Beharangozó – a Bologna elleni meccs

bologna.pngA Juventus az Udinese elleni, múlt heti győzelmet követően ma este másodszor is pályára lép a szezonban, hogy ezúttal hazai környezetben, a tavalyi idényben szinte végig masszív teljesítményt nyújtó Bologna ellen kísérelje meg begyűjteni a három pontot. A mérkőzés előtt felvezetőként ezúttal a Rossoblù meghatározó labdarúgójáról, Musa Barrow-ról olvashattatok egy átfogóbb statisztikai elemzést, akit a Bianconeri legújabb üdvöskéjével, az elmúlt évadot a spagetti városában töltő Andrea Cambasióval állítottunk párba. 

A találkozó helyszíne ezúttal az Öreg Hölgy otthona, az Allianz Stadium lesz, a kezdés ideje pedig 18 óra 30 perc. Az olasz bírók közül a mostani alkalommal a szigorúságáról ismert Marco Di Bello fogja vezetni az összecsapást, melyet a fekete-fehérek magyarországi szerelmesei a SPORT1 közvetítésében tekinthetnek majd meg. 

A legnagyobb múltra visszatekintő itáliai egyetem városának csapata az olasz kis- és középegyüttesekhez hasonló módon rengeteg változáson ment át a jelenlegi átigazolási szezon során. Jerdy Schouten a PSV, Denso Kasius az AZ Alkmaar, Gary Medel a Vasco da Gama, Matteo Angelli a Cittadella, Francesco Bardi a Reggiana, Dion Ruffo Luci a Rimini, míg Matías Rocchi az US Corticella játékosa lett. A legnagyobb veszteségek kölcsönügyletek formájában érték a Bolognát, elvégre a sztárcsatár Marko Arnautović (Inter) mellett Luis Binks (Coventry), Antonio Raimondo (Ternara), Gianmarco Cangiano (Pescara), Sebastian Berza (Yverdon Sport), Niklas Pyyhtiä (Ternara), Andri Fannar Baldursson (Elfsborg), Ebenezer Annan (Novi Pazar), továbbá Mattia Pagliuca (Alessandria) is ilyen úton távozott. 

Rajtuk kívül lejárt a meghatározó karakternek számító Roberto Soriano és Nicola Sansone kontraktusa (ők jelenleg klub nélkül állnak), míg Andrea Cambiaso (Juventus) mellett Giorgos Kyriakopoulos (Monza) kölcsönszerződése is kifutott, ekképp tehát ők is elhagyták a gárdát. 

A csapat ugyanakkor új játékosokkal is gyarapodott az utóbbi hetekben, mivel leigazolták Jesper Karlssont (AZ Alkmaar), Sam Beukemát (AZ Alkmaar), Dan Ndoyét (FC Basel), Giovanni Fabbiant (Inter), és Oussama El Azzouzit (Union SG). Stefan Posch (TSG Hoffenheim) és Nikola Moro (Dynamo Moscow) játékjogát véglegesen is megszerezték, miközben Sydney van Hooijdonk és Emanuel Vignato kölcsönből visszatérve állandó jelleggel is a Bologna kötelékébe kerültek. A keret piaci értéke e változásoknak köszönhetően jelenleg 153 millió eurót tesz ki, az együttes pedig 24,5-ös átlagéletkorral rendelkezik, soraik közt 8 válogatott labdarúgóval. 

A két csapat legutóbbi találkozóján Thiago Motta és Max Allegri fiai nem bírtak egymással, mivel Riccardo Orsolini 10. percben szerzett büntetője után Arkadiusz Milik 60. minutumban lőtt gólja állította be az 1:1-es végeredményt, azonban a meccs sokkal inkább a Juve lengyel támadójának kivételes hanyagsággal elpuskázott büntetőjéről marad emlékezetes. 

A hiányzók listája egyik oldalon sem kifejezetten hosszú, mivel míg az idei első Serie A-meccsén a Milantól 0:2-re kikapó Bologna mindössze a hosszabb időre kieső Adama Soumaroro és Jesper Karlsson szereplésével nem számolhat, addig az Udinese ellen 0:3-as sikert arató Juventus keretéből várhatóan csak Wojciech Szczęsny és Mattia De Sciglio fog kimaradni, míg Moise Kean pályára lépése kérdéses. 

A Juve a Sky Sport Italia szerint az alábbi kezdővel fog felállni: 

(3-5-2): Perin; Danilo-Bremer-Alex Sandro; Weah-Miretti-Locatelli-Rabiot-Cambiaso; Chiesa-Vlahović.