Weah a zsebben, SMS célkeresztben

tim_weah.jpgA tegnapi nap folyamán gyakorlatilag eldőlt, hogy az OSC Lille labdarúgója, Timothy Weah a torinói klub első nyári szerzeményeként hamarosan csatlakozik a Juventushoz, egyes források tudomása alapján pedig az amerikai szélső hamarosan megérkezhet a klub központjába, hogy átessen az ilyenkor szükséges orvosi vizsgálatokon, majd aláírja szerződését az Öreg Hölggyel. 

Fabrizio Romano tegnap délelőtt leírta a bűvös here-we-go kifejezést a futballista kapcsán, kijelentve, hogy a Bianconerinek sikerült teljeskörű megállapodásra jutnia a francia együttessel Weah ügyében, akiért a klub 12 millió eurót fog kiadni, míg a több poszton is bevethető fiatal várhatóan csütörtökön érkezik majd meg a Continassára. Abban lényegében minden fontosabb szakíró egyetértett, hogy az amerikai várhatóan 2028-ig ír majd alá a Zebráknál, azonban az egészségügyi felmérések terén némi eltérés mutatkozik az egyes források között, elvégre Gianluca Di Marzio és Romeo Agresti azt rebesgették, hogy George Weah fia akár már a mai napon is tiszteletét teheti a fekete-fehéreknél. 

Fabrizio Romano ezen felül azt is leszögezte, hogy Juan Cuadrado június 30-án szabadügynökként hagyja majd el a Juventust, miután a klub nem hosszabbítja meg a jobbhátvéd szerződését, amit nemrég közöltek is a kolumbiaival. Agresti ugyancsak arról értekezett, hogy a felek közös története véget ér, a dél-amerikai pedig nyolc esztendő elteltével új együttes után nézhet, míg Alfredo Pedullà szerint a Fenerbahçe korábban már megkereste a veterán kiválóságot, aki viszont abban bízik, hogy egy spanyol, vagy egy olasz gárdánál folytathatja karrierjét. 

Pedullà úgy tudja, hogy a szélső védők frontján a mercato további részében is aktív lesz a Juve, ugyanakkor a távozók ügyeinek elrendezése miatt a vezetőség egyelőre felfüggesztette a tárgyalásokat az U21-es Eb-n remeklő Fabiano Parisi kapcsán, akit azonban továbbra is célpontként kezelnek. A szakíró szerint a Lazio korábban szintén szívesen leigazolta volna a balhátvédet, ugyanakkor úgy tűnik, hogy immár végleg elkötelezték magukat Luca Pellegrini végleges megvétele mellett, akit egy kölcsönt + 8 millió euró értékű kötelező vételi opciót tartalmazó formátumban szerződtetnének, mely opció akkor aktiválódna, ha a Sasok a következő szezonban európai kupaindulást érő helyen végeznének. 

A források ezt követően áttértek a középpálya helyzetére, ahol Romeo Agresti szerint Adrien Rabiot hosszabbítása nem zárja ki egy új játékos megszerzését, ehhez azonban előbb el kell adni a csapatrész feleslegessé vált tagjait, azaz a kölcsönből visszatérő Zakaria-McKennie-Arthur hármast. A trió tagjai közül a jelek szerint Denis Zakaria áll a legközelebb a távozáshoz, akiért Di Marzio tudomása alapján nemrég megkezdte a tárgyalásokat a West Ham United, míg Nicolò Schira híreinek értelmében a londoni klub nagyjából 15 millió eurót ajánlott a svájciért, akit egyébként a Lens és a Bournemouth is figyel. 

Agresti úgy tudja, hogy a középpálya fő kiszemeltje a Lazio által értékesíteni kívánt Sergej Milinković-Savić lenne, akiért hamarosan megindulhatnak az egyeztetések, s aki Pedullà szerint már novemberben szóbeli megállapodást kötött a Bianconerivel, álláspontja pedig azóta sem változott. A Juve a fent említett hármason túl egyébként nem tervez más játékosokat eladni a középpályáról, mivel Agresti leszögezte, hogy Nicolò Rovella biztosan a keret tagja lesz a következő évadban, ám Di Marzio arról írt, hogy a csapat tengelyében is bevethető Matías Soulé könnyedén elhagyhatja az Öreg Hölgyet, lévén, hogy az argentin fiatalt kölcsönben vinné a Monza, ám a külföldről jövő érdeklődésre való tekintettel az sem kizárt, hogy a reménység végleg búcsút int majd a fekete-fehéreknek. 

A belső védők körüli szituációról ugyancsak Agresti tett megállapításokat, aki úgy tudja, hogy a Juventus készen áll meghallgatni a Gleison Bremerért érkező, Premier League-kluboktól származó ajánlatokat, azonban a gárda nem adná el a brazilt 80 millió euró alatt, miközben Leonardo Bonucci biztosan maradni fog az együttesnél utolsó torinói szezonjában, Dean Huijsen pedig adott esetben felkerülhet az első csapathoz. A kapusok kapcsán a szakíró arról értekezett, hogy a nemrég hosszabbító Carlo Pinsoglio mellett Wojciech Szczęsny is érinthetetlen a klubnál, míg Mattia Perint szívesen leigazolta volna a Fenerbahçe, ám Agresti és Pedullà szerint az olasz hálóőr maradni fog a Serie A rekordbajnokánál.