Chiesa bizonytalan a jövőt illetően

geza_2.jpgA megbízható olasz újságíró, Alfredo Pedullà friss, tegnap közzétett hírei szerint a Juventus olasz támadója, Federico Chiesa a legkevésbé sem elégedett az elmúlt idényével, melyben sérülései mellett az sem segítette őt a kibontakozásban, hogy Max Allegri szinte végig egy tőle idegen pozícióban számított rá, ami álláspontja szerint meglátszott produkcióján is. 

A szakember úgy tudja, hogy a szélsőben emiatt nagy kételyek merültek fel a folytatással kapcsolatban, mivel mint ismert, a klub vezérigazgatója, Maurizio Scanavino a minap gyakorlatilag megerősítette General Maxot az edzői poszton, s mivel Chiesa nem igazán jön ki a mesterrel, ez a lépés könnyedén távozását eredményezheti. Pedullà kijelentette, hogy bár az Öreg Hölgy továbbra is számol a futballistával, akire a jövő egyik legfőbb alapembereként gondol, az Európa-bajnok labdarúgó könnyen elgondolkodhat a váltáson, főleg, hogy két, meg nem nevezett érdeklődő is van iránta a Premier League-ből. 

Pedullà ezen felül arról is beszélt, hogy bár a Juventus fejesei kitarthatnak Allegri mellett, mindenképpen számolniuk kell lépésük várható következményeivel, ugyanis Chiesa mellett Dušan Vlahović, Filip Kostić, valamint Moise Kean is úgy érzi, hogy nem tud igazán jól teljesíteni a mester taktikájában, s emiatt egyértelmű elégedetlenséget fejtenek ki a tréner irányába, a Bianconeri viszont egyelőre nem mutat hajlandóságot arra, hogy megváljon az egykori sikerkovácstól, aki visszatérése óta fokozatosan várt egyre terhesebbé a torinóiak számára. 

A szakíró ezt követően kitért Adrien Rabiot helyzetére is, aki tudomása alapján nagyon jelentős ajánlatot kapott Angliából, ügynök-édesanyja pedig ennek elfogadását szorgalmazza, ami nagyban befolyásolhatja majd a francia jövőjét. Bár az átigazolási szakértő szerint a Juventus még egy kísérletet fog tenni a középpályás szerződésének meghosszabbítására, Rabiot alapvetően a Bajnokok Ligájában akar szerepelni a következő évadban, ami állítólag sokkal fontosabb szempont számára, mint az anyagi feltételek. 

Nicolò Schira mindeközben arról értekezett, hogy az Allegri és a Francesco Calvo között kirobbanó konfliktus (ami a jelek szerint egyébként a tréner "győzelmével" végződött, miután a vezetőség döntésének értelmében a pénzügyi igazgatónak innentől fogva nem lesz beleszólása az átigazolási ügyekbe) egyik fontos összetevője Alex Sandro helyzete volt, aki már október óta nem szerepelt a Juve terveiben, ám a livornói edző annyit játszatta őt, hogy a kontraktusában rejlő hosszabbítási opciói automatikusan aktivizálódott, ennek tervezett felbontása pedig jelentősebb veszteséget eredményez majd az egyébként is szűkös anyagi helyzetben lévő Zebráknak. 

A szélső védők helyzete egyébként is érdekes lehet, mivel a Real Madrid ügyeiben jártas Félix Díaz szerint Lucas Vázquez a Juventus megkeresésének dacára is maradni fog a Blancóknál. A jobbhátvédekre vonatkozó másodlagos opció a Sky Sport Italia hírei alapján a La Ligából kieső Real Valladolid tehetsége, a Bianconerivel már többször is szóba hozott Iván Fresneda lehet, akiről azonban Fabrizio Romano éppen a napokban jelentette ki, hogy a Borussia Dortmund és az Arsenal nagyon erősen érdeklődik iránta. Daniele Longo és Gianluigi Longari mindeközben arról írtak, hogy a Salernitanánál játszó, huszonhét esztendős Pasquale Mazzocchi neve is felmerült a fekete-fehéreknél, akik állítólag 4 millió eurót + Hans Nicolussi Caviglia játékjogának állandó megszerzését ajánlottak érte a salernói gárdának. 

Végezetül érdemes megjegyezni, hogy a Napoli elnöke, Aurelio De Laurentiis a minap hosszabb nyilatkozatot adott az olasz médiának, melyben szót ejtett a Juventusszal kész megállapodás kötő Cristiano Giuntoli helyzetéről is, ennek alapján pedig nem úgy tűnik, mintha a Partenopei első embere el akarná engedni a klub direktorát: "Cristiano a Napoli sportigazgatója, s 2024. június 30-ig köti őt szerződés a klubhoz. Ezt figyelembe véve a legkevésbé sem értem, hogy miért kérdezősködnek róla állandóan."