42 millió euróba kerülne Allegri menesztése

allegri_out_2.jpgA Juventus ügyeit illetően általában hiteles információkkal bíró újságíró, Romeo Agresti a minap újabb híreket tett közzé Massimiliano Allegri helyzetével kapcsolatban, ugyanis mint ismert, a livornói születésű tréner jövője továbbra sem biztos a torinóiaknál, lévén, hogy a vezetőség a rossz eredmények miatt egyre erősebben gondolkodik a szakvezető menesztésén. 

Agresti alapvetően leszögezte, hogy jelenleg nem tűnik valószínűnek, hogy a Bianconeri a következő szezont is Max Allegrivel kezdi majd meg, akit így két, trófeák nélküli idényt követően pályafutása során másodjára is elbocsáthatnak az olasz rekordbajnoktól. A váltásra főként azért kerülhet sor, mert a játékosok egy részének igencsak megromlott a kapcsolata a szakemberrel, az öltözőben rendkívül rossz hangulat uralkodik, sokan pedig nem látják, hogy a Zebráknak bármiféle jövője lenne General Maxszal, ami miatt az illetékesek is a közös történet – ezúttal végleges – befejezését irányozhatják elő. 

A szakíró úgy tudja, hogy mindez persze nem lesz nehézségektől mentes, elvégre a Juventus környezetében gyakorlatilag egyetlen ember van, aki kimondhatja a döntést az elválásról. Ő nem más, mint az Exor első embere, John Elkann, aki Andrea Agnelli novemberi lemondását követően még töretlen bizalmáról biztosította Allegrit, most viszont az együttes lelkesedésének ismételt meglelése érdekében megválhat a szakembertől, mivel tudja, hogy a tréner maradása esetén több labdarúgó is elhagyná az alakulatot. 

A sportvezetőnek a legkevésbé sincs könnyű dolga, ugyanis Allegri menesztése a vele dolgozó stáb kirúgásával együtt mintegy bruttó 42 millió euróba kerülne az Öreg Hölgynek a vezetőedző szerződésének hosszúsága miatt, a Bianconeri pedig egyáltalán nincs olyan anyagi helyzetben, hogy megengedjen magának egy ekkora kiadást, mindazonáltal jelen pillanatban mégis ez tűnik az egyetlen észszerű döntésnek, bármekkora gazdasági vonzatokkal is járna. 

A La Gazzetta dello Sport szintén arról írt, hogy az idényenként 7 millió eurót kereső mester minden fronton kudarcot vallott a Juventusszal, ami miatt hatalmas nyomás nehezedik rá, valamint a vezetőségre is. A milánói lap statisztikái szerint a Zebrák a 2010/2011-es szezon után először veszítettek el ismét 10 meccset a Serie A-ban, ahol mindössze 55 gólt szereztek 37 forduló alatt, ami a legalacsonyabb mutató a fent említett évad óta, miközben az alakulat a kupasorozatokban sem teljesített jól, hiszen a Coppa Italiában és az Európa-ligában is az elődöntő jelentette a végállomást, miközben a Bajnokok Ligájából 5 kudarcot követően estek ki még novemberben. 

A Gazzetta szerint a csapat egyes tagjai ugyancsak Allegri ellen fordultak, amit Wojciech Szczęsny éles kritikát megfogalmazó szavai és Juan Cuadrado és Leonardo Bonucci megjegyzései is alátámasztanak, miközben több olasz forrás alapján Federico Chiesa sem elégedett a szerepkörével, Alfredo Pedullà értesüléseinek fényében pedig Dušan Vlahović biztosan elhagyná a Juventust, amennyiben Allegri maradna az edző.