Chiellini: "Meglepett, hogy belerángattak a PRISMA-ügybe"

chiello.jpgA Juventus legendája és egykori csapatkapitánya, Giorgio Chiellini a minap a Bianconeri általános helyzetéről értekezett egy olasz sportműsorban, melyben a keret Európa-liga megnyerésére vonatkozó esélyei mellett szót ejtett a PRISMA-vizsgálat fő vádpontjáról, azaz a játékosok titkos szerződésekkel való kifizetéséről is, ami állítása szerint csupán egy gesztus volt a futballisták részéről, a klub pedig semmi törvénytelent nem követett el. 

"Az elmúlt hónapok nagyon nehezek voltak számomra, s egy valódi érzelmi hullámvasutat idéztek elő nálam. Január elején még egyáltalán nem számítottam arra, hogy a Juventus ilyen mértékű büntetést kaphat vélt vagy valós visszaélései miatt, s azt sem gondoltam volna, hogy három meccsel a bajnokság vége előtt még mindig egy függőben lévő, lezáratlan ügyként kell beszélnünk a nyomozásról" – jelentette ki a védő a Sky Sport Italia kamerái előtt. 

"A Juve-drukkerek többségéhez hasonlóan én magam is az összetartozás időszakaként éltem meg az utóbbi hónapokat, mivel büszke voltam a csapatra és a klubra a kitartás miatt, ártatlannak tartottam és tartom magunkat, valamint az együttest, illetve közelebb kerültem szurkolótársaimhoz is, e tekintetben pedig valószínűleg sok millió olyan ember értene egyet velem, aki a Zebrák szerelmesének vallja magát. Egy ilyen folyamat kifutása általában sok időbe telik, melynek során rengeteg dolgot kell megélni, megtenni, ugyanakkor számos tettet kell elvárni a közvetlenül érintett egyénektől. 

Ahogy azt januártól fogva mindenki láthatta, a futball világában szinte bármi megtörténhet. Én magam mind a mai napig igyekszem logikus magyarázatot találni a történtekre, s ezalatt nem csak a vizsgálatokat értem, hanem a bajnoki idényt is. Ki kell mondanunk, hogy a Serie A jelenlegi szezonjáról még most sem tudnánk sok bizonyosságot mondani a Napoli aranyérmén, valamint a Sampdoria kiesésén túl. A többi helyezés még egyáltalán nem dőlt el, ezért pedig José Mourinhónak tökéletesen igaza volt, mikor korábban arról beszélt, hogy semmiféle tendenciát, logikát nem tud felfedezni ebben az évadban. A Juventusszal kapcsolatos huzavona ugyancsak sok mindent befolyásol, jelen helyzetben pedig mindenkinek nehéz terveznie és számolnia, ami miatt csak abban tudok reménykedni, hogy minden pozitív kicsengéssel fog végződni. 

Az ehhez hasonló szituációkra voltaképpen nem lehet érdemben reagálni. A Bianconeri játékosai remekül vették az akadályokat, hiszen bár a nyilvánosság előtt mindig azt hangoztatták, hogy csak a pályán zajló eseményekre összpontosítanak, valójában lehetetlen lett volna nem foglalkozni a pályán kívüli ügyekkel és azok következményeivel. A srácok nagyon jók voltak abban, hogy el tudták különíteni egymástól a szezon történéseinek két színterét, s hogy megtalálták azokat a célokat, melyeknek eléréséért teljes erőbedobással tudtak küzdeni. Úgy gondolom, hogy Max Allegri egyébként is jobban teljesít a nagyobb kihívások idején, mint nyugodt körülmények között, a mester pedig figyelemre méltó módon tartotta egyben a keretet és őrizte meg annak fókuszát. 

Rendkívül meglepett, hogy az ügyészség és a média ennyire belerángatott bennünket, játékosokat ebbe az ügybe, főleg úgy, hogy egyes hírek szerint akár még eltiltás is járhat nekünk amiatt, hogy tettünk egy gesztust a klub irányába. Természetesen megvan a saját véleményem a folyamatban lévő vizsgálatról, azonban ezt jelenleg még nem tenném közzé, elvégre ez nem a megfelelő időpont arra, hogy erről beszélgessünk. A jövőben mindazonáltal örömmel közlöm majd álláspontomat, mivel, mint említettem, a futballisták részéről ez csak egy egyszerű, szép, és igen pozitív gesztus volt a klub részére, akik a munkaadóink voltak, s akiknek állását és fizetését ekképp biztosítottuk a válság idején. Mindannyian teljes nyugalommal állunk az ügyhöz, hiszen tudjuk, hogy semmi rosszat nem tettünk, s meglepődtünk, hogy a sajtó egyes munkatársai máris bűnösöknek kiáltottak ki és eltiltással fenyegettek minket. 

Nagy érdeklődéssel fogom megtekinteni a Juventus Sevilla elleni Európa-liga mecsét, már csak azért is, mert a párharc első felvonásán számos rossz ítélet született: az Adrien Rabiot-val szemben elkövetett szabálytalanság egyértelmű büntető volt, a játékvezető pedig a mezőnyben sem fújt le néhány faltot. Összességében véve úgy gondolom, hogy a rossz szezonkezdet, a csúfos BL-kiesés, valamint az állandó bizonytalanság tükrében igazán jelentős és férfias tett volt eljutni az EL és a Coppa Italia elődöntőjéig. Mivel éveken keresztül éltem mindennapjaimat a Juve öltözőjében, pontosan tudom, hogy a mostani keretet remek srácok alkotják, akik emberként, jellem terén nagyszerű értékeket képviselnek" – zárta szavait Chiellini.