Mourinho: "Sajnálatot érzek a Juve iránt"

mourinho.jpgA FIGC Fellebbviteli Bíróságának tegnapi, Juventus ügyebében hozott ítélete, valamint az ezzel járó 10 pontos büntetés nem csupán a Bianconeri mesterének, vezetőségének, valamint szurkolóinak indulatait váltotta ki, hanem Olaszország-szerte nagy port kavart, mivel a döntés következtében a torinói együttes a tabella hetedik helyére süllyedt vissza a második pozícióból, ami ismét felborította az aktuális sorrendet, s megzavarta a BL-helyekért folyó küzdelmet is. 

Bár a határozatot számos, futballal összefüggésbe hozható személy bírálta, a Lazio sportigazgatójától, Igli Tarétól kezdte a Juve-legenda Claudio Marchisióig, a legszókimondóbb nyilatkozatot minden bizonnyal az AS Roma mestere, José Mourinho adta, aki csapata Salernitana elleni, 2-2-re végződő összecsapását követően fejezte ki szolidaritását a Bianconerivel, s nevezte rendkívül negatívnak a történteket. 

"Úgy vélem, hogy a Juventus büntetése egy hatalmas vicc, főleg úgy, hogy két meccsel a szezon vége előtt kell megtudnunk az ítéletet. Ez nem csak az Öreg Hölgynek rossz, hanem nekünk, a többi csapat képviselőinek, mestereinek, illetve játékosainak is, mivel ha a döntést a Bologna, vagy a Monza elleni összecsapások előtt közlik velünk, bizonyára más hozzáállással léptünk volna pályára ezeken a találkozókon" – fogalmazott a DAZN kamerái előtt. 

"Ha tudtuk volna, hogy a Szövetség ismét pontokat fog elvenni a Juventustól, s hogy a szezon végeredményét gyakorlatilag az UEFA határozza meg, mi is erre a lóra tettünk volna, s nem soroljuk hátrébb a bajnoki küzdelmeket az általunk egyébként sokkal fontosabbnak tartott Európa-ligához képest. Szeretném kifejezni a sajnálatomat Max Allegri és a Juventus labdarúgóinak irányába, mivel ők a pályán szerezték meg azokat a pontokat, amiktől most megfosztották őket egy bírósági határozat alapján. 

Azt kell mondanom, hogy a bajnokság hitelességének tekintetében sok minden megváltozik ezzel a döntéssel, mivel megítélésem szerint ilyen körülmények között csak nehezen lehetne igazságosnak és érvényesnek tekinteni ezt a Serie A-szezont. Erről azonban már nem igazán szeretnék beszélni, ehelyett még egyszer kijelenteném, hogy nagyon sajnálom azokat a szakembereket, akik hozzám hasonlóan dolgoznak, s hozzám hasonlóan kapják a fizetésüket, mert a klub és a sportvezetők talán hibáztak, ám egyáltalán nem Allegrit, a mellette munkálkodó stábtagokat, s a játékosokat kellene büntetni az ő baklövéseikért" – összegzett Mourinho.