Beharangozó – a Cremonese elleni meccs

us_cremonese_logo_svg.pngAz Inter tegnapi sikere miatt a Juventus győzelmi kényszerben lép ma pályára, de ha ma és az Empoli ellen begyűjti a hat pontot, akkor biztos, hogy az első négyben végez a tabellán. Ez ebben a vérzivataros idényben megsüvegelendő teljesítmény lenne, még úgy is, ha a játék minősége nem is éri el a szurkolók ingerküszöbét. Az Allianz Stadium ad otthont a találkozónak, a kezdési időpont 20:45, a SPORT2 közvetíti, a játékvezető pedig Daniele Chiffi lesz. 

A harmincnyolc esztendős, padovai születésű sípmester első ízben a 2013/2014-es szezonban vezethetett meccset a Serie A-ban, egy Sampdoria-Napoli (2:5) alkalmával, azóta pedig 86 alkalommal terelgette ő a csapatokat a pályán, 348 sárga-, és 19 piros lapot kiosztva, valamint 24 büntetőt megítélve. A vendégek négyszer futottak vele össze, 3 döntetlen mellett egy vereséget szenvedtek, az élvonalban most lesznek először egyszerre a pályán, míg az Öreg Hölgy a korábbiakban 11 mérkőzést játszott Chiffi irányítása mellett, 10 győzelemmel, illetve 1 kudarccal, amit Firenzében szenvedett el a csapat 2:0-ra, majdnem napra pontosan egy esztendővel ezelőtt.  A vezetése mellett már kétszer is sikerült 4 gólig jutni, az Udinese és a városi rivális Torino ellen mindkétszer ebben a stadionban. Ezt a párosítást még sosem kapta meg. 

A Zebrák kerete hatszor értékesebb, mint a nem egészen 70 milliót érő vendégeké, akiknek hét válogatott játékosuk van, míg keretük átlagéletkora 26,5 év. Legértékesebbnek tartott játékosuk az Öreg Hölgy által is leigazolni kívánt kapus, Marco Carnesecchi, aki a keret értékének egyötödét adja. 24 ponttal a tabella tizenkilencedik helyét foglalják el, és szinte biztos, hogy visszacsúsznak a B-ligába. 

A két együttes egymás elleni múltját figyelembe véve nem beszélhetünk nagy rivalizálásról, hiszen a Serie A történetében mindössze 15 alkalommal találkoztak egymással, melyből 11 esetben a Zebrák kerültek ki győztesen, 4 ízben pedig megosztoztak a pontokon a felek, tehát a Tigrisek még mindig első győzelmükre várnak a Juventus ellen. Ehhez egyébként legközelebb a két csapat legutóbbi összecsapásán kerültek 1996. január 21-én, Lippi együttese ugyanis csak a 90+3. percben tudta 3-3-as döntetlenre menteni a mérkőzést Pietro Vierchowod révén. A januári mérkőzésen a Bianconeri aratott 1:0-ás győzelmet, az akkor még Massimiliano Alvini irányította kiesőjelölt ellen, a gólt Arkadiusz Milik szerezte a 91. percben. A párharc gólkirálya Federico Munerati 4 találattal. A két csapat összecsapásain nem volt ritka, hogy a fekete-fehérek 3,4, vagy 5 gólt lőve szerezzék meg a győzelmet. 

A fent említett, 1-0-ás találkozó után egy héttel a cremonaiak vezetősége az edzőváltás mellett döntött, és a nagyon rutinos Davide Bellardinit ültette a padra, aki az Öreg Hölggyel szemben már 16 esetben próbálta diadalra vezetni az övéit, de egyetlen esetben járt sikerrel, hiszen még 2008-ban, a Palermo mestereként aratott győzelmet a Claudio Ranieri vezette csíkosak ellen 2:1-re. Ezen kívül még 4 pont elcsenésére futotta az erejéből. A tréner mérlege Max Allegri ellen némileg kedvezőbb, őt 13 kísérletből háromszor győzte le, amikor ő a Palermót, míg riválisa a Cagliarit vezette. Meccseik között előfordult egy 5:1-es diadal is, a másik két győzelem még az évezred első éveiben jött össze. 2016-ban Max egy 4:0-ás diadallal vágott vissza, szintén a rózsaszín mezesek ellen. 

A régóta hiányzó Kaio Jorge mellett Mattie De Sciglio és Leonardo Bonucci sérülés, Matías Soulé pedig válogatott kötelezettség miatt lesz távol, míg a túloldalon a svájci Charles Pickel, a nigériai Cyriel Dessers és az  olasz Frank Tsadjout nem juthat ma szóhoz. 

Gianluca Di Marzio szerint a Juve szerelmesei az alábbi kezdőre számíthatnak: 

(3-5-2):  Perin; Gatti, Rugani, Bremer; Barbieri, Fagioli, Paredes, Miretti, Kostić; Kean, Milik.