Beharangozó – az Udinese elleni meccs

udinese.pngAz idei szezonban az eddig ismert beharangozó-formátum változni fog, csak a legalapvetőbb információkat fogja tartalmazni az aktuális meccs napján. Helyette két sorozatot is elindítunk, az idegenbeli találkozók előtt az ellenfél ultracsoportjairól olvashattok majd érdekességeket, míg a hazai megmérettetések alkalmából a Juventusból és rivális csapatából is testközelbe hozunk számotokra egy-egy spílert, hogy jobban megismerhessétek őket. Reméljük, ezek a változások is elnyerik a tetszéseteket, és örömmel olvassátok majd a friss információkat.

A bajnokság első fordulójában a Kis Zebrák ellen kezdi meg idei menetelését a gárda, melynek hosszú évek gyakorlatával ellentétben ezúttal csak a hazai porondon kell majd megmutatnia képességeit. A különböző szövetségek szankciói, és a relatíve pénztelenség eléggé rányomta a bélyegét az igazolásokra, de a keret talán így is elég lehet az egyfrontos küzdelemre, s a dobogó így is reális elvárás kell, hogy legyen a történelem egyik legsikeresebb Juve-edzőjével a kispadon. 

A mérkőzés helyszíne ezúttal az udinei Dacia Aréna lesz, a kezdés időpontja 20:45, a televízióban a SPORT1 fogna képernyőre tűzni, míg a játékvezetéssel Antonio Rapuano lett megbízva.

A Zebrette kerete jelentős átalakuláson esett át a mercato során, ugyanis Rodrigo Becão a Fenerbahçe, Destiny Udogie a Tottenham Hotspur, Filip Benković a Trabzonspor, Cristo González az Arouca, míg Tolgay Arslan a Melbourne City játékosa lett. Ingyen igazolható futballistaként hagyta el a gárdát Ilija Nestorovski, Marvin Zeegelaar, valamint Roberto Pereyra. A fiatalok közül Leonardo Buta a Gil Vicente, Mattia Damiani az Arezzo, Simone Ianesi a Pontedera, Martin Palumbo pedig a Juventust Next Gen szerelését öltötte magára. 

Az érkezők sora ugyancsak jelentősnek mondható, ugyanis a klub leigazolta Brennert (Cincinnati), Etienne Camarát (Huddersfield), Lorenzo Luccát (Pisa), Jordan Zemurát (Bournemouth), Oier Zarragát (Athletic Bilbao), Domingos Quinát (Watford), és Christian Kabaselét (Watford), míg kölcsönben érkezett Marley Aké (Juventus), és João Ferreira (Watford). Egy kölcsönügylet után továbbá visszatért Hassane Kamara (Watford) és Marco Ballardni (Trento) is. Az alakulat piaci értéke így összesen 156 millió eurót tesz ki, átlagéletkoruk 24,4 év, soraikat pedig 8 válogatott játékos erősíti. 

A két csapat legutóbbi udinei meccsén 0:1-es végeredmény született, Federico Chiesa góljával.

A hiányzók listája egyik oldalon sem kifejezetten veretes, mivel míg a hazaiaknak a Gerard Deulofeu, Kingsley Ehizibue, Enzo Ebosse hármast, addig a Bianconerinek mindössze Moise Keant és Mattia De Scigliót kell hiányolnia, miközben visszatérhetett a keretbe Paul Pogba és Nicolò Fagioli, valamint bekerülhetett Hans Nicolussi Caviglia, Dean Huijsen, s Kenan Yıldız is. 

Romeo Agresti szerint a következő kezdőcsapatot láthatjuk majd, míg a mérkőzést a PannonZebrán ezúttal is a jól megszokott módon, azaz a Pubban követhetitek szurkolótársaitokkal együtt. 

Szczęsny; Danilo-Bremer-Alex Sandro; Weah-Miretti-Locatelli-Rabiot-Cambiaso; Chiesa-Vlahović