Allegri: "Egyelőre nem törődünk a jövővel"

allegri_pre_cremonese.jpgA Juventus ma este a Cremonese együttesét fogadja majd az Allianz Stadiumban, a győzelem pedig már csak a Lazio botlása, továbbá az Atalanta és a Milan veresége, valamint a pontlevonás ismét fenyegető veszélye miatt is fontos lenne az Öreg Hölgynek, ahogy azt Max Allegri is leszögezte a mérkőzés előtt megtartott sajtótájékoztatóján, ami mellett szót ejtett saját jövőjéről, valamint az új sportigazgató várható kinevezéséről is. 

"Egyáltalán nem szabad leírnunk a Cremonesét, mivel ellenfelünk a legkevésbé sincs halálra ítélve attól függetlenül, hogy nehéz helyzetben vannak a bajnokságban. Davide Ballardini kiváló munkát végez az együttesnél, mivel fiai az utóbbi meccseken kevés gólt kaptak, és remekül védekeztek, valamint rendkívül veszélyes kontráik vannak. Úgy vélem, hogy az ilyen típusú találkozóknak van a legtöbb buktatójuk, ezért pedig nagy tisztelettel kell bánnunk az ellenféllel. Minden egyes találkozó a pályán dől el, ami miatt itt is kell megnyernünk őket, előzetesen pedig felesleges és nagyképű dolog lenne arról beszélni, hogy vajon begyűjtjük-e a három pontot. Biztos vagyok benne, hogy amennyiben a kezdetektől fogba Ballardini irányította volna az együttest, most teljesen más jellegű problémákkal kellene szembenézniük, összességében véve pedig úgy gondolom, hogy a mostani találkozó legalább ugyanolyan fontos, mint a jövő csütörtöki, Sevilla elleni visszavágó" – fogalmazott a szakvezető. 

"Az elmúlt hetekben jó munkát végeztünk, ennek nyomán pedig ezt az utat is kell folytatnunk, mivel a srácok csak így fejlődhetnek a kellő ütemben, technikailag, taktikai szinten, illetve tapasztalat szempontjából. Egyelőre a tabella második helyét foglaljuk el, amit nagyon nehéz volt megszereznünk az ismert dolgok és tényezők miatt, most pedig az a feladatunk, hogy bebiztosítsuk ezt a pozíciót. Szükségünk van még némi előrelépésre, ehhez pedig mindenkinek maximumot kell nyújtania. Nem számít, hogy valaki tizennyolc, vagy harmincöt éves, ugyanolyan elszántan kell edzenie, s ugyanakkora fejlődési vágynak kell benne égnie. Ha beletörődsz az aktuális helyzetedbe, a dolgok könnyedén rosszra fordulhatnak, így tehát állandó akaratnak kell benned dolgoznia. 

Mattia Perin biztosan játszani fog, s Gleison Bremer is bevethető. Adrien Rabiot ma külön edzésmunkát végzett, azonban rendelkezésünkre áll, s akik csütörtökön pályára léptek, mind velünk lehetnek majd. Most a Cremonese legyőzése a fő cél, ami miatt nem szabad a Sevillára gondolnunk, ugyanis egy rendkívül nehéz meccs vár ránk. Paul Pogba jó ütemben halad előre, s nagyszerű kondícióban van. Remek tulajdonsága, hogy az ellenfél térfelén különbséget tud jelenteni a két csapat között, főleg akkor, ha a büntetőterülethez közel folyik a játék. Természetesen még sok mérkőzésen kell szerepelnie ahhoz, hogy igazán jó legyen, ám ezzel ő is tisztában van, mivel nagyon sokat beszélgetek vele erről. A legfontosabb az, hogy most rendelkezésünkre áll, hiszen ő mégis csak Pogba, egy ilyen hosszú sérülést követően pedig nem várhatjuk el tőle, hogy azonnal visszanyerje régi formáját, különösen úgy, hogy alapvetően háromnaponta pályára kell lépnünk. 

Elégedett vagyok a csapat mentális állapotával, s úgy vélem, hogy remek hangulatba kerültünk a Sevilla elleni, utolsó percben szerzett egyenlítő gól miatt. Federico Gatti találata lehetőséget adott nekünk arra, hogy nyitottá tegyük a továbbjutás kérdését, s hogy megpróbáljuk kicsikarni a győzelmet Spanyolországban. A Serie A-ban a saját utunkat kell járnunk, nem törődve a riválisok eredményeivel, s meg kell őriznünk helyünket a legjobb négy között. Most az a feladatunk, hogy megóvjuk a második helyet, a pályán kívül zajló eseményekkel pedig nem szabad foglalkoznunk. A találkozókon mindenki megteszi a maga kötelességét, ezt leszámítva viszont nincs ráhatásunk a történésekre. 

Moise Kean jól érzi magát, s remek fizikai állapotban tért vissza. Az utóbbi hónapok hullámzóan alakultak számára, hiszen jó teljesítményének ellenére csinált egy buta szabálytalanságot Rómában, majd pedig sérüléseken is át kellett esnie, viszont most újra kiváló munkát végez, és alapvetően is egy olyan értékünknek tartom őt, akire joggal számíthatunk. Leo Bonucci egy nagyon intelligens labdarúgó, aki az idény végén biztosan mérlegelni fogja helyzetét, s annak figyelembe vételével fog döntést hozni a jövőjéről, hogy mi a legjobb neki, valamint a klubnak. Sokszor mondják, hogy egy focistának két élete van, a másik pedig a karrier vége után veszi kezdetét. Az általa elért 500 meccs nagyon fontos mérföldkő számára, mivel csak keveseknek sikerült ennyiszer magukra ölteni a Juventus szerelését.

Boldog és büszke vagyok amiatt, hogy ennyi éven keresztül dolgozhattam vele, még a kisebb-nagyobb civakodások ellenére is, mivel egy rendkívüli védőről és emberről beszélünk. Bár idén számos sérüléssel kellett megküzdenie, lélekben mindig velünk volt, s akkor is játékra jelentkezett, mikor nem érezte 100%-os állapotban magát. Úgy gondolom, hogy Leo minden elismerést megérdemel. Nem tudom, hogy ha bejutunk az Európa-liga döntőjébe, pályára küldhetjük-e őt, mivel bár bízunk abban, hogy még a szezon vége előtt visszatérhet a gyepre, az orvosok nagyjából húsz napos kihagyást jósolnak neki. 

Az idény végén minden bizonnyal leülünk majd beszélgetni a vezetőséggel, átértékelve az elért eredményeket, továbbá a jövőt illető kérdéseket. Egyelőre azonban arra koncentrálunk, hogy a lehető legjobb meccseket játszva jussunk el június 4-ig, utolsó bajnoki összecsapásunk napjáig, s hogy megpróbáljunk bejutni az Európa-liga döntőjébe, ami egyáltalán nem könnyű feladat egy ilyen Sevilla ellen. A Serie A-ban változatlanul a legjobb négy között való megkapaszkodás számít a fő célnak. Nekem az a feladatom, hogy jelenlétemmel és munkámmal hozzáadjak valamit az együttes játékához, a többi pedig az igazgatótanácsra tartozik: ők döntenek a jövő alakításáról, egy esetleges új sportigazgató kinevezésén át bizonyos játékosok eladásáig és leigazolásáig, elvégre ezekkel a kérdésekkel mindig is a klub foglalkozott" – szögezte le General Max.