Bernardeschi: "Vlahović 25 gólt is lőhetne egy szezonban"

vlahovic_berna.pngFederico Bernardeschi, az Öreg Hölgy korábbi, jelenleg az MLS-ben, a Toronto futballistájaként ténykedő játékosa hosszabb interjút adott a milánói székhelyű La Gazzetta dello Sport számára, érintve többek között Leonardo Bonucci, Dušan Vlahović vagy éppen Romelu Lukaku helyzetét, de állást foglalt a Scudetto kérdésben is. Az alábbiakban e nyilatkozat magyar fordítását olvashatjátok. 

Elsőként arról kérdezték a bal oldali mindenest, hogy miként látja a szerepét az  észak-amerikai ligában:  "Az elmúlt szezont nagyon jól kezdtem, 13 mérkőzésen 8 gólt és 4 asszisztot szereztem. Idén egy átmeneti és nehéz időszakon megyünk keresztül, sok minden megváltozott, beleértve az edzőt is, és építkezünk a következő szezonra. Türelemre van szükségünk.

A Bianconeri egy olyan idényből érkezik, ahol sok olyan dolog történt, ami a következő szezonra is rányomja majd a bélyegét. Ilyen például az, hogy nem jutottak be a nemzetközi kupákba. A Juventus mindig Juventus marad. Van egy erős edzőjük, akire támaszkodhatnak, s akinek megvan a megfelelő tapasztalata ahhoz, hogy visszavezesse őket a csúcsra, de nem lehetnek nyugodtak, és olyan játékosokat kell beépíteniük az együttesbe, akik a klub értékeivel rendelkeznek."

Lehet-e esélye a Bianconerinek bajnokságot nyerni? "Azt, hogy nincs nemzetközi szereplés, kihasználhatják, mert csupán egyetlen célra, a bajnokságra lehet és kell koncentrálni.  A prioritás, ahogy Allegri mondta, a Bajnokok Ligájába való visszatérés kell, hogy legyen, azonban heti egy meccs mellett a Juve nagy problémát okozhat az ellenfelek számára."

A Napoli esetleges címvédéséről is megvan Fede véleménye.  "A Napoli egy nagyszerű klub, s bár elvesztették a bajnokság legjobb védőjét, Kimet, (aki a Bayern Münchenbe szerződött – a szerk.) ezzel együtt is jó csapatuk maradt, ami a duplázásra aspirálhat. Ráadásul most már megvan a győztesekhez méltó önbizalmuk is."

Az esetleges legnagyobb riválisokról, az Inter, Milan, Lazio hármasról is megtudhattuk az álláspontját. "Az Inter minden fronton versenyképes, ott avatkoztak be a keretbe, ahol kellett, és további célzott csapásokat fognak mérni az átigazolási piacon. A Milan sokat változott, de pontos elképzelésük van a játékról. Ugyan elvesztették Tonalit, akinek sok sikert kívánok, de megtartották Leãót, aki kiváló játékos, és erős focistákat hoztak a keretbe. Az igazi bombaigazolás Loftus-Cheek lehet, aki egy modern középpályás, s megfelelő fizikummal, technikával, valamint futómennyiséggel rendelkezik. Hozzátenném harmadikként a Laziót, Sarrinak konkrét játékötletei vannak, lenyomatot ad a csapatának, projektet hajt végre. Tavaly nagyszerű eredményeket ért el."

Felmerült a Serie A-ba való visszatérése, hiszen nemrég a Bologna, a  Napoli  és a  Lazio  érdeklődéséről is lehetett hallani vele kapcsolatban:  "Örülök a figyelemnek, ha lesz lehetőség a ligába való visszatérésre, én és a jelenlegi klubom együtt fogunk erről dönteni."

Névrokonának, Federico Chiesának a Juventusnál maradása is felmerült:  "Fede fontos játékos, és tudni fogja, hogy mit kell tennie. De ha marad a Juvénál, akkor jól fog teljesíteni, mert nagyon erős mentálisan, és most már teljesen felépült a sérüléséből."

Bernardeschi ezután arra is kitért, hogy mit gondol Vlahović esetleges megtartásáról. "Meg vagyok róla győződve, hogy ha egészséges lesz, Dušan akár 25 gólt lőhet a szezonban, hiszen a 2022-23-as évadban is elért 14-et, ami az ő fizikai állapotában maga volt a csoda. A ágyékfájdalom alattomos betegség, hiszen mentális szinten is hatást gyakorol rád, és soha nem érzed jól magad a pályán miatta, mivel nem tudhatod, hogy mikor múlik el. Én is csak egy műtétnek köszönhetően jöhettem ki belőle. Dušan egy nagyszerű játékos, aki még szemtelenül fiatal, ám máris ő végzi el csapata büntetőit és szabadrúgásait. Bár felépülése időbe telik, a munka gyümölcse biztosan be fog érni nála." 

A veterán védő, Leonardo Bonucci helyzete is megért egy misét:  "Meghallgattam őt, és tudattam vele, mennyire sajnálom a helyzetet, amin keresztülmegy. Megérdemelte volna, hogy másképpen bánjanak vele, mert ő a Juventus egyik szimbóluma."

Végül egy nagyon rövid válasz erejéig szót ejtett Lukaku esetleges leigazolásáról is:  "Nem lennék meglepve, mert a futball ma már csupán üzlet, és egyre inkább az lesz" – zárta a beszélgetést a volt 33-as számú játékos.