Tudor az első számú jelölt Allegri helyére?

tudor_igor.jpgA Juventusnál továbbra is rendkívül forró témát jelent Massimiliano Allegri helyzete és a szakvezető esetleges menesztésének kérdése, mivel több olasz forrás tudomása alapján többé már a Bianconeri vezetősége sem elégedett a mester munkásságával, akinek kapcsolata bizonyos játékosokkal is megromlott, a klub elleni további szankciók pedig sokak szerint egy új, fiatalabb, s innovatívabb edző kinevezését tennék szükségessé. 

A La Stampa mindenekelőtt arról írt, hogy bár az Öreg Hölgy korábbi mestere, Antonio Conte a Milan elleni meccsen tiszteletét tette az Allianz Stadiumban, mindez nem jelenti azt, hogy a legutóbb a Tottenham Hotspurnál tevékenykedő szakember foglalja majd el a Zebrák kispadját, ugyanis, bár Allegri helyzete rendkívül ingatag, az illetékesek nem az egykori klublegendában látják a problémák megoldását. 

Mirko Nicolino úgy tudja, hogy Allegri és a vezetőség álláspontjai nagyon messze vannak egymástól, a közös történet pedig még annak ellenére is a vége felé halad, hogy Francesco Calvo és John Elkann felületes nyilatkozataikban rendre burkoltan beszélnek az edzőkérdésről, vagy egyenesen megerősítik a trénert szerepkörében. Az újságíró szerint a Bianconeri fő kiszemeltje a Marseille-t nagy valószínűséggel elhagyó Igor Tudor lehet majd, akinek egy all-in ajánlatot készíthetnek elő, míg a SportItalia ugyancsak arról írt, hogy a horvát mester válthatja General Maxot a kispadon, akit egyébként Cristiano Giuntoli is szívesen látna a klubnál. 

A Napoli sportigazgatóját illetően nem történtek újabb fejlemények, habár a szakember a minap rövidebb nyilatkozatot adott az olasz médiának, melyben ugyan nem beszélt nyíltan a Partenopei-től való távozásáról, de nem is adott hangot esetleges maradásának: "Nem szeretnék beszélni a jövőmről, mivel jelenleg a Napoli sportigazgatója vagyok, a bajnokság végéig pedig még egy hét van hátra. Egyelőre csak a múlt eseményei foglalkoztatnak, hiszen mikor elhódítasz egy trófeát, azt nagyrészt a múltban elért eredményeknek és lefektetett alapoknak köszönheted."

Bár Alfredo Pedullà szerint Giuntoli szívesen dolgozott volna együtt az Öreg Hölgynél a Napolit elhagyó Luciano Spallettivel, a mester tegnap kijelentette, hogy nem egy másik gárda kedvéért hagyja el a délieket, hanem azért, mert az elmúlt évek megfeszített munkája után egész egyszerűen pihenni szeretne: "Egy történetnek néha a túlzott szeretet miatt szakad vége. Kijelenthetem, hogy én sem maradok a Napolinál, s hogy elhagyom a klubot. Nincs lehetőség arra, hogy meggondoljam magam, mivel már hetekkel ezelőtt elmondtam az elnök úrnak, hogy szükségem van egy kis szabadságra. Biztosíthatok mindenkit, hogy nem fogok más együtteshez szerződni, hiszen a következő évet biztosan pihenéssel töltöm majd" – szögezte le Spalletti.