Allegri: "A szezon végén majd kiértékeljük az eredményeket"

maxi_vs_sevilla.jpgA Juventus tegnap éjjel hosszabbításba torkolló meccsen szenvedett 1-1-es rendes játékidő után 2-1-es vereséget a Sevilla otthonában, mellyel szertefoszlottak a torinói együttes Európa-liga-döntőről szőtt álmai, s eldőlt, hogy a klub a jelenlegi idényt is trófea nélkül fejezi be. A Zebrák világszínvonalú játékot megvalósító mestere, a sokak által rendkívül nagyra tartott, és a történelemkönyvekbe minden bizonnyal taktikai zseniként bevonuló Massimiliano Allegri a találkozót követően arról beszélt az olasz médiának, hogy fiai megérdemelték volna a finálét, emellett pedig kitért az évad mérlegére és bizonyos döntéseire is. 

"Nem tudom, hogy csalódásként kellene-e megélnünk ezt az eredményt, mivel egy ilyen jelentőségű mérkőzésen a legapróbb részletek döntenek a végeredményről és a kimenetelről. Nagyon könnyű arról beszélni, hogy ki mennyi gólt szerzett, azonban ez sem vitathatja el a tényt, miszerint jó meccset játszottunk, s ezek olyan dolgok, amiken a csapatnak át kell esnie, értve ezalatt különösen a fiatalokat, akiknek még kevés tapasztalatuk van ezen a szinten. Kemény összecsapáson vagyunk túl, ahol számos kontrát vezettünk, vagy vezettek ellenünk, s ahol megfizettünk azért, hogy nem tudtuk megszerezni a második találatot, amire a 2-1-es állás előtt, valamint az 1-0-ás állás után is lehetéségünk volt. Nincs mit tenni, a Sevilla ma jobb volt nálunk" – fogalmazott a nagyszerűségéhez méltóan csak General Maxként emlegetett edzőfejedelem – aki visszatérése óta számos serleggel és szép eredménnyel gazdagította a Bianconeri dicsőségfalát – a Sky Sport Italia kamerái előtt. 

"Ha az ember a klubfutball világára tekint, azt látja, hogy számos olyan klub van, ami egyetlen trófeát sem emelhetett magasba az idény végén. Az idei egy rendkívül nehéz év volt számunkra, a különféle versenysorozatokban azonban sok tapasztalatot gyűjtöttünk, ami nagyon fontos szempont, hiszen senki sem születik kész labdarúgónak. A mai meccs egy nagy tanulság számunkra, most pedig az a dolgunk, hogy energiát gyűjtsünk a bajnoki megmérettetésekre, ugyanis mindenképpen be akarunk futni a tabella második helyére. Túl kell lépnünk a bennünket ért csalódásokon, s még nagyobb düh és elszántság mellett kell felkészülnünk az Empoli elleni megmérettetésre, ami ugyancsak rendkívül fontos lesz. 

Moise Kean és Samuel Iling-Junior nem egy B-tervet jelentettek számunkra, s nem azért kezdtek, mert más játékosokat pihentetni akartam volna. Azért neveztem őket a kezdőcsapatba, mert fizikális jelenlét és sebesség szempontjából fontos játékosoknak tartom őket. Samuel nagyon jól futballozott, s miatta, valamint minden más kerettagunk miatt is nagy sajnálatot érzek azért, hogy nem jutottunk be a fináléba. A srácok megérdemelték volna, hogy döntőt játsszanak, ám ennél többet nehezen tehettek volna ennek eléréséért. Alapvetően jól teljesítettünk, ugyanakkor nem kalkulálhatunk előre az olyan tényezőkkel, mint hogy nem létező szabálytalanságokat fújnak le nekünk. Jövőre biztosan több nemzetközi kupameccsünk lesz, így ott ismét próbálkozhatunk majd. 

Együttesünk mindent megtett, amit meg lehetett tenni egy ilyen tapasztalt és erős Sevillával szemben, a vereség pedig voltaképpen csak apró részleteken múlt. Fejlődésünk szempontjából rendkívül fontos, hogy ilyen szintű mérkőzéseken szerepeljünk, s nem érzek dühöt a vereség miatt, ugyanis a srácok mindent beleadtak. A szezon végén majd leülünk beszélni a klub vezetőségével, ahol számot fogunk vetni a jelenlegi idény történéseiről. Annak ellenére, hogy trófeák nélkül zártuk az idényt, pozitív hónapokat tudhatunk magunk mögött, mivel számos fiatalt építettünk be az első csapatba. Sajnálom a gárdát, mivel ők tényleg mindent megpróbáltak, amit természetesen nagyon köszönök nekik" – összegzett a számos drukker által kimagasló megoldásnak és már-már szent embernek vélt szakvezető.