Fél hónapon belül eldőlhet Allegri és Giuntoli sorsa

max_allegri.jpgA megbízható Juventus-közeli újságíró, Romeo Agresti a tegnap esti órákban újabb híreket osztott meg Massimiliano Allegri helyzetével, lehetséges menesztésével, valamint a mester helyére kiszemelt trénerekkel kapcsolatban, melynek keretében kijelentette, hogy a vezetőség legkésőbb június 15-ig szeretné tisztába tenni a vezetőedző és a sportigazgató körüli kérdéseket az előszezon és a mercato zavartalan lefolytatásának érdekében. 

A szakember úgy tudja, hogy az Exor nemrég újraválasztott feje, John Elkann rendkívül elégedetlen volt General Max Empoli elleni mérkőzés után adott nyilatkozatával, mivel a tréner ebben teljes mértékben a FIGC-re és a pontlevonás következményeire hárította a felelősséget az eredmények nélküli szezon miatt, nem beszélve saját személyes kudarcáról, mindez pedig számos elképzelést módosíthatott a szakvezetővel kapcsolatban, aki immár egyáltalán nem számít érinthetetlennek, mint ahogy azt az utóbbi hetekben több ízben is olvasni lehetett különböző forrásoktól. 

Nicolò Schira ugyancsak azt fejtegette, hogy a Bianconeri felső körei egyáltalán nem elégedettek Allegrivel, aki iránt erősen megrendült a bizalmuk, ez pedig a mester minél gyorsabban végbemenő elbocsátásához vezethet, még az ezzel járó magas anyagi kockázatok ellenére is. Az újságíró szerint a klub igazgatótanácsa hamarosan egy végső kiértékelést tart majd a vezetőedző elmúlt két évben végzett munkájáról, s amennyiben arra jutnak, hogy a csapat sikeresebb lenne egy váltás esetén, szorgalmazni is fogják a döntő lépések megtételét. 

Romeo Agresti úgy tudja, hogy Allegri lehetséges távozását követően az Öreg Hölgy egy jelenleg még többé-kevésbé ismeretlen, egyáltalán nem topkategóriás szakembert nevezne ki a livornói mester helyére, ebből a szempontból pedig Igor Tudor és Thiago Motta is kézenfekvő választásnak tűnne, míg az értesülések gyakorlatilag kizárják annak lehetőségét, hogy az alakulattal ismét szóba hozott Antonio Conte vállalná el a gárda irányítását, akinek érkezését a klubhoz közel álló személyes egyértelműen cáfolták Agresti szerint. 

A transzferguru ezt követően áttért az újonnan kinevezendő sportigazgatót illető tudnivalókra is, leszögezve, hogy Cristiano Giuntoli már hetekkel ezelőtt megállapodást kötött a Juventusszal, jelenleg pedig csak arra vár, hogy Aurelio De Laurentiis elengedje őt a torinóiakhoz. Agresti biztos benne, hogy amint ez megtörténik, a Bianconeri a lehető legrövidebb időn belül be fogja jelenteni a szakember csatlakozását, viszont ez nem jár majd együtt a felderítői és játékosmegfigyelői részleg sokak által kifogásolt struktúrájának megváltozásával, mivel a vezetőség rendkívül elégedett azzal a munkával, amit Matteo Tognozzi és kollégái végeznek. 

Nicolò Schira szintén úgy értesült, hogy Giuntoli befejezettnek tekinti a Napolinál töltött időszakát, s mindent megtesz majd annak érdekében, hogy elérje távozását De Laurentiisnél, ami nagyjából június 10. és 15. között mehet majd végbe. A La Gazzetta dello Sport híreinek alapján Francesco Calvo és Maurizio Scanavino mindenképpen a nápolyi szakemberre kívánják bízni az átigazolási piacot, valamint a sportterület ügyeinek intézését, ezért pedig abban az esetben is hajlandóak lennének várni a sportigazgatóra, ha a Partenopei elnöke nem engedné el őt idén nyáron. 

Mint ismert, Giuntoli aktuális szerződése 2024-ben jár majd le, s mivel a felek között már megköttetett az egyezség, a Juventus De Laurentiis makacskodásának esetén sem mondanána le a szakmája egyik legjelesebb képviselőjének vélt direktorról, akinek jövő évi érkezéséig ideiglenes jelleggel az U23-as együttesnél tevékenykedő Giovanni Mannát neveznék ki a posztra, aki előkészítené a terepet déli kollégájának, hiszen a fejesek mindenféleképpen Giuntolira bíznák a klub új sikerkorszakának megalapozását.