Calvo: "Di María és Rabiot távozhatnak"

calvo_1.jpgA Milan elleni meccset megelőzően a Juventus pénzügy igazgatója, Francesco Calvo is az olasz média rendelkezésére állt egy hosszabb nyilatkozat erejéig, melyben számos fontos és aktuális témát érintve beszélt Cristiano Giuntoli sokat emlegetett kinevezéséről, Max Allegri sorsáról, a pontlevonás ügyében esetlegesen benyújtandó fellebbezésről, valamint Ángel Di María és Adrien Rabiot várható távozásáról is. 

"A kezdetektől fogva világosan fogalmaztunk azzal kapcsolatban, hogy mit gondolunk és mit érzünk a bennünket sújtó büntetésekkel kapcsolatban. Továbbra is úgy véljük, hogy igazságtalanul marasztaltak el minket, s úgy gondoljuk, hogy e döntések meghozatala során nem vették figyelembe az arányosságra és a mértékletességre vonatkozó írott, vagy íratlan szabályokat. Mindannyian nagyon jól tudjuk, hogy a különböző eljárások kezdetekor még egy bizonyos cikkely megsértésével vádolták a klubot, végül pedig egy másik cikkely állítólagos megszegése miatt ítéltek el bennünket. A fellebbezések során benyújtott indoklásunkban többször is hivatkozunk erre az ellentmondásra, azonban ennek a történetnek immár a múlt részévé kell válnia. A határozat jogerős, ezért pedig a hátralévő időszakban a pályán zajló eseményekre kell koncentrálnunk" – szögezte le a DAZN kérdésére. 

"A Juventus mindig figyelembe vette és veszi az aktuális szakvezető véleményét, ami miatt mi is egyeztettünk Max Allegrivel az új sportigazgató kilétéről. Együtt alkotjuk a Juventust, mivel ez a klub jóval több egy-egy személynél, vagy névnél, értve ezalatt természetesen saját magamat is. A Bianconerinek 126 éves múltja van, s 100 esztendeje tartozunk az Agnelli-családhoz. Ezen felül világszerte több millió szurkolónk van, s úgy vélem, hogy mindezen tényezők alapvető garanciát jelentenek a jövőre nézve. Minden egyes döntésünket megosztjuk a mesterrel, s állandó párbeszédet folytatunk egymással. Egyértelmű, hogy néhány kérdés kapcsán van közöttünk némi konfrontáció, ám ez mindig pozitív és építő jellegű. Ahogy Max a minap kijelentette, semmiféle vétó nem merült fel a részéről a sportigazgató személyével összefüggésben, hiszen ezekben a kérdésekben némi vitát követően mindig sikerült közös nevezőre jutnunk. 

Az utóbbi időben elég sok nevet láttam keringeni a sajtóban, s megerősíthetem, hogy mi sem csupán egy sportigazgató profilját értékeltük ki. Világos elképzelésekkel rendelkezünk, azonban nem hinném, hogy a szezon vége előtti időszak alkalmas lenne arra, hogy ezekről beszéljünk, s hogy konkrét neveket említsünk meg. Mint mondtam, jól körvonalazott ötletekkel bírunk, mivel a Juventus egy komoly klub, ami jóval többet jelent egy-egy névnél és alkalmazottnál. Az Öreg Hölgy alatt – csapatunk és klubunk mellett – egy munkamódszert és egy közös érdekekért dolgozó munkacsoportot is értünk, ennek alapján pedig joggal beszélhetünk arról, hogy a vezetőség a jövőben is egységesen fog munkálkodni a jövő megalapozásának érdekében. 

A kerettel az edzőnek kell állandó és közvetlen kapcsolatot ápolnia, ám nyilvánvaló, hogy a vezetőség tagjai is beszélnek a futballistákkal. Ez a szezon egy kihívásokkal teli, s rendkívül kemény idény volt, kezdve az előbb elvett, majd később visszaadott 15 ponttal, majd folytatva a sort a nemrég ismét elvett, végső döntésnek számító 10 egységgel. Meggyőződésem, hogy a legutóbbi, Empoli elleni találkozón mégsem ezek az ítéletek zavartak bennünket leginkább, hanem az, hogy Sevillában nem sikerült kiharcolnunk az EL-döntőben való részvételt. Spanyolországban egy nagyon nehéz és fárasztó összecsapást kellett lejátszanunk, a kiesés miatt pedig nagyon csalódottak voltunk, ennek pedig egyenes következménye volt az Empolitól elszenvedett vereség. 

Leandro Paredes, Ángel Di María, valamint Adrien Rabiot szerződése lejár, ami miatt lehet, hogy nekik a mostani lesz az utolsó meccsük az Allianz Stadiumban. A piac útjai mindazonáltal kifürkészhetetlenek, ami miatt az efféle dolgokat sosem lehet teljes bizonyossággal kijelenteni. Ma még nem tudnánk megmondani, hogy a jelenlegi keretből ki lesz a Juventusnál augusztus végén is, s hogy ki fogja elhagyni a klubot a nyár folyamán, azonban a legfontosabb az, hogy játékosaink elkötelezettek a klub irányába. Nem tudhatjuk, hogy mit hoz a jövő, a szezon végén viszont mindenre fény fog derülni" – zárta szavait a sportvezető.