Szczęsny és Danilo a mérkőzés után

tek_vs_sevilla.jpgA Juventus Sevillától elszenvedett vereségét és ezzel járó EL-kiesését követően a keret két játékosa, a csapatát nagyszerű védésekkel meccsben tartó Wojciech Szczęsny, valamint Danilo is értékelte a látottakat, akik elsősorban csalódottságuknak adtak hangot a kudarc és a kupasorozattól való búcsú miatt, valamint kitértek a folytatást övező kérdésekre is. 

"Az, hogy ennyi védést kellett bemutatnom, egyáltalán nem válik a büszkeségemre, mivel ez a mutató csak arról árulkodik, hogy a legkevésbé sem játszottunk jól, a kiesés miatt ráadásul a sikeres hárításoknak sincsen semmiféle jelentőségük. Immár kijelenthető, hogy egyetlen trófeát sem sikerült elhódítanunk az idényben, mégpedig mi azért vagyunk itt, hogy kupákat emeljünk a magasba, nem pedig azért, hogy asszisztáljunk a rossz eredményekhez. Ki kell mondanunk, hogy ez az évad, minden ismert nehézség ellenére, és a fiatalok által bemutatott fejlődés dacára is egy rossz szezon volt számunkra" – értékelt a lengyel kapus a Sky Sport Italia munkatársának. 

"A Lucas Ocampos lövését követő védésem persze látványos és szép volt, azonban kevés jelentőséggel bírt. Szerettem volna egy kapott gól nélküli meccset lehozni, s egy olyan találkozón szerepelni, ahol nem kell sok hárítást bemutatnom. Az volt a cél, hogy bejussunk a döntőbe, ezt pedig nem sikerült elérnünk. Az öltözőben továbbra is rendkívül egységesek vagyunk, ám nem segítette a dolgunkat, hogy a szezon során azzal kellett szembesülnünk, hogy a Juventusnak mindennel és mindenkivel fel kell vennie a harcot. Az ítéletek és a büntetések halogatása ezen csak tovább ront. Jelenleg másodikok vagyunk a bajnokságban, ám ki tudja, hogy milyen zűrzavart okoz majd a hétfőn érkező újabb határozat. A sikerhez szervezettség és stabil alapok szükségeltetnek, a jelenlegi évad pedig meglehetősen furcsa és kiszámíthatatlan volt" – összegzett Szczęsny. 

danilo_vs_sevilla.jpg"A ma esti vereség legfőképpen azért fáj nekünk, mert jól felkészültünk egy nehéz, idegenbeli meccsre, amit egy nagyon erős ellenféllel szemben kellett megvívnunk. Társaim minden tőlük telhetőt megtettek, még akkor is, ha elkövettünk néhány hibát az elmúlt 120 percben. A felelősséget mindazonáltal teljes mértékben nekünk kell viselnünk, ez pedig kiváltképp igaz a Juve tapasztaltabb játékosaira, ekképp rám, Juan Cuadradóra, Leo Bonuccira, vagy Ángel Di Maríára is. A fiatalabb srácoknak szükségük volt erre a mérkőzésre és kiesésre ahhoz, hogy megfelelő ütemben fejlődhessenek, mivel jelentik az Öreg Hölgy jövőjét" – hangsúlyozta Danilo a DAZN kérdésére. 

"Immár egyedül a bajnoki idény utolsó meccsei maradtak nekünk, emiatt pedig ezekre kell összpontosítanunk. A célunk a tabella második helyének elérése. Bár mindannyian tudjuk, hogy ez egy másfajta szezon volt, mint a többi, koncentráltnak kell maradnunk, még akkor is, ha nagy keserűség van bennünk, hiszen egytől-egyig szerettünk volna bejutni a fináléba. A futball már csak ilyen, ha az ellenfél több gólt szerez, mint te, akkor a találkozót is meg fogja nyerni. Az összecsapás utolsó percéig próbálkoztunk, s véleményem szerint jól is játszottunk, ám a Sevilla jóval eredményesebb volt, mint mi, különösen vezető találatunk megszerzése után" – zárta szavait a brazil védő.