A Juve visszahozná Romerót?

tottenham-centre-back-cristian-romero.jpgAz argentin játékosokhoz hagyományosan közel álló, velük kapcsolatban általában megbízható híreket publikáló TyC Sports szakírója, Gastón Edul a minap egy igencsak meglepő és érdekes információt osztott meg a nagyérdeművel, ugyanis állítása szerint a Juventus vezetősége azt fontolgatja, hogy a mercato egy későbbi szakaszában ajánlatot tesz egykori labdarúgójáért, Cristian Romeróért a Tottenham Hotspurnak. 

Az újságíró állítása szerint a Bianconeri mindenképpen szeretne egy belső védőt igazolni az átigazolási szezonban, s mivel a csapat korábbi célpontja, Pau Torres Fabrizio Romano tudomása alapján nagyon közel került az Aston Villához, a Bianconeri az egykor kötelékébe tartozó, azóta világbajnokká váló dél-amerikait csábítaná vissza Torinóba, akit jelenlegi szerződése 2026-ig köt a londoni együtteshez. 

Edul szerint Romerót nem lenne könnyű megszerezni a Sarkantyúsoktól, akik mindenképpen megnehezítenék a futballista távozását, az Öreg Hölgy azonban a következő napokban bejelentkezhet a középhátvédért, akivel kapcsolatban már egyébként is kért némi információt az angol alakulattól, továbbá a játékos környezetétől. 

Mint ismert, a Juventus 2019-ben a Genoa kötelékétől szerződtette Romerót, akiért akkor 31,5 millió eurót adtak ki, majd ideiglenesen visszaküldték őt a Grifoni kötelékébe, hogy aztán 2020-ban az Atalantának adják kölcsön játékjogát, akik 2021-ben véglegesen is megvásárolták az argentint, 17 millió euróért cserébe. A futballista akkor nem maradt sokáig a bergamóiaknál, ugyanis Fabio Paratici napokon belül leigazolta őt a Tottenham sportigazgatójaként, összesen 50 millió eurót költve a dél-amerikai kiválóságra.

A mostani hírek szerint a Juventusnál egyértelműen felmerült a játékos visszaszerzésének ötlete, elvégre Leonardo Bonucci és Daniele Rugani kontraktusainak 2024-es lejárása miatt már most időszerű lenne egy új középhátvéd leigazolása, ugyanakkor Edul arról írt, hogy a Spurs minden bizonnyal hatalmas átigazolási díjat szabna ki a Transfermarkt által 60 millió euróra saccolt Romeróra. 

Gianluca Di Marzio eközben arról értekezett, hogy a Juventus már hetekkel ezelőtt szóbeli egyezségre jutott Timothy Castagne-nyal, akiről a következő napokban fognak végleges döntést hozni. A Sky Sport Italia szerint a Leicester City továbbra is 15 millió eurót kérne a belgáért, a Bianconeri azonban a transzferdíj csökkentését célozná meg, ám az elkövetkezendő órákban újabb kapcsolatfelvétel várható a felek között, ahol a Zebrák megpróbálhatják lezárni az ügyletet. Di Marzio egyébként úgy tudja, hogy a jobb oldalra a már biztos érkezőnek számító Timothy Weah mellett Andrea Cambiaso is jó opció lehet majd, akit Max Allegri az előszezon során minden bizonnyal ezen a szélen fog kipróbálni.