Fagioli kulcscsonttörést szenvedett

fagioli_vs_sevilla.jpgA tegnapi, Sevilla elleni mérkőzés nem csupán a vereség és az azzal járó Európa-liga-kiesés miatt érintette rosszul a Juventust, hanem azért is, mert a csapat még a mérkőzés első játékrészében elveszítette addigi egyik legjobbját, Nicolò Fagiolit, akit a csapat orvosi stábjának hordágyon kellett levinniük a pályáról. 

Az ifjú olasz középpályás a találkozó 41. percében ütközött a spanyol együttes szerb labdarúgójával, Nemanja Gudeljjel, a faltot követően pedig olyan szerencsétlen módon ért talajt, hogy azonnal belesérült az érkezésbe. A klub hivatalos közleménye szerint a labdarúgónál ráadásul még ennél is nagyobb gondok állhatnak fenn, ami miatt a Bianconeri szerelmesei már csak a következő évadban láthatják viszont a tehetséget. 

"Nicolò Fagioli a csütörtök esti Sevilla-Juventus mérkőzésen egy szerencsétlen mozdulatot követően kulcscsonttörést-szenvedett. A labdarúgó ma délután további vizsgálatokon fog átesni a J|Medical épületében, holnap pedig műtétre kerül majd sor, hogy ezt követően megkezdődhessen az ilyenkor szokott rehabilitációs folyamat" – áll a torinói alakulat hivatalos közleményében. 

Gianluca Di Marzio értesülései szerint Fagioli teljeskörű felépülése néhány hónapot vehet majd igénybe, ami azt jelenti, hogy a szezon utolsó három bajnoki mérkőzésén, melyek az Empoli, a Milan, valamint az Udinese ellen kerülnek megrendezésre, Max Allegri a fiatal reménységgel sem számolhat az egész idényben sérült Kaio Jorge, valamint Mattia De Sciglio, Paul Pogba, s Leonardo Bonucci mellett, akik mind csak július-augusztus környékén, vagy még később térhetnek majd vissza a gyepre. 

Fagioli, aki az elmúlt évadban feljutáshoz segítette az akkor Serie B-s Cremonese csapatát, a jelenlegi szezon során beverekedte magát a Juventus kezdőcsapatába, ahol minden sorozatot figyelembe véve 37 összecsapáson futott ki a pályára, s 2185 játékpercet gyűjtött, miközben 3 gólt és 5 gólpasszt írhattak fel a neve mellé. A futballista legutóbb éppen volt együttese, a Cremonese ellen volt eredményes, míg első találatát a Lecce, a másodikat pedig az Inter ellen szerezte, még a 2022-es évben.