Allegri: "Még kell némi plusz az igazán nagy sikerekhez"

allegri_after_cremonese.jpgA Juventus tegnap este Nicolò Fagioli és Gleison Bremer góljainak köszönhetően fontos és könnyed sikert aratott a kiesőjelöltnek számító Cremonese csapatával szemben, a három pont begyűjtését követően pedig a gárda mestere, Max Allegri is értékelte a látottakat, szót ejtve Paul Pogba sajnálatos sérüléséről, valamint a csütörtöki, Sevilla elleni visszavágóról is. 

"Mindannyian nagyon sajnáljuk, hogy Paul Pogba ismét sérülést szenvedett, hiszen az utóbbi időben jól ment neki a játék, lecserélését követően pedig nehezen tudtunk újabb helyzeteket teremteni. Mindenekelőtt azért érzünk nagy bánatot iránta, mert rengeteg áldozatot hozott azért, hogy visszatérhessen a pályára, s egy combfájdalom miatt most mégis nélkülöznünk kell őt, még ha egyelőre nem is tudjuk, hogy mennyi ideig" – szögezte le a tréner a DAZN és a Sky Sport Italia kamerái előtt. 

"A szezon mérlegét nem egy találkozó dönti el, azonban mindenképpen nyerni szeretnénk Sevillában, egy olyan együttes ellen, ami az elmúlt évtizedekben hatszor is megnyerte az Európa-ligát, s a sorozat specialistájának számít. Mindent meg fogunk tenni a továbbjutásért, ahogy ma is minden tőlünk telhetőt bevetettünk a három pont begyűjtéséért, különösen azért, mert ezzel ismét felkapaszkodtunk a tabella második helyére. A Cremonese ma este nagyon jól védekezett, nekünk pedig igen nehéz dolgunk volt. Az első félidőben nagyobb sebességgel kellett volna járatnunk a labdát, a második játékrészben viszont nagyon jól teljesítettünk, s összességében véve megérdemelt győzelmet arattunk. 

A csütörtökkel kapcsolatban még túl korai lenne bármit is mondani, mivel még semmi nem állt össze a fejemben. Úgy vélem, hogy a felállásról most is az utolsó pillanatban fogok dönteni, ahogy mindig is tettem karrierem során. Lehet, hogy holnap eszembe jut majd egy lehetséges meccsterv, holnapután pedig egy másik, szerdán viszont, mikor már ott leszünk Spanyolországban, biztosan sokkal konkrétabb elképzeléseim lesznek, amiket csütörtökön szeretnék a pályán is viszontlátni. Az, hogy sorozatban a harmadik meccsen voltunk eredményesek a második félidőben, a csapat fizikai erejét és kitartását mutatja, hiszen eddig éppen az jelentette a problémát, hogy a szünet után kissé visszaestünk, s nem tudtunk olyan nagy intenzitással futballozni. 

A Cremonese játékosai az első negyvenöt percben nagyon sokat futottak, ezt követően viszont mi tudtunk egy magasabb fokozatra kapcsolni, s jobban kihasználni a kontrákból adódó lehetőségeket, amit első gólunk is megmutat. Nicolò Fagioli és Federico Chiesa remek produkciót nyújtottak, s nem csupán a kérdéses találatban játszott szerepük miatt. Egy mérkőzésen persze bármi megtörténhet, a srácok ma este viszont remekül teljesítettek. A Sevilla ellen egyetlen összecsapáson kell majd lerendeznünk a továbbjutást kérdését. A hazai meccsen elért döntetlen véleményem szerint nagyon jó eredmény ahhoz képest, hogy miként alakult a találkozó képe, az pedig, hogy ki éri majd el a budapesti döntőt, továbbra is egy nyitott kérdés, ami a felek erejéről tanúskodik. 

Fagioli nagyon jól játszik a rá szabott szerepkörben, mivel rengeteg munkát végez, s alapvetően is egy kiemelkedően intelligens középpályás, aki nagyszerű technikai adottságokkal bír, s megbízhatóan szerepel egy klasszikus regista mellett, amit az is megmutat, hogy ma este remekül kiegészítették egymást Leandro Paredesszel. Nem tudom, hogy az argentin lehetőséget kaphat-e majd a Sevilla ellen, mivel ma este nagyon elfáradt a találkozó végére, azonban elégedett vagyok az általa mutatott produkcióval. Leandro ma este legalább olyan jó volt, mint a szezon elején, a Benfica ellen, hiszen kiválóan forgatta a labdát és mozgatta a csapatot, különösen az első félidőben.

A Sevilla stadionjában sosem könnyű győzelmet aratni, s jövő héten is egy pokoli találkozó vár ránk, elképesztő hangulattal és tikkasztó hőséggel, ami miatt nagyon magas szinten kell majd futballoznunk. Az odavágón az ellenfél góljáig jól futballoztunk, a kapott találat viszont egy kis időre destabilizált bennünket, melyet csak jóval később, intenzitásunk növelésével tudtunk kiküszöbölni. Csütörtökön egy igen bonyolult és hosszú megmérettetéssel fogunk szembenézni. Egyszerre csak egy lépésben szabad gondolkodnunk, ezt pedig jelen pillanatban a szezon lehető legjobb befejezése jelenti. A célunk az, hogy elérjük a tabella második helyét, javítva az elmúlt két idény eredményén, s hogy bejussunk az Európa-liga döntőjébe. 

A Juventusnak még hiányzik némi plusz ahhoz, hogy visszatérjen a győztes útra Olaszországban, azonban kétségkívül vannak előremutató lépések, például az, hogy a tíz éve alapított Next Gen kötelékéből idén már hét fiatalt hozhattunk fel az első csapathoz. Jövőre egy új, s egy várhatóan teljesen más kihívásokat tartogató idény veszi majd kezdetét. Úgy gondolom, hogy évek munkája vár még ránk ahhoz, hogy ismét kiemelkedő eredményeket érhessünk el, ugyanis meg kell találnunk a játékosok közötti megfelelő összhangot és kémiát. Ahhoz, hogy egy csapat a Scudettóért harcolhasson, nagyon egységesnek és türelmesnek kell lennie. Nekünk egyelőre a realitás talaján kell mozognunk, miközben az a feladatunk, hogy felelősséget vállaljunk egy olyan alakulat eredményeiért, ahol ennyi tehetséges, ám többé-kevésbé tapasztalatlan fiatal van" – összegzett Allegri. 

A meccs összefoglalója: