Zoff: "Lukaku nélkül nem tudunk focizni? Ez vicces"

zoff_1.jpgAz átigazolási szezon vége felé közeledve egyre többen mondják el véleményüket a Juventus idei mercatóban lefolytatott műveleteiről, illetve az ennek kapcsán felmerülő pletykákról is. Mindemellett  az elmúlt napokban többen is megszólaltak a Leonardo Bonucci körüli helyzetről is, akit a Juventus vezetősége kereten kívül helyzett, és biztos távozóként tekintenek rá. Ezen hangok közé tartozik a korábbi Juventus kapuslegenda, Dino Zoff is, akivel Max Statman készített exkluzív interjút aTuttosport olvasói részére többek között a fenti támákról is. 

Sokan úgy gondolják, hogy a jelenlegi szezonban az Öreg Hölgy ismét harcban kell legyen a Scudettóért, így kézenfekvő volt erről a korábbi Juventus, valamint válogatott játékost is megkérdezni, hogy ő miként vélekedik erről, mi az, ami még hiányozhat a Bianconerinél ahhoz, hogy újra bajnoki címet ünnepelhessen? "Úgy gondolom, hogy egyáltalán nem hiányzik semmi, a csapatnak minden esélye megvan arra, hogy a Serie A első helyén végezzen." -kezdte mondanivalóját Zoff.

"Azt mondanám, hogy ez egy relatív előny, azonban ahogyan ezt már korábban többször is elmondtam, és amit ma is úgyanúgy gondolok, hogy én magam edzőként és játékosként is mindig jobban szerettem Európában pályára lépni, sőt mi több, lehetőség szerint ezt minden héten megtenni. A Juventusnak most egyetlen célja lesz, mégpedig az, hogy a dobogó legfelső fokán álljon majd a szezon végén,  azonban ennek eléréséhez kénytelen lesz mindent beleadni a bajnokságban, ami növeli a nyomást, hiszen az együttes nem engedhet meg magának hibákat. Olaszországban mi mindig aggódunk. Tény, hogy a nagy csapatok kupadöntőbe jutnak, és még bajnoki címeket is nyernek, nézzük csak meg a Manchester Cityt. Mi félünk bevállalni azt, hogy több fronton is sikeresek legyünk, mivel úgy tartjuk, hogy egyetlen csapat sem lehet több fronton versenyképes."

A mercato elmúlt időszakában több pletyka is arról szólt, hogy a Juventusnál Chiesa sem érinthetetlen, illetve nagy kérdés volt vele kapcsolatban az is, hogy a sérülését követően a támadó képes lehet-e a korábbi szintjét elérni, vagy akár megugrani azt? Erről a sokat látott ex-kapus úgy nyilatkozott, hogy

"Federico mindenképpen megérdemli, hogy megtartsuk, és szemernyi kétségem sincs affelől, hogy egy nagy tehetségről beszélünk jelen pillatban is."

"A Juventusnak kötelessége, hogy jó munkát végezzen ezekkel a játékosokkal. A piaci kérdéseket vagy a költségvetésbeli különbségeket figyelmen kívül hagyva, Vlahović és Lukaku között csupán kisebb különbségek vannak, melyek azonban nem jelentenek megoldást a csapat problémájára..."

"Akinek nincs Lukaku, az nem tud focizni? (nevet -a szerk.) Nekem úgy tűnik, hogy nélküle is képesek vagyunk versenyben maradni, nem megfeledkezve arról, hogy ő természetesen egy nagyszerű csatár." -ezt már a potenciális játékoscserékre irányuló kérdésekre válaszolta a legendás játékos. 

Az előző évad egyik legstabilabb teljesítményét, valamint élete talán legjobb szezonját produkáló Rabiot csapatnál maradása nagy segítség lehet a következő kiírásban is a Zebrák számára, feltéve persze, hogy kitart a '22-23-as szezonban mutatott formájánál a francia játékos.

"Fontos, hogy Adrien úgy játsszon és úgy szerepeljen a pályán, ahogyan azt tavaly tette, amikor is valóban a különbséget jelentette az összecsapások során. Aztán az, hogy adott esetben a karszalag nagyobb felelősséget ad-e neki, azt majd meglátjuk. Szerintem Rabiot tavaly jó karaktert mutatott, akár a Juventusnál, akár a világbajnokságon Franciaországgal. A csapatkapitányként, vagy anélkül, ez lényegtelen..."

A Juventus szurkolóit, valamint magát a játékost is hidegzuhanyként érte az, hogy a vezetőség a csapat kapitányát, Leonardo Bonuccit egyik pillanatról a másikra kereten kívülre helyezte, és közölték, hogy a továbbiakban nem szeretnék az egyesület kötelékében látni őt, annak ellenére sem, hogy a középhátvédnek oroszlánrésze volt a fekete-fehér csíkos társulat igencsak tiszteletre méltó történelmi menetelésében ittléte alatt.

"Nem tudom, milyen okok vezettek a szakításhoz, de azt biztosan kijelenthetjük, hogy az a személye körüli kétségek nem tesznek jót a csapat körüli környezetnek, így azt gondolom, hogy az ideális megoldás valószínűleg az lenne, ha az átigazolási piac végéig megoldást találnánk ennek a helyzetnek a kezelésére, hogy a szezon ne ezen a kényes kérdésen csússzon el. Ha Bonucciról így döntöttek, az azt jelenti, hogy a klub úgy ítélte meg, hogy ez a legjobb a csapat számára."

"A tavalyi évhez képest szoros bajnokságra számítok, négy bajnoki címre pályázó versenyzővel és ez egy nagy csata lesz. A Napoli még mindig az az egyesület, amelyet mindenképp meg kell verni, különösen úgy, hogy Osimhen még itt szerepel. A Napoli mellé a Juventust, valamint a Milant várom bajnoki esélyesnek." 

"Jó teljesítményt nyújtottunk, ez igaz, viszont kíváncsi vagyok, hogy tétmeccseken is így láthatom-e majd őket, mert a barátságos mérkőzések eredményeiből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni." - értékelte végül a Zebrák előszezonban mutatott formáját Zoff.