Pepe: "Az előző szezon harmadik helye után bármi lehetséges"

pepe.jpgA Juventus korábbi játékosa, Simone Pepe a napokban a La Stampa újságíróinak adott interjút, ahol röviden kifejtette véleményét a Juventus körüli eseményekről. Többek között szóba kerültek az Öreg Hölggyel szembeni vizsgálatok lezárásával kapcsolatos kérdések, és természetesen egykori saját tapasztalatai is. Az elhangzottak magyar fordítását az alábbiakban olvashatjátok.

"Paradoxonnak tűnhet, mert az európai versenysorozatokból való kimaradás negatív dolog a Juve számára, de ahogy mondani szokás, minden rosszban van valami jó. A Bianconerinek most több ideje lesz felkészülni a meccsekre, visszanyerni a szükséges energiákat, és a heti egy mérkőzésen a legjobbjukat nyújtani. Ez nagy előny a futballban, ahol soha nincs megállás.

Mire emlékszem a leginkább a torinói időszakomból? A fáradtságra. (nevet – a szerk.) Conte non-stop futásra késztetett minket, és tökéletesen felkészített bennünket minden bajnoki találkozóra. Nem mi voltunk a Scudetto favoritjai, de úgy nyertük meg végül, hogy még csak meccset sem veszítettünk. Hatalmas elégedettséget éreztünk magunkban, de mindezek mellett az edző megértette velünk, mit is jelent keményen dolgozni.

A Juve erős, és történelmét tekintve mindig az első pozíciók valamelyikére várható a szezon elején. Mindezek után biztos vagyok abban, hogy a csapat alapvető vágya az, hogy újra a csúcson végezzen. Max Allegri tökéletesen tisztában van azzal, hogy mi történik körülötte, és tudja, hogy melyik gombot kell megnyomni ahhoz, hogy a csapat újra megtalálja a helyes utat.

Az együttesnek most már kizárólag a pályán történő eseményekre kell koncentrálnia, és ha figyelembe vesszük, hogy az elmúlt szezonban az ismert körülmények terhe mellett is a harmadik helyen végeztek, akkor bármi lehetséges" – összegzett az egykori olasz labdarúgó.