Cittadella) is távozott, míg kölcsönben a következő játékosok intettek búcsút a kékmezes alakulatnak: Liam Henderson (Palermo), Petar Stojanović (Sampdoria), Francesco Donati (Lecco), Duccia Degli Innocenti (Lecco), Niccolò Chiorra (Lucchese), Nicolò Evangelisti (Pineto), Samuele Angori (Pontedera), Giacomo Siniega (Torres), továbbá Alessio Rossi (Foggia). 

Samir Ukrajni kontraktusa lejárt, s szabadügynökként távozott, Koni De Winter kölcsönszerződése pedig ugyancsak kifutott, s a Juve érintésével a Genoa lett az új állomáshelye, miközben Roberto Piccoli, Sam Lammers, Emanuel Vignato, Marko Pjaca, valamint Jean-Daniel Akpa Akpro szintén hasonló a sorsa jutottak. 

Az Empoli ugyanakkor a bejövő oldalon sem tétlenkedett: a klub véglegesítette Francesco Caputo, Alberto Grassi, Sebastian Walukiewicz és Sebastiano Luperto kölcsönszerződését, leigazolta Emmanuel Gyasit (Spezia), majd kölcsönvette Matteo Cancellierit (Lazio), Filippo Ranocchiát (Juventus), Giuseppe Pezzellát (Parma), Etrit Berishát (Torino), Youssfe Maelh-et (Lecce), Elia Caprilét (Napoli), Daniele Maldinit (Milan), Bartosz Bereszyńskit (Sampdoria), Viktor Kovalenkót (Atalanta), illetve Stiven Shpendit (Cesena). Luca Belardinelli, Giovanni Crociata, Emmanuel Ekong, Giuseppe FilÌ, s Ducia Lazzeri pedig kölcsönből tértek vissza, így téve teljessé az Empoli keretét, mely a Transfermarkt adatai szerint összesen 88 millió eurót ér, és 25,1 éves átlagéletkorral rendelkezik, míg soraikat 7 darab válogatott futballista erősíti. 

Ahogy már fentebb említésre került a két csapat toszkán randevúja inkább az ifjúnak maradt emlékezetes, nem az Öreg Hölgynek, hiszen a kék-fehérek 4:1-re diadalmaskodtak. Már a félidő is 2:0 volt a hazaiaknak, akik a teljes meccset tekintve 14-szer lőttek kapura, 7 esetben el is találták, és ezekből esett a 4 gól. Érdekesség még, hogy ehhez mindössze 31%-os labdabirtoklásra volt szükségük. Emlékeztetőül az akkori kezdőcsapat, mert esélyes, hogy nagy lesz az átfedés a mai induló tizeneggyel: Szczęsny-Gatti-Bremer-Alex Sandro-Barbieri-Miretti-Locatelli-Rabiot-Kostić-Milik-Vlahović. A szépítő gólt a 85. percben a csereként beállt Chiesa szerezte. 

A sérültek listája mindkét oldalon rövidke, 2-2 nevet tartalmaz összesen. Hazai oldalon a kapus Elia Caprile és Daniel Maldini, míg a fekete-fehér oldalon Wojciech Szczęsny és Mattia De Sciglio maródi.

A kezdő csapat a Sky Sport Italia szerint: Perin-Gatti-Bremer-Danilo-McKennie-Miretti-Locatelli.Rabiot-Kostić-Chiesa-Vlahović.