Giuntoli szabad utat kapott a Napolitól

giuntoli_romano.jpgAz elmúlt órákban több olasz hírforrás és újságíró is beszámolt arról, hogy a Napoli sportigazgatója, a Partenopei-t az elmúlt szezonban bajnoki címhez segítő Cristiano Giuntoli végre egyezségre jutott a klub elnökével, Aurelio De Laurentiisszal szerződésének felbontásáról, ezzel pedig szabaddá vált az útja Torinóba, lévén, hogy már hetekkel ezelőtt megállapodásra jutott a Juventusszal. 

Fabrizio Romano arról írt, hogy az Öreg Hölgy most végre hivatalosan is tető alá hozhatja az üzletet Giuntolival, aki a Scudetto megszerzését követően elhagyja a Napolit, s csatlakozik az olasz rekordbajnokhoz, miután a Napolival való szerződésbontás hamarosan életbe lép. Az információkat később Romeo Agresti is megerősítette, aki leszögezte, hogy a szakember rövidesen aláírhatja kontraktusát a Bianconerivel. 

Alfredo Pedullà szerint De Laurentiis és a sportigazgató ma délután négy órakor egy utolsó megbeszélést tartanak majd a közös történet végleges lezárásának érdekében, Giuntoli ezt követően viszont már biztosan zöld utat fog kapni a klubváltáshoz. Több hírforrás szerint amennyiben a direktornak nem sikerült volna megállapodásra jutnia a Napolival a mai napig, a Serie A vezetőinek különleges engedélyt kellett volna adniuk ahhoz, hogy a szakember a Zebráknál dolgozhasson, azonban mivel az egyezség megszületett, semmi akadálya nincs a torinói munkavállalásnak. 

Giuntoli mindenesetre biztosan nagy fába vágja majd a fejszéjét, ugyanis az általános vélekedés szerint a Juventusnál hosszú idő óta nem uralkodtak olyan kaotikus állapotok sportszakmai és vezetőségi, strukturális szinten, mind Andrea Agnelli és az előző igazagatótanács tavaly novemberi lemondása óta. Mint ismert, a Bianconeri nemrég sportigazgatóvá nevezte ki a Next Gen kötelékéből feljebb lépő Giovanni Mannát, aki Timothy Weah személyében már meg is szerezte a klub első nyári igazolását, a Napolitól érkező szakembernek pedig várhatóan ugyancsak rengeteg dolga lesz majd július első napjaiban. 

A fekete-fehérek illetékesei Gianluca Di Marzio szerint a tegnapi nap folyamán egyeztetést tartottak Paul Pogba ügynökével, Rafaela Pimentával, aki kijelentette, hogy a francia labdarúgó annak ellenére is maradni akar az Öreg Hölgynél, hogy néhány szaúd-arábiai klub igen nagy ajánlatokkal kereste meg őt, a meetingen pedig felmerült a Bayern Münchentől távozó Noussair Mazraoui neve lehetséges igazolásként, azonban a Bianconeri inkább egy olyan játékost akar szerződtetni Juan Cuadrado helyére, aki ismeri a Serie A-t. 

E tekintetben a Cagliarival a Serie B-ből frissen feljutó, huszonhét esztendős uruguayi futballista, Nahitan Nández jelenthet opciót, aki Di Marzio tudomása alapján ugyancsak témát képez a klubnál, lévén, hogy az ő érdekeit is Pimenta képviseli. Az újságíró szerint a Zebrák igen nagyra tartják a dél-amerikait – akit a Sky Sport Italia értesülései szerint Max Allegri is szívesen látna csapatában – azonban mellette Timothy Castagne helyzetét is figyelik, akivel már hetekkel korábban megállapodást kötöttek a személyes feltételekről.