A Bayern Manét adná Vlahovićért?

mane.jpgA tegnap esti órákban egy meglehetősen érdekes hír látott napvilágot az ismert és megbízható német szakújságíró, Florian Plettenberg tollából, ugyanis a forrás szerint a Bayern München Oliver Kahn vezérigazgató és Hasan Salihamidžić sportigazgató hétvégi menesztését követően ismét elkezdett érdeklődni a Juventus centere, Dušan Vlahović iránt, aki továbbra is Thomas Tuchel nagy kedvencének és egyik fő kiszemeltjének számít. 

Plettenberg arról írt, hogy a német alakulat igazgatótanácsába visszatérő klublegenda, Karl-Heinz Rummenigge mindig is kiváló viszonyban állt az Öreg Hölgy aktuális vezetőségével, a szakember pedig mindenképpen szeretné teljesíteni Tuchel kivánságait, ugyanis a bajorok továbbra is bíznak a mester munkásságában. Az újságíró úgy tudja, hogy a Bayern semmiképpen sem szeretné kifizetni a Zebráknak a Vlahovićért követelt, nagyjából 80 millió eurót, azonban egyes játékosokat hajlandó lenne elcserélni a szerb megszerzésének érdekében. E tekintetben állítólag a Liverpool korábbi szenegáli támadójának, Sadio Manénak neve is felmerült, ugyanakkor egyelőre nem történtek konkrét egyeztetések a felek között a témáról. 

A csatár távozásának esetén a Zebráknak persze egy utódot is kellene igazolniuk helyette, Daniele Longo szerint pedig e posztra akad is egy jelölt a West Ham United kötelékében játszó Gianluca Scamacca személyében, aki az újságíró szerint a napokban kijelentette ügynökeinek, hogy a nyáron szeretne csatlakozni a Juventushoz, mivel úgy gondolja, hogy az angliai kaland a legkevésbé sem jött be számára, ami miatt vissza akar térni szülőhazájába. 

Mint ismert, a Bianconeri évek óta figyelemmel kíséri a támadó helyzetét, Longo szerint pedig idén nyáron jó alkalom nyílhat majd az ügylet kivitelezésére, mivel Scamacca egyértelmű jeleket küldött Torinóba, ahol Vlahović mellett egyébként Arkadiusz Milik és Moise Kean sorsa sem nevezhető biztosnak a klub anyagi gondjai, valamint a hamarosan kinevezendő új sportigazgató esetlegesen másféle tervei miatt. 

Fabrizio Romano mindeközben arról értekezett, hogy a Leeds United Premier League-ből való kiesésével biztossá vált, hogy az angol klub nem fogja aktiválni Weston McKennie 34 millió eurós vételi opcióját, aki ennek folytán visszatér a Juventushoz, miközben ugyanez a sors várhat Denis Zakariára, Arthurra, illetve Dejan Kulusevskire is, akiket viszont a DAZN szerint az olasz rekordbajnok sem szeretne majd hosszabb távon megtartani, nyáron pedig valószínűleg mindegyik futballistának új együttes után kell majd néznie. 

Kulsevski egyébként az elmúlt napokban maga is nyilatkozott helyzetéről, miután az európai kupaszereplésről hosszú idő után lemaradó Tottenham Hotspurnak nem kell kötelezően megtartani őt, a londoni gárdánál fennálló edzőkérdés pedig szintén módosíthatja a svéddel kapcsolatos elképzeléseket: "Őszintén szólva egyelőre semmit sem tudok a jövőmről. Jelenleg csak a pályán zajló eseményekre, illetve azok utóhatásaira koncentrálok. A szezon során igyekeztem a lehető legjobbat kihozni magamból, s most nyilvánvalóan eljött az ideje annak, hogy beszéljek a klub illetékeseivel a folytatást övező kérdésekről."