Landucci: "Fontos pontot sikerült szereznünk"

landucci.pngA Juventus ma este visszatért az előző szezonból már oly jól ismert, szenvedős játékstílushoz, s hazai környezetben mindössze 1-1-et játszott a Bologna alakulatával szemben, mely találkozó után a szokottól eltérő módon nem a csapat mestere, Massimiliano Allegri, hanem másodedzője, Marco Landucci értékelte a látottakat, aki a gólszerző Dušan Vlahović állapotáról, a kétes bírói döntésekről, valamint a meccs egyéb jellemzőiről is beszélt. 

"Max néha kiküld a kamerák elé nyilatkozni, hogy én is megmutathassam magam, ezért állok itt most én helyette. Viccet félretéve, Allegrit egy kis rosszullét gyötörte a mérkőzés lefújását követően, ami miatt inkább a pihenést választotta, de szerencsére semmi komolyról nincs szó. Egyetértek azon megállapítással, hogy ma este két teljesen eltérő félidőt láthattunk. A második játékrészben sokkal jobbak voltunk, azonban az első negyvenöt percben kissé feszülten játszottunk, s nagyon gyorsan akartunk megoldani mindent, ideértve a passzokat is. Ezen felül nem vettük figyelembe az ellenfél jellemzőit sem, akik magától értetődő módon megnehezítették a dolgunkat, lévén, hogy egy remek csapatról van szó" – szögezte le a szakember a DAZN kérdésére. 

"Úgy vélem, hogy a szurkolókhoz hasonlóan mi is lámpalázasak voltunk az első hazai összecsapásunk miatt. Szerettünk volna lehengerlő produkciót nyújtani, ugyanakkor képtelenek voltunk megteremteni az ehhez szükséges nyugalmat. Hogy ne csak a negatív dolgokról beszéljek, mindenképpen jó jelnek látom, hogy a szünetet követően kiváló játékkal álltunk elő: soraink kissé fellazultak, amivel le tudtuk vetkőzni az addigi görcsösséget, ezáltal pedig sebesebben futballoztunk, gyorsabban fogattuk a labdát, valamint alapvetően is jobban teljesítettünk. Nagy kár, hogy a VAR elvette Dušan Vlahović 51. percben lőtt gólját, mivel egy korai találattal a győzelem kicsikarására is nagyobb esélyünk lett volna. 

Az egyenlítést követően megpróbáltunk kockáztatni, elvégre mindenképpen szerettünk volna sikert aratni: ennek szellemében a pályára küldtünk még egy támadót, s levettünk onnan egy középpályást, amiben egyértelműen nagy kockázat volt. Ezzel együtt, ha nyerni szeretnénk, ki kell lépnünk a komfortzónánkból, a játékosainknak pedig megfelelő válasszal kell szolgálniuk az ilyen és ehhez hasonló taktikai változtatásokra. Az ilyen beavatkozások időnként teljesen rendben vannak, hiszen magától értetődő, hogy egy csapat diadalmaskodni szeretne egy találkozón, ám a hadrend megbontása után persze legalább ugyanekkora esélye volt annak is, hogy a döntésünk rosszul sül el, s hogy vereséget szenvedünk. Úgy gondolom, hogy ma este fontos pontot sikerült szereznünk, a továbbiakban pedig ugyanezen az úton kell majd folytatnunk. Munkánk szemmel láthatóan eredményes, mi pedig elégedettek vagyunk azzal, amit a csapattól tapasztalunk. 

Ma a második félidőben sokkal természetesebben futballoztunk, mint az elsőben, a fejlődés pedig mindig pozitív dolog. A cserék ugyancsak jól szálltak be a meccsbe, ami különösképpen igaz a remek labdákat osztogató Paul Pogbára, valamint a gólpasszt adó Samuel Iling-Juniorra. Dušan gyönyörű találatot szerzett, s jó lett volna, ha még egyszer be tudjuk venni a Bologna kapuját, mindazonáltal az ismert változtatásokkal már így is nagy kockázatot vállaltunk a győzelem érdekében. A VAR döntéseit, vagyis az elvett gólt és a büntetőgyanús eseteket nem kívánom kommentálni. A játékvezető és a videóbíró azért vannak, hogy ítéletet alkossanak az ilyen helyzetekben, én pedig se pro, se pedig contra érveket nem fogok felhozni a szituációkkal kapcsolatban, ahogy egyébként Thiago Motta sem tett ilyet. Mindig elfogadjuk a bírók döntéseit, jelenleg pedig már felesleges lenne ezzel foglalkozni. 

Dušan ma este két góllal is jelezte, hogy számolni kell vele, melyek közül egy találatot elvettek, egyet pedig érvényesnek ítéltek, ennek alapján pedig úgy vélem, hogy támadónk jó teljesítményt nyújtott. Meglátásom szerint Vlahović folyamatosan kereste és kérte a labdát, s remekül játszott: ha egy csatár betalál, az mindenképpen jónak számít. Az edzéseken látottak figyelembevételével kijelenthetem, hogy Dušan jó úton halad a még nagyobb fejlődés felé, fizikálisan pedig végre újra kezdi megfelelő állapotban érezni magát. Mint ahogy azt mindenki tudja, a tavalyi szezonban, valamint a mostani felkészülési időszak elején több egészségügyi problémával is szembe kellett néznie, ám észrevételeim szerint csatárunk mentálisan és erőnléti szinten is jobban van, ma este pedig nagyszerűen futballozott.

Filip Kosić nem azért nem játszott, mert nem számolunk vele, ugyanis a szélső remekül edz, és mindenkit fontos kerettagnak tartunk labdarúgóink közül. Andrea Cambiaso kiváló produkciót tett le az asztalra Udinében, ami miatt mellette döntöttünk, mikor pedig elérkezett a cserék ideje, egy támadóbb felfogású focistára volt szükségünk, hogy nagyobb életet vihessünk az akcióinkba, melynek révén logikus döntés volt Iling-Junior beküldése. " – összegzett Landucci. 

A mérkőzés összefoglalója: