Bernardeschi: "Bonucci jobb bánásmódot érdemelt volna"

berna_bonu.pngA Juventus egykori olasz labdarúgója, a csapattól 2022 nyarán távozó, jelenleg pedig az MLS-ben szereplő Toronto FC kötelékében játszó Federico Bernardeschi a napokban rövidebb nyilatkozatot adott az itáliai médiának, ebben pedig esetleges hazatérésén túl az Öreg Hölgyet érintő aktuális kérdésekről, például Leonardo Bonucci keretből való száműzéséről is szót ejtett. 

"Az első perctől fogva jól érzem magam Torontóban, mivel ez egy igazi pezsgő, gyönyörű város, kedves emberekkel. Csapatunknál a szezon felénél sajnos eltört valami, s nem számítottunk arra, hogy ennyire a tabella aljára sodródunk. Nem tagadhatjuk, hogy voltak problémáink, ugyanakkor meg kell próbálunk megfordítani a rossz tendenciát, s feljebb kapaszkodnunk a rangsorban" – értékelt a Sky Sport Italia munkatársának. 

"Normális, hogy hiányzik Olaszország, mivel az otthonomról beszélünk, emellett pedig a Bajnokok Ligájába is szívesen visszatérnék az ott tapasztalható magas szint miatt. Jelen pillanatban a Toronto labdarúgója vagyok, s jól is érzem magam itt, ám ha lehetőségem lenne arra, hogy hazatérjek a Serie A-ba, mindenképpen kiértékelném azt, természetesen maximális összhangban a klubbal. Örülök, hogy egyes gárdák már most nagy figyelmet szentelnek nekem, hiszen ez rendkívül hízelgő, s hálás vagyok azért, hogy foglalkoztatja őket a sorsom. 

Úgy gondolom, hogy az AC Milan egy nagyszerű alakulat, akik a szezon végén biztosan elérik majd azt a pozíciót, amit megcéloznak. A Rossoneri sztárigazolásai, azaz Ruben Loftus-Cheek és Christian Pulisic egyaránt két, nehézségekkel teli év után érkeztek meg a csapathoz, ám ha megfelelő pozícióban és kellő gyakorisággal számolnak velük, biztosan fontos játékosokká válnak majd. Nem tudok arról, hogy az Atalanta, a Bologna, vagy a Napoli érdeklődést mutatna irántam, azonban ha ez így lesz, arról a média is időben értesülni fog. 

Rossz érzéssel töltene el, ha az Inter szerelésében kellene látnom Álvaro Moratát, aki ettől függetlenül nagyon jó barátom, s biztos vagyok benne, hogy úgy dönt majd, ahogy számára a legjobb lesz. A spanyol technikai szempontból egy atipikus center, mivel remekül vezényli a társakat a támadóharmadban, mindazonáltal ezáltal kevesebb gólt szerez egy klasszikus csatárnál. A maga 10-15 találatát ennek ellenére is meglövi egy szezonban, hiszen egy remek játékosról beszélünk, akit azonban nem minden edző alkalmazott megfelelően. 

Nagy sajnálattal követem a helyzetet, ami Leonardo Bonucci körül kialakult, hiszen ez a szituáció senkinek sem könnyű, főleg Leónak nem. Ismerem a történetet, s úgy gondolom, hogy Leo ennél sokkal jobb bánásmódot érdemelt volna. Kijárna neki az, hogy úgy búcsúzzon el a csapattól és a klubtól, ahogy azt más legendák is megtehették, s ahogy neki is kellett volna. A Juventusnál természetesen fennállnak olyan belső dinamikák, akiket én kívülállóként nem ismerhetek, ezeket pedig minden bizonnyal figyelembe kell venni értékelésünk során, ugyanakkor emberi szempontból méltatlan és csalódást keltő így látni a csapat egyik legfőbb szimbólumát" – összegzett Bernardeschi.